Papa crede că NATO a provocat invazia lui Putin

G.D.
Internaţional / 4 mai 2022

Papa crede că NATO a provocat invazia lui Putin

Papa Francisc a spus că este gata să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin la Moscova, în speranţa de a pune capăt războiului din Ucraina, potrivit agenţiilor de presă Vaticane. El a spus într-un interviu publicat ieri de cotidianul italian Corriere della Sera : "Deocamdată nu merg la Kiev; simt că nu trebuie să merg. Mai întâi trebuie să merg la Moscova. Mai întâi trebuie să-l cunosc pe Putin . Dar sunt şi un preot, ce pot să fac? Fac ce pot. Dacă Putin ar deschide uşa ...", informeaza Zero Hedge.

Criticile liderului romano-catolic la adresa acţiunilor Rusiei în Ucraina au fost clarificate pe parcursul interviului, fost atunci când a abordată tema rădăcinilor invaziei şi războiului care au început pe 24 februarie. El a spus ziarului că "lătratul NATO la porţile Rusiei" este probabil ceea ce l-a motivat pe Putin să atace Ucraina.

Preocuparea Papei Francisc este că Putin, pentru moment, nu se va opri. De asemenea, încearcă să se gândească la rădăcinile acestui comportament, la motivele care îl împing la un război atât de brutal. Poate că "lătratul NATO la uşa Rusiei" l-a determinat pe şeful Kremlinului să reacţioneze prost şi să declanşeze conflictul. - "Nu pot spune dacă a fost provocat, dar poate că da", spune Papa Francisc.

De asemenea, interesant este că Francisc a fost aproape de a condamna transferurile internaţionale de arme care acum se revarsă în Ucraina, conduse de SUA, care a autorizat în ultimul timp un ajutor militar fără precedent de miliarde pentru guvernul Ucrainei.

"Şi acum cei cărora le pasă de pace se confruntă cu marea problemă a furnizării de arme de către naţiunile occidentale rezistenţei ucrainene", a început Papa cu gândurile sale asupra acestei chestiuni. El a recunoscut că întrebarea este controversată chiar şi în lumea catolică.

"Nu pot să răspund, sunt prea departe, la întrebarea dacă este corect să-i aprovizionezi pe ucraineni", a spus el, înainte de a arunca o privire asupra industriei armelor. "Lucru clar este că armele sunt testate în acel ţinut. Ruşii ştiu acum că tancurile sunt de puţin folos şi se gândesc la alte lucruri. Se duc războaie pentru asta: pentru a testa armele pe care le-am produs ".

"Acesta a fost cazul în războiul civil spaniol înainte de al doilea război mondial. Comerţul cu arme este un scandal, puţini se opun ." El a invocat apoi cazul războiului saudit-american care a durat ani de zile asupra Yemenului, descriind că "Cu doi sau trei ani în urmă a sosit la Genova o navă încărcată cu arme care a trebuit să fie transferată pe un mare cargo pentru a le transporta în Yemen. Muncitorii portuari nu au vrut să o facă. Ei au spus: să ne gândim la copiii din Yemen. Este un lucru mărunt, dar un gest frumos. Ar trebui să fie atât de mulţi ca asta".

Cu privire la întrebarea cât de repede ar putea înceta războiul, Francisc şi-a amintit de o întâlnire din 21 aprilie cu premierul ungar Viktor Orban la Vatican. Orban a transmis că Putin i-a spus despre planurile de a pune capăt războiului până pe 9 mai , care este "Ziua Victoriei" comemorativă în Rusia.

"Sper să fie aşa, aşa că am înţelege şi escaladarea acestor zile", a remarcat Francis. El şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea războiului în toată Ucraina. "Pentru că acum nu este doar Donbass, este Crimeea, este Odesa, ia portul de la Marea Neagră din Ucraina". El a concluzionat asupra acestui punct: "Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot posibilul pentru a opri războiul". El a mai gândit că, probabil, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kyrill ar putea încerca să intervină cu Putin, dar a povestit că, într-un telefon recent, l-a avertizat pe patriarh să nu fie "băieţelul lui Putin".

Luni, Serghei Lavrov a abordat speculaţiile internaţionale cu privire la încheierea operaţiunilor până pe 9 mai şi a turnat apă rece asupra rapoartelor, spunând: "Armata noastră nu îşi va ajusta în mod artificial acţiunile la nicio dată, inclusiv la Ziua Victoriei", şi explicând: "Ritmul a operaţiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea minimizării oricăror riscuri pentru populaţia civilă şi personalul militar rus."

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Inspirata si adevarata formularea cu "latratul NATO la portile Rusiei " , el , "latratul " , fiind unul , poate principalul , motiv al actualei situatii . A nu se uita raspunsul trufas si zeflemist al NATO la cererea initiala a Rusiei ca Ucraina sa nu faca parte din organizatie /

    1. Clar, Putin e marioneta lui Biden.

      si poutine si biden sint marionete soros -schwab

      A SE OBSERVA SI REACTIA SUA CAND AU ,,VAZUT" CHINA IN INSULELE SOLOMON! HM!...

      Si Xi e marioneta lui Biden.

      oricum soros e controlat din umbra de Victor Ciorbea toata lumea stie de ce nu dezvalui conspiratia pana la capat daca tot le stii pe toate

    Sa fi uitat oare Papa de "atrocitatile" de la Bucha? Sau poate a inceput sa studieze mai cu atentie chiar si raportarile trimisului ONU care a gasit un numar de cateva zeci de corpuri cu semne de gloante si unele de executie sumara dar la care inca se cauta tabara vinovata, pentru ca azi se poate estima destul de precis timpul decesului. In acele vremuri, Papa mai ca se inrola in razboi contra Rusiei si a lui Putin.

    Pare-se ca a vorbit si cu Orban, Viktor Orban, si asa, usor, usor, Papa se pare ca s-a mai dumirit cine si ce face in acest conflict. A durat doua luni, dar acum nu cred ca Zelenski il mai invita pe Papa la Kiev. 

    1. Da, se cauta tabara vinovata, aici e cheia.. unii zic ca ar fi C14, care au executat pe cei care au colaborat cu rusii, dar cine sa i creada? Sunt surse neverificate :)

    era prea evident ca sa nu recunoasca si Papa , mai ales ca s-a cam compromis cu lgbt .

    Nu inteleg de ce nu se roaga, sincer. Oare nu Dumnezeu ar putea opri acest razboi? Pentru ce sa se duca Papa la Putin si bla bla. Acela e un criminal care omoara rusi si ucrainieni deopotriva. Papa ar putea sa organizeze o ruga mondiala pentrru incetarea acestui razboi. In ce fel?.. cum vrea Dumnezeu pt ca stie mai bine.

    1. Ajuta-te singur, ca apoi te ajuta si Dumnezeu!

    Uite ca Papa isi se exprima si vede si o alte optiuni pe care postacii cu valul pe fata si latratul la toti tac acum. Unde sunteti ma sa il facei pe Papa ca este de partea rusilor este cu Putin. Trimiteti-l ma in Rusia ca doar asta stiti (securistilor) cand nu aveti argumente sau omul care isi exprima o parere care nu este la fel ca parerea occidentului este facut imediat rus si pus sa isi faca bagajele si sa plece in Rusia. Informatia a ajuns si la el ca de fapt NATO si SUA au bagat batul prin gardul Rusiei cu mana Ucrainei. Unde sa iti testezi cel mai bine armele moderne daca nu cu Rusia. Poate acum inteleg si postaci de ce fiul lui Biden ii alimenta cu arme pe bani grei pe ucrainieni (toata lumea mucles). Romania care este un al catel al SUA si NATO baga si ea batul prin gardul Rusiei. Pana se supara rusul si ne trimite o nucleara asa de control. Am crezut ca l-au spalat pe creier si pe Papa, dar se pare ca nu, mai exista o sansa pentru pace.

    1. Unii chiar nu au evoluat,gandirea e o activitate cognitiva prea complicata pt ei,mai bine folosesc reportofonul cu textul livrat si il pun in loc de o opinie cu o minima contributie intelectuala!

    Oare, ce-i poate spune lui Putin, iezuitul asta gretos, altceva decat sa "spele putina" din Ucraina! Iar dialogul ar putea continua ca-n schita "Justitie" a lui Caragiale:

    Putin: Da, domn' judecător-Papica, onoarea mea, săru' mâna, nereperată, cum rămâne?

    Papica(maliţios): Las' că ţi-o reperează domn' Mitică-Robinette! 

    te ai gindit s o dai pe bune dupa ce sa prins toata lumea.

    " Poate că "lătratul NATO la uşa Rusiei" l-a determinat pe şeful Kremlinului să reacţioneze prost şi să declanşeze conflictul. - "Nu pot spune dacă a fost provocat, dar poate că da", spune Papa Francisc." tradus in titlul Breaking News" : "Papa crede că NATO a provocat invazia lui Putin"

    ...si eu aveam falsa impresie ca Pap crede in Dumnezeu si in “bate si ti se va deschide” dar in loc sa bata la porti el bate in zidurile pe care le ridica si chiar crede ca NAT (fara sa incalce "liniile rosii" trasate din balamucul lumii) doar a latrat la luna cand avertiza ca javrele s-au mobilizat in haite la gard ca sa-l sara si sa invadeze curtile vecinilor si rabiei putiniste nu I s-a dat atentie si antidot la timp iar acum Pap e convins ca NAT doar o sa latre si nu o sa muste decat momeli din cauza ca nici apararea nu mai este legitima pe lumea asta dominat de inteligenta “celui mai bun prieten al omului” exportata nu din “satul fara caini al lui Puti ” ci din “satul lui Puti cu prea multe javre”? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb