Parlamentarii au făcut un pas spre demiterea lui Corneliu Moldoveanu din ASF

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2014

Parlamentarii au făcut un pas spre demiterea lui Corneliu Moldoveanu din ASF

Comisiile de buget finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au votat, ieri, pentru revocarea lui Corneliu Moldoveanu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), întrucât acesta este urmărit penal, încă din luna martie, pentru trafic de influenţă.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu ne-a spus că parlamentarii din comisii au avizat demiterea lui Corneliu Moldoveanu, aceasta urmând să fie votată, în plenul Parlamentului, marţea viitoare.

La începutul lunii, Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a declarat că a făcut, la Parlament, demersurile necesare pentru eliberarea din funcţie a lui Corneliu Moldoveanu. Anterior, şeful ASF declarase că a găsit o piaţă a asigurărilor abuzivă, cu jucători slabi, unde regulile de autorizare trebuie schimbate, şi a îndemnat companiile să renunţe la presiuni şi să înceapă un dialog real.

Corneliu Moldoveanu este urmărit penal în dosarul "Carpatica Asig", pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, respectiv complicitate la această infracţiune.

În acelaşi dosar a fost arestat şi fostul preşedinte ASF, Dan Radu Ruşanu, care este acuzat că a întreprins demersuri pentru înlăturarea, din cadrul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, a lui Daniel Tudor care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi înlocuirea acestuia cu inculpatul Mîrzac Marian.

Deputatul PMP Adrian Gurzău a declarat, recent, pentru ziarul "BURSA", că urmează să facă demersuri în Comisia parlamentară pentru abuzuri pentru tragerea la răspundere a celor care au permis ca vicepreşedintele pentru asigurări să-şi păstreze funcţia.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată, în aprilie 2013, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

De atunci, Consiliul ASF a suferit numeroase modificări, pe fondul schimbărilor legislative, a incompatibilităţilor membrilor numiţi de Parlament cu funcţia, dar şi al arestărilor în dosare de corupţie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Intr-o tara decenta un asemenea functionar public de rang inalt si-ar fi dat demisia de la bun inceput! In Romanica stam pe functie pana cand nu se mai poate, doar are balta peste la ce salarii sunt in ASF !

    1. Observam ca in ultima vreme, indiferent de cat de multe prostii fac oamenii de decizie, nu-si mai dau nici demisia dar parca nici nu sunt dati afara, ci pur si simplu demonstreaza ca fac prostiile in mod voit, avand alte scopuri. Dupa care, li se asigura cumva aterizarea lina. Deci, inseamna ca prostiile sunt facute cu buna stiinta, sacrificiul este voluntar, conditia pusa fiind doar din punct de vedere al modului de parasire a functiilor. Acelasi lucru s-a intamplat si cu dl.Sova, si se intampla si cu Ministrul Educatiei si Invatamantului, s-a intamplat si cu altii, in pozitii mai mici si se va intampla cu siguranta si cu d-na Petrescu.

    Felicitari deputatului Adrian Gurzau care a organizat debarcarea urmaritului penal Corneliu Moldoveanu Vice Presedinte ASF. Domnule deputat, urmatorul pe lista este Misu Negritoiu.

    Stimati parlamentari, solicitati celui demis sa returneze banii primiti de la ASF pt ca nu a facut absolut nimic care sa ii merite. In locul lui putea veni la serviciu si un gibon dresat sa stea in picioare si aveam acelasi rezultat. Incompetenta nu se pedepseste sau se rasplateste cu salarii si prime de zeci de mii de euro pe luna? Sau am gresit cumva adresa?

    sper sa fie un pas inainte, acest lucru sa se intimple cu toti incompetentii si oportunistii din acest system. Felicitari celor care pot si au curajul sa faca ordine

    Ma bucur ca toata acesta tevatura cu asiguratorii si ASF incepe sa aiba finalitate, ca intr-adevar sunt si oameni cu initiativa care nu se multumesc doar sa spuna ci si fac sa se intample lucruri. Acesta este un semnal pozitiv catre cei interesati de acest sector de activitate al pietei asigurarilor ca lucrurile merg in directia buna si ca vorbele nu raman doar vorbe. Felicitari celor care au curajul sa faca ceva bun in tara asta!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb