Noua ofertă de obligaţiuni negarantate, neconvertibile şi subordonate a Patria Bank intermediata de SSIF TradeVille are o valoare de 8.187.000 Euro, conform unui comunicat de presă. Aceasta s-a închis cu succes în trei zile de la deschiderea perioadei de ofertă. Dobânda anuală a cuponului stabilită de emitent este de 6,50%, în condiţiile în care dobânda medie ponderată a tuturor subscrierilor în ofertă a fost de 6,17%, însă emitentul a decis emisiunea integrală a tutoror obligaţiunilor subscrise de investitori. Aceste rezultate confirmă evoluţia pozitivă a băncii şi încrederea investitorilor în aceasta, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19.
Pentru oferta din acest an Patria Bank a preferat varianta plasamentului privat, alegând TradeVille drept partener, deja tradiţional, iar procesul s-a desfăşurat în mod simplu şi rapid. Dupa finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, similar cu emisiunea anterioara, notează sursa citată.
Daniela Iliescu, Director General Patria Bank, a declarat: "Ne-am asumat rolul de a fi un jucător activ în piaţa de capital şi de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar şi în contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocări pe pieţele financiare, dar ne bucurăm că emisiunea a fost bine recepţionată, iar Patria Bank rămâne un emitent de încredere pentru investitori. Reuşita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltarii viitoare prin susţinerea mediului antreprenorial local si a companiilor mici şi mijlocii - nucleul economiei locale. Contribuim in acest mod la promovarea incluziunii financiare in Romania".
Mihaela Bîciu, Director General TradeVille, a declarat: "La exact un an dupa succesul premierei, TradeVille intermediază al doilea plasament privat de obligaţiuni subordonate al Patria Bank. Soluţiile online şi mobile de subscriere pe care le oferim clienţilor noştri au facilitat din nou participarea în plasamentul tocmai încheiat. In 2020, în circumstanţe care accentuează cu atat mai mult rolul tehnologiei, ne bucurăm că putem apropia investitorii de emitenţi care susţin proiecte de dezvoltare natională, afaceri mici şi mijlocii şi iniţiative antreprenoriale dinamice şi extrem de diverse.''
Acţionarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).