Partidele neparlamentare speculează criza politică

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2012

Partidele neparlamentare speculează criza politică

Criza politică majoră pe care o traversează ţara noastră reprezintă o şansă nesperată pentru partidele neparlamentare de a reuşi să atragă în tabăra lor o parte din electorat. Pentru PNL, PSD, PC, UNPR, UDMR şi chiar PDL, evenimentele din ultima săptămână reprezintă lovituri grele care se vor reflecta în scorurile pe care le vor înregistra în toamnă.

Pe acest fond, reprezentanţii partidelor care se află în afara Parlamentului, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Partidul Noua Republică, PNŢCD (ambele tabere), PRM au declanşat o adevărată campanie pe toate canalele TV, încercând să convingă electoratul că, fiecare în parte, reprezintă unica soluţie de salvare a ţării în condiţiile în care actualele forţe care s-au aflat pe rând la guvernare în ultimii ani au adus ţara într-o situaţie fără ieşire. Dan Diaconescu, Mihai Neamţu, Aurelian Pavelescu, Victor Ciorbea, Mihai Răzvan Ungureanu, Corneliu Vadim Tudor sunt câţiva din liderii acestor formaţiuni care au devenit foarte vocali în ultimele zile.

Cu un scor foarte bun la alegerile locale, Dan Diaconescu este convins că la alegerile parlamentare va obţine un număr cel puţin dublu de voturi şi în fiecare seară la postul de televiziune pe care îl deţine ţine să reamintească toate măsurile mai puţin populare adoptate de ultimele guverne, mesajul său fiind unul destul de simplu: "Vă invit pe toţi să nu rataţi cumva următoarele mele două mandate de preşedinte, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi".

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, care şi-a manifestat intenţia de a realiza o alianţă de dreapta cu care să se prezinte în alegeri, crede că este nevoie de un nou mod de a se face politică în ţara noastră : "Senzaţia mea este că asistăm la o luptă transformată în vânătoarea unor oameni. Dacă aceasta este politica în România, eu şi alţii ca mine o înţelegem altfel, înţelegem că un stat se susţine greu şi că nu are nevoie de lovituri de stat drapate de acte democratice".

O luptă dură se dă şi pe voturile etnicilor maghiari. Preşedintele Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, îi atacă pe liderii UDMR, care ar susţine reinstaurarea dictaturii: "Victor Ponta şi tovarăşii săi nu au dreptul, ca în câteva zile, să distrugă principiile pentru care, în decembrie 1989, sute de oameni şi-au dat viaţa. În Europa secolului XXI, aceste practici totalitare sunt intolerabile şi de neacceptat".

Următoarele sondaje de opinie vor demonstra clar dacă voturile pe care în mod evident le pierd partidele parlamentare în această perioadă, merg către formaţiunile politice menţionate mai sus, sau vor îngroşa numărul celor care, dezamăgiţi, nu doresc să-şi mai exercite acest drept democratic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Concluzia: Victor Lukasenko al Romaniei, trebuie inlaturat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb