Parcul Natural Văcăreşti a fost atribuit spre administrare până în 2027

Mina Irina
Miscellanea / 10 aprilie 2017

Parcului Natural Văcăreşti (Sursa foto: Wikipedia)

Parcului Natural Văcăreşti (Sursa foto: Wikipedia)

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a semnat contractul de atribuire în administrare, pentru următorii zece ani, a Parcului Natural Văcăreşti către Asociaţia cu acelaşi nume aflată în colaborare cu Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Asociaţia trebuie să înfiinţeze structura de administrare a Parcului.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, spune: "Atribuirea Parcului Natural Văcăreşti către un administrator este momentul care încheie întregul proces derulat de minister în ultimii 5 ani, pentru declararea primului parc urban din România şi a celui mai mare din Europa Continentală. Practic, din acest moment poate începe elaborarea planului de management al ariei naturale protejate. Acest plan va veni inclusiv cu propuneri de amenajare a Parcului Natural pentru ca populaţia să se bucure de un spaţiu de recreere unic în România. Mă aştept ca Parcul Natural Văcăreşti să devină un reper turistic natural pentru întreaga ţară, dar şi pentru turiştii străini şi o resursă de spaţiu verde pe care fiecare dintre aceştia să o aprecieze".

Potrivit specialiştilor, Parcul Natural Văcăreşti va fi o componentă majoră a infrastructurii verzi-albastre a oraşului şi va contribui decisiv la biodiversitatea acestuia, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea temperaturilor în zonă. În acelaşi timp, Parcul oferă oportunităţi pentru dezvoltarea activităţilor de cercetare şi eco-turism.

Graţiela Gavrilescu spune: "Este important de menţionat că, prin contractul pe care l-am semnat, Delta dintre blocuri va fi pusă în pază, rangerii urmând să asigure atât monitorizarea stării de conservare a speciilor, cât şi supravegherea arealului, pentru a se evita producerea de evenimente nedorite, cum, din păcate, au avut loc în anii anteriori".

Parcul Natural Văcăreşti are o suprafaţă de 186 ha şi adăposteşte 97 de specii de păsări şi mamifere, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...și "rangerii" (că "paznici" suna prea comunist) treptat-treptat vor amplasa tarabe cu mici și bere, vată pe băț, biciclete de inchiriat -pt ca parcul trebuie rentabilizat, nu ? nu trebuie sa aduca bani primariei lu firea care li l-a pus in brațe ? ș-am încălecat pe-o șa/și-am făcut ...eco-turism ”made in romanica” !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb