Parlamentul votează astăzi noul preşedinte ANCOM

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 13 octombrie 2020

Parlamentul votează astăzi noul preşedinte ANCOM

Comisiile pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat, ieri, patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), din cele 14 candidaturi depuse, după ce Sorin Grindeanu a demisionat din fruntea instituţiei.

Astfel, pe lista pentru şefia ANCOM se regăsesc Vlad Stoica, fostul şef al Cancelariei ex-premierului Victor Ponta în 2013, propus de PSD, Ion Smeeianu, fostul şef al Poştei Române, Manuela Catrina, fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Mircea Rozolea ((Engagement Lead Media and IoT la Ericsson - de 9 ani şi 4 luni, iar în trecut angajat al RCS&RDS - project manager).

Cele patru candidaturi urmează să fie supuse votului plenul Parlamentului în şedinţa de astăzi, unde parlamentarii vor fi prezenţi fizic, votul fiind cu buletine.

Potrivit informaţiilor hotnews, favroit pentru conducerea ANCOM ar fi Vlad Stoica, care ar fi susţinut atât de PSD, cât şi de Pro România şi ar fi astfel votat cu majoritate confortabilă în Parlament.

Miza acestei funcţii este deţinerea controlului acestei autorităţi care reglementează piaţa de 3,5 miliarde de euro a comunicaţiilor şi care va şi organiza viitoarea licitaţie 5G.

În plus, nu sunt de neglijat nici veniturile salariale. Cu 705 angajaţi, venitul mediu net lunar din această instituţie, incluzând diferite sporuri, a ajuns la aproape 10.000 de lei anul trecut. Grindeanu a avut anul trecut venituri nete de peste 528.000 de lei, echivalentul a peste 44.000 de lei pe lună, conform hotnews.

Plenul reunit a luat act joia trecută de demisia lui Sorin Grindeanu de la şefia ANCOM şi a vacantat astfel funcţia de preşedinte al Autorităţii.

Grindeanu a fost ales prim-vicepreşedinte al PSD la Congresul partidului din 22 august, iar potrivit legii de funcţionare a ANCOM, preşedintele instituţiei nu poate deţine alte funcţii, cu excepţia celor didactice, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Miza : diplome, IQ, lib. străine ; fără= 0. implicit vot online !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb