Patria Bank preia SAI Intercapital Investment Management

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 august 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, recent, achiziţia şi dobândirea de către Patria Bank a unei participaţii calificate directe din capitalul societăţii SAI Intercapital Investment Management SA, precum şi a achiziţiei unei participaţii calificate indirecte din capitalul social al societăţii de administrare a investiţiilor de către Emerging Europe Accession Fund Cooperatief UA (EEAF). Surse din piaţa de capital ne-au declarat că cele două entităţi vor prelua 100% din acţiunile SAI Intercapital Investment Management. Patria Bank este deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV.

Societatea de Administrare a Investiţiilor (SAI) Intercapital Investment Management (denumire comercială: Intercapital Fonduri) face parte din grupul financiar Intercapital şi este o companie specializată în administrarea fondurilor de investiţii.

Acţionarii SAI Intercapital Investment Management erau SSIF INTERCAPITAL INVEST SA şi Răzvan Paşol, cu o deţinere foarte mică (0,000001%). SSIF INTERCAPITAL INVEST face acum parte din grupul de firme ce include Fondul Româno-American pentru Investiţii şi Balkan Accession Fund.

Horia Manda, care este şi un acţionar principal al SSIF Intercapital Invest, este managing director al Axxess Capital, companie ce administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund.

Anul trecut, INTERCAPITAL INVEST SA a avut o cifră de afaceri de 1.084.411 RON, venituri totale: 1.310.045 RON, cheltuieli totale de 2.554.209 RON şi o pierdere de 1.244.164 RON.

În luna aprilie a acestui an, acţionarii Băncii Carpatica au aprobat iniţierea procedurii de fuziune cu Patria Bank, care ar trebui să se finalizeze până la sfârşitul acestui an. La finalul lunii ianuarie, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank). Ulterior, Nextebank şi-a sporit deţinerea la 54,79% din BCC, prin participarea, prin plasament privat, la majorarea de capital a băncii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Horia Manda s-a aventurat in domeniul bancar, cu convingerea ca-l stapaneste. Dupa cum merg lucrurile la Carpatica si la Patria s-at putea SA vedem ca inregistreaza un mare esec, jar fuziunea celor doua banci SA fie un mare fis.

    Guvernanta actuala a celor doua banci este total neprofesionista si in mare suferinta. Ambele banci au din acest punct de vedere un mare risc operational. Alo, BNR, se aude? Se vede? 

    Cel mai cool prof din Universitatea Transilvania a fost domnul Bogdan Merfea , a fost discipolul marelui profesor Popescu "Arizona" iar cei ce i-au fost studenti sau doctoranzi profesorului Merfea sunt in marea majoritate realizati prin Canada sau UK. !!! Cat a fost prof avea marea calitate sa ne fie aproape de noi studentii, ieseam la sport cu orice ocazie, jos palaria pentru toata viata !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb