Papa Francisc susţine că ''homosexualitatea nu este o infracţiune''

G.D.
Internaţional / 25 ianuarie 2023

Papa Francisc susţine că ''homosexualitatea nu este o infracţiune''

Papa Francisc şi-a reiterat poziţia conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay, argumentând într-un interviu pentru Associated Press (AP) că legile din multe ţări care incriminează homosexualitatea sunt "nedrepte", transmite astăzi agenţia ANSA, potrivit Agerpres.

"A fi homosexual nu este o infracţiune", a spus papa Francisc, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc.

Liderul de la Vatican a adăugat că aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui "să aibă un proces de conversie" şi să manifeste "sensibilitatea" pe care "Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Papa pledează de multă vreme pentru o tolerare a persoanelor gay. El a dat celebrul răspuns "cine sunt eu să judec?" când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici, la scurt timp după ce a devenit papă, în 2013.

În interviul acordat AP, papa a vorbit, de asemenea, despre atacurile care l-au vizat după decesul recent al predecesorului său, papa emerit Benedict al XVI-lea. Secretarul personal al acestuia din urmă, Georg Gaenswein, a publicat recent o carte în care sugerează că au existat fricţiuni între fostul papă emerit şi papa Francisc, după ce Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de lider al Bisericii Catolice, în 2013. Aceste diferende vizau, printre altele, decizia papei Francisc de a reimpune restricţiile referitoare la desfăşurarea liturghiei tradiţionale în limba latină, revenind astfel asupra unei decizii luate de papa Benedict, dar şi abordarea mai permisivă a actualului suveran pontif cu privire la chestiuni morale, cum ar fi homosexualitatea, potrivit cărţii.

Între timp, jurnalistul italian Sandro Magister a declarat în această lună că regretatul cardinal australian George Pell a fost autorul unei note anonime pe care a publicat-o pe blogul său anul trecut, în care a descris pontificatul papei Francisc drept o "catastrofă". Potrivit acestei note, o gamă largă de comentatori considerau că "acest pontificat este un dezastru din multe sau din majoritatea punctelor de vedere; o catastrofă". Întrebat în legătură cu aceste critici, papa Francis a declarat: "Singurul lucru pe care îl cer este să o facă în faţa mea, pentru că aşa evoluăm cu toţii".

Pontiful argentinian a adăugat că regretatul papă emerit Benedict al XVI-lea a fost un "gentleman" şi că odată cu moartea acestuia a "pierdut un tată", notează ANSA.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce mesaj anticrestin,

    are nevoie neamul nostru de asa ceva 

    Asa este,a fi gay nu este o infractiune,este o anormalitate.Asa i-a lasat Dumnezeu pe ei defecti dar tot o creatie a lui Dumnezeu sunt!Fiind vorba despre o anormalitate asta inseamna ca nu sunt un exemplu bun de urmat,nu s-a nascut nimeni din relatii homosexuale,in rest sa le fie de bine!

    1. M-ai scutit de un comentariu , ai spus cam tot , propaganda lgbt mai ales in scoli este toxica si de neacceptat .

    Printre clerici sunt și homosexuali, așa că probabil că s-a gândit că dezincriminarea homosecialității ar fi de bun augur pentru slujitorii bisericii și aici nu este vorba numai de slujitorii bisericii catolice .

    Este o infractiune mare deoarece incalca legea Lui Dumnezeu.

    Dumnezeu a insuflat fiecarei fiinte si plante, in primul rand, uneori inaintea instinctului de conservare, chemarea de procreere, inmultire. Si nu trebuie sa citim in cartile bisericesti ca sa aflam acest adevar. Natura ne arata cu claritate ce asteapta Dumnezeu de la fiecare firimitura de viata.  

    Prin acest obicei, cei care sunt in cauza, sunt impotriva legii Lui Dumnezeu si zadarnicesc lucrarea Lui; evolutia si perpetuarea vietii vietii pe pamant.  

     

    1. Nu este o infractiune,nu intelegi ca au probleme la mansarda?Din acest motiv asa privesc ei viata,trebuie sa-i accepti ca atare dar sa nu le dai nas!Ar trebui sa-si vada in liniste de problemele lor,cu discretie,nu sa .semnalizeze!Nu au cu ce sa se laude ,Doamne fereste,fie la ei,nu sunt de invidiat dar nici de aruncat cu pietre.Este posibil ca unii dintre ei sa traiasca o drama datorita acestui lucru,nu trebuie judecati dar nici un exemplu de urmat nu sunt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb