Parlamentul European condamnă reprimarea opoziţie politice în Turcia

G.B
Internaţional / 9 iulie 2021

Parlamentul European condamnă reprimarea opoziţie politice în Turcia

Parlamentul European a condamnat ieri, la Strasbourg, reprimarea partidelor politice de opoziţie în Turcia, în special a Partidului Democratic al Poporului (HDP), şi a cerut guvernului de la Ankara să garanteze că toate partidele îşi pot exercita liber şi deplin activităţile legitime în concordanţă cu principiile fundamentale ale unui sistem democratic şi pluralist, relevă un comunicat de presă al PE, potrivit Agerpres.

Într-o rezoluţie adoptată cu 603 voturi pentru, două voturi împotrivă şi 67 de abţineri, eurodeputaţii condamnă în termeni fermi acţiunea iniţiată de procurorul general al Turciei, la Curtea Constituţională, pentru dizolvarea HDP, al treilea partid ca mărime din parlamentul turc, şi pentru interzicerea activităţii politice a aproape 500 de membri HDP.

A permite HDP să participe în mod neîngrădit la instituţiile democratice din Turcia este o cale simplă de a face societatea turcă mai inclusivă şi a încuraja o soluţionare paşnică a chestiunii kurde, susţin membrii legislativului UE.

De asemenea, ei condamnă decizia autorităţilor turce de a înlătura din funcţii, pe baza unor dovezi discutabile, primari aleşi democratic şi a-i înlocui cu reprezentanţi nealeşi. Eurodeputaţii dau ca exemplu în acest sens măsurile administrative, legislative şi politice luate de guvernul turc pentru a paraliza municipalităţile administrate de primari din partidele de opoziţie la Istanbul, Ankara şi Izmir.

Aceste acţiuni continuă să submineze capacitatea opoziţiei politice de a-şi exercita drepturile şi de a-şi îndeplini rolul democratic, avertizează Parlamentul European, care îi solicită Turciei să asigure pluralismul şi să respecte libertatea de exprimare şi dreptul la liberă asociere.

Rezoluţia PE mai cere Delegaţiei UE în Turcia să monitorizeze situaţia prin observarea proceselor judiciare, prin declaraţii publice şi prin solicitarea de autorizaţii pentru vizite în închisori.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din confortul lor total, din risipa lor maxima facuta pe banii europenilor si din ideologia lor maxista, este usor sa acuzi pe oricine care nu e de acord cu ideologia acestor cretini si sa impui sanctiuni! Dar stati sa vedeti atunci cand zeci de rachete(posibil rusesti) vor lovi Turnul lor Babel, ce spaima vor avea, majoritatea dintre ei arzand ca soarecii, iar foarte putini dintre ei, fugind ca potarnichile ca sa-si scape vietile mizerabile! De fapt, asta este soarta tuturor Iudelor!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb