Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava îşi suspendă programul cu publicul

V.V.
Politică / 26 februarie 2019

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava îşi suspendă programul cu publicul

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis, astăzi, suspendarea programului cu publicul timp de două săptămâni, cu excepţia cererilor de eliberare a dovezilor de circulaţie şi a actelor de deces, solicitând abrogarea OUG 7. Procurorii susţin că orice dialog în vederea adoptării unui act normativ în domeniul judiciar trebuie iniţiat anterior emiterii sale, şi nu post factum.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că având în vedere că întâlnirea dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai unor asociaţii profesionale de magistraţi nu a avut efectul scontat, solicită abrogarea imediată a OUG7.

"Având în vedere faptul că întâlnirea dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai unor asociaţii profesionale de magistraţi, fără participarea Procurorului General al României şi a Preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România, în calitate de reprezentanţi ai autorităţii judiciare, nu a avut efectele scontate, în urma votului exprimat, în unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât faptul că orice dialog în vederea adoptării unui act normativ în domeniul judiciar trebuie iniţiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, motiv pentru care insistăm în abrogarea imediată a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 de modificare a legilor justiţiei, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 137 din 20.02.2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Sursa citată menţionează că Adunarea Generală a stabilit suspendarea activităţii cu publicul a Parchetului timp de două săptămâni.

"În unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a stabilit suspendarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, constând în programul cu publicul, în următoarele două săptămâni, cu excepţia cererilor de eliberare dovezi de circulaţie şi acte de deces, urmând ca toate cererile, plângerile şi memoriile să fie înaintate de petenţi prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă, conform dispoziţiilor procesual penale în vigoare", au afirmat procurorii suceveni.

De asemenea, marţi este programat un protest în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb