Parlamentarii ar putea investiga implicarea serviciilor secrete în politică

Cristina MihalaŞcu
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2009

Parlamentarii ar putea investiga implicarea serviciilor secrete în politică

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent al PD-L, că pentru eliminarea oricărei suspiciuni privitoare la implicarea serviciilor secrete în campania electorală, este necesară o anchetă a comisiei de Apărare din Parlament.

Flutur a susţinut că membrii comisiilor parlamentare de specialitate vor trebui să clarifice dacă există sau nu o implicare a DGIPI, fostul "doi şi un sfert", în disputele politice.

"Comisia de specialitate va trebui să gestioneze problema pentru că sunt nominalizate servicii speciale ce ţin de siguranţa naţională", a sub­liniat vicepreşedintele PD-L, adăugând că, în acest caz, nu este necesară o comisie specială de anchetă.

De asemenea, potrivit lui Flutur, democrat-liberalii îi solicită premierului Emil Boc (şeful PD-L) să-i ceară explicaţii ministrului Adminis­traţiei şi Internelor, Dan Nica, cu privire la declaraţiile făcute de liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie referitor la unele probleme care ar exista în privinţa arhivelor de la serviciul de informaţii al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) - DGIPI.

Gheorghe Flutur a explicat: "PD-L i-a solicitat primului-ministru, Emil Boc, să solicite ministrului de resort Dan Nica explicaţii în ceea ce priveşte declaraţiile de o gravitate fără precedent făcute de un lider al PSD (n.r. Marian Vanghelie) privind unele probleme din interiorul Ministerului de Interne, respectiv unitatea despre arhive".

Flutur a precizat că explicaţiile vor fi cerute cât de rapid, pentru că "este o problemă urgentă", care nu poate fi lăsată "la nivel de speculaţii".

În replică, ministrul Dan Nica a declarat, ieri, că arhiva serviciului de informaţii din Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a fost mutată.

"Nu s-a umblat la arhivă şi nu s-au făcut elemente care să fie în afara legii de când sunt eu ministru", a declarat Nica, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, subliinind: "În mandatul meu, nu s-a întâmplat nimic în afara legii".

PD-L: "Nu trebuie să lăsăm să funcţioneze o Românie a pamfletelor"

În plus, potrivit lui Flutur, democrat-liberalii i-au solicitat preşedintelui partidului, premierul Emil Boc, să-i ceară explicaţii ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, în legătură cu afirmaţiile liderului PSD, Marian Vanghelie, care a declarat că are informaţii despre o legătură între Omar Hayssam şi preşedintele ţării, Traian Băsescu.

Vicepreşedintele PD-L a declarat: "Dacă este un pamflet, să ne spună autorul în ce constă acesta. Nu trebuie să lăsăm să funcţioneze o Românie a pamfletelor. S-a solicitat comisiei de Apărare din Parlament să facă toate demersurile pentru a-i chema pe res­ponsabilii care gestionează acest domeniu, pentru că PD-L nu poate fi indiferent la informaţii foarte grave referitoare la arhive, la unităţi de securitate care ar putea fi implicate în campania electorală".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb