Parlamentarii din cel mai mare partid israelian, instruiţi să nu se asocieze cu AUR

G.B
Politică / 30 ianuarie 2022

Claudiu Târziu şi George Simion (sursa foto: Facebook)

Claudiu Târziu şi George Simion (sursa foto: Facebook)

Parlamentarii din cel mai mare partid israelian, Likud, au primit indicaţii să nu se asocieze în niciun fel cu partidul AUR din ţara noastră, acesta fiind calificat drept "antisemit", de conducerea formaţiunii israeliene, relatează The Jerusalem Post, citată de Digi24.

Directorul pentru afaceri externe şi purtătorul de cuvânt al Likud, Eli Hazan, le-a scris tuturor parlamentarilor partidului, sâmbătă noapte - "AUR a fost ales în Parlament şi creşte în popularite, în parte pentru că este anti-establishment şi se opune vaccinării şi restricţiilor. Acest partid este antisemit", a avertizat el.

Hazan a trimis mesajul după ce un lider AUR a anunţat în interviuri în presa din ţara noastră că plănuieşte să se întâlnească cu reprezentanţi ai Likud, în luna aprilie. Oficialul israelian spune, însă, că nu ştie niciun parlamentar al formaţiunii care a fost de acord să se întâlnească cu vreun membru AUR. George Simion a susţinut că are stabilită o întâlnire, în aprilie, cu fostul premier israelian Netanyahu.

"Vă implor să nu o faceţi! Este rău pentru Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată cu privire la acest anunţ", a scris Hazan.

El s-a referit şi la remarcile recente ale AUR, care a spus că "istoria Holocaustului reprezintă o temă minoră" şi că predarea acesteia ca disciplină separată în şcoli este un "experiment ideologic".

Hazan mai spune şi că a fost contactat de reprezentanţi ai AUR după ce au fost aleşi în 2020, şi că le-a cerut acestora să se delimiteze de Ion Antonescu, dictatorul fascist al ţării noastre în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, responsabil de moartea a între 280.000 şi 380.000 de evrei din ţara noastră şi Ucraina. AUR a refuzat, însă, conform acestuia.

"Spre deosebire de alte partide spre care am fost deschis pentru că am văzut că vor cu adevărat să se schimbe, acest partid este catastrofal", a spus Hazan, ieri.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Uneori gruparea aur pare chiar anti- romaneasca.

    mare paguba , nu se asociaza likud cu aur ! la ce sa se asocieze ? toti vor partide , facute din cozi de topor , sa faca sluj .

    1. mesajul e de fapt altul :) ...

      Likud are legatura cu baza de resurse umane (sa le numim " cadre" ) de influenta (suport informational, consiliere, analiza, etc) in Romania ... nu ai observat ca tot timpul in jurul lui Ponta, Dragnea, Iohannis, Citu... etc... se afla 1-3 consilieri originati in acele locuri ?  

      daca urmaresti curent presa vei observa pe o baza continua mici " semnale" informationale care apar ici si colo din timp in timp 

      Nu zic ca e rau sau ca e bine. Doar afirm existenta acestei realitati.  

      Articolul puncteaza ceva de genul : " atentie ca in cazul AUR nu o sa mearga ca in cazul Pro-Romania, PSD sau PNL" ... era o atentionare in directia asta. 

      Nu zic ca ar fi bine sau rau.  

      Doar am observat aceasta realitate - dar va rog sa nu o luati pe ulei cu declaratii anti-semite.  

      Intotdeauna echilibrul e bun, e de la Dumnezeu.

      Dezechilibrul e de la dracu - e singura entitate care vrea haos si extremism.  

      ce declaratii anti semite a facut aur ? vine un nimeni de nicaieri si spune ca aur este asa si pe dincolo si toti cei fara ocupatie iau foc . nu mai conteaza ca aur dezminte , conteaza ce a spus unul oarecare . din aceste exagerari , evreii au de pierdut , a spus bine Ciutacu , evreu si el , aceste victimizari exagerate combinate cu autoadmiratia sint nocive .

      de acord cu tine.

      Ciolacu e evreu din Punjab, la fel ca și Simion care-i tot de pe-acolo. Dar asta nu contrează realmente. Nu și Lavric, ideologul aur ,,ex sorosist" și care afirmă că vrea să abroge legile care vor să ne rescrie istoria. Afirmația catalogată însă drept ,,antisemită" este cea legată de ,,tema minoră" a studierii Holocaustului. Apoi au sărit la gâtul AUR geniul Muraru din Iași dar și alți ,,semiți de serviciu". Aici Simion e doar momeala: cei ,,din spate" conduc ostilitățile: Georgescu, Lavric și Târziu. Mai avem și implicații externe, din sfera ,,unirii" și de mai departe.

      Acum, orice asociere cu Likud le-ar aduce grave deservicii atât AUR (mai apropiat ideologic de FIDESZ sau PIS, așa cum știu și cei din Israel) cât și Likud, partidul coloniștilor și al serviciilor interne și externe ale ,,micului gigant", adulatorii lui ,,Bibi cel inteligent" care-a construit rețeaua pe-aici. 

    nu am argumente impotriva ....

    dar de ce simt eu ca Likud greseste (pe termen mediu 3...5 ani) in abordarea aceasta fata de AUR? ...au ridicat ziduri inainte de a fi nevoie. Nu e foarte diplomatic.  

    1. Bine zis ex-bankstere...vezi ca se apropie vizita medicala.

    Cum apare un partid care nu este fan (...) si globalism, cum i se pune eticheta de antisemit, extremist si nationalist.

    1. Asa-i propaganda copiata de la bolsevici, la care au adaugat conceptul de ura, pentru a justifica orice, simplu si rapid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb