Papa Francisc cere suspendarea drepturilor de proprietate asupra vaccinurilor COVID

J.P.
Internaţional / 8 mai 2021

Papa Francisc cere suspendarea drepturilor de proprietate asupra vaccinurilor COVID

Papa Francisc cere suspendarea temporară a drepturilor de proprietate asupra vaccinurilor anti-COVID pentru a permite vaccinarea celor mai săraci ai planetei, scrie Vatican News, citat de Digi24.

Suveranul pontif a transmis mesajul cu ocazia concertului "Vax Live - The Concert To Reunite the World" de la Los Angeles, care îşi propune să sensibilizeze liderii mondiali cu privire la vaccinarea populaţiei sărace şi la distribuirea echitabilă a vaccinurilor anti-Covid. Uniunea Europeană se arată dispusă să discute acest subiect dacă SUA, care şi-au arătat disponibilitatea de a suspenda patentele prin vocea lui Joe Biden, vin cu o propunere "concretă", a spus preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul summit-ului de la Porto.

În faţa realităţii întunecoase aduse de pandemie, "este nevoie de lumină şi de speranţă", "de vindecare şi de mântuire", a spus suveranul pontif. "Mă refer", spune el, "la o vindecare la rădăcină, care să meargă la cauza răului, care să nu se limiteze doar la simptome. În aceste rădăcini bolnave găsim virusul individualismului, care nu ne face mai liberi, nici mai egali, nici mai fraţi, ci ne transformă mai degrabă în persoane indiferente la suferinţa celorlalţi. O variantă a acestui virus este naţionalismul închis, care împiedică, de exemplu, un internaţionalism al vaccinurilor. O altă variantă este atunci când punem legile pieţei sau ale proprietăţii intelectuale mai presus de legile iubirii şi de sănătatea umanităţii. O altă variantă este atunci când credem şi alimentăm o economie bolnavă, care permite unui mic grup de oameni foarte bogaţi, câţiva foarte bogaţi, să deţină mai mult decât restul omenirii, şi permite ca modele de producţie şi de consum să distrugă planeta, casa noastră comună".

"Aceste lucruri sunt interconectate", a continuat Sfântul Părinte. "Orice injustiţie socială, orice marginalizare a unuia în sărăcie sau în mizerie are incidenţă şi asupra mediului. Natura şi persoana suntem uniţi. Dumnezeu Creatorul revarsă în inimile noastre un spirit nou şi generos pentru a abandona individualismul nostru şi pentru a promova binele comun: un spirit de justiţie care să ne mobilizeze pentru a asigura accesul universal la vaccin şi suspendarea temporară a dreptului de proprietate intelectuală; un spirit de comuniune care să ne permită să generăm un model economic diferit, mai inclusiv, just şi sustenabil".

"Este clar că trăim o criză", subliniază pontiful. "Pandemia ne-a pus pe toţi în criză, dar nu uitaţi că dintr-o criză nu ieşim la fel cum eram înainte: ori ieşim mai buni, ori ieşim mai răi. Problema stă în a avea fantezie pentru a căuta drumuri care să fie mai bune".

UE: Sua să vină cu o propunere "concretă"

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a declarat sâmbătă, la summit-ul social de la Porto, că UE este dispusă să discute subiectul suspendării drepturilor de proprietate asupra patentelor pentru vaccinuri dacă SUA, care şi-au arătat deja disponibilitatea prin vocea lui Joe Biden, vin cu o propunere "concretă".

"Suntem gata să abordăm acest subiect imediat ce vom avea pe masă o propunere concretă", a spus Charles Michel sâmbătă, în timpul summit-ului de la Porto.

Şi preşedinta UE, Ursula von der Leyen, anunţase aceeaşi poziţie privind suspendarea temporară a brevetelor pentru vaccinurile anti-Covid.

SUA au anunţat că vor începe negocierile cu Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a încerca să se ajungă la suspendarea temporară a brevetelor. Acest lucru ar putea dura însă, deoarece deciziile OMC necesită un consens al tuturor celor 164 de membri.

Chiar şi în SUA există controverse: deşi administraţia Biden a anunţat că e dispusă să suspende drepturile de proprietate asupra vaccinurilor, marile companii producătoare se opun.

India şi Africa de Sud sunt printre cele mai vocale ţări care cer statelor producătoare de vaccinuri să împărtăşească tehnologia acestora cu ţările sărace, pentru a permite imunizarea a cât mai multor oameni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Marii filantropi ai Lumii", in frunte cu acest Papica marxist-iezuit, inca se chinuie ajunga la un consens referitor la starpirea rasei umane, cu ajutorul vaccinurilor lor criminale!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb