Patru companii din grupul Bega părăsesc Bursa

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2015

Patru companii din grupul Bega părăsesc Bursa

Marius Cristescu: "Nu intenţionăm să mai atragem bani de pe piaţa de capital şi vom investi din surse proprii în aceste companii"

Oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu vor retrage de la tranzacţionare patru societăţi unde sunt acţionari majoritari, în contextul desfiinţării pieţei Rasdaq.

Acţionarii Bega Electromotor (ELTR), Bega Minerale Industriale (BMIA), BegaTurism (SCDE) şi Bega Tehnomet (TEHO) nu au aprobat mutarea pe o altă piaţă, aşa cum s-a întâmplat recent, în cazul Foraj Sonde Craiova, care se va transfera pe sistemul alternativ Aero.

Marius Cristescu şi Emil Cristescu au împreună peste 89% din acţiunile Bega Minerale Industriale Timişoara - companie cu activităţi extractive, aproape 93% din Bega Tehnomet Timişoara - producător de constructii metalice, 95% din Bega Turism Timişoara - cu activitate în sectorul hotelier, precum şi peste 94% din Bega Electromotor Timişoara - producător de motoare, generatoare şi transformatoare electrice.

"Cele patru companii vor fi societăţi închise", a spus Marius Cristescu, citat de Mediafax, adăugând: "Nu intenţionăm să mai atragem bani de pe piaţa de capital pentru ele şi vom investi din surse proprii în aceste companii. Pentru că nu intenţionăm să mai obţinem finanţări de pe piaţa de capital, am decis să nu le transferăm nici pe AERO şi nici pe piaţa reglementată a BVB".

Domnul Cristescu a mai spus că intenţionează să listeze "Foraj Sonde Craiova" pe piaţa principală a BVB, însă, decamdată nu este momentul potrivit, pentru că preţul petrolului este foarte jos. "Vom lista compania pe piaţa principală după ce-şi revine cotaţia petrolului", a spus Marius Cristescu.

Cei doi oameni de afaceri controlează pe piaţa Rasdaq şi compania Bega Utilaje Construcţii (UTBT), la care au participaţii totalizând aproape 88% din acţiuni. Acţionarii vor decide joi dacă Bega Utilaje Construcţii va fi transferată pe o altă piaţă sau va fi retrasă de la tranzacţionare.

Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată în luna octombrie. Companiile care nu decid mutarea pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ (ATS) urmează să fie delistate.

În situaţia în care AGA decide ca firma să nu facă demersurile pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor pe o piaţă reglementată sau a tranzacţionării acestora în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare, acţionarii au dreptul de a se retrage din societate. Acţionarii pot exercita dreptul de retragere în termen de 90 zile de la publicarea hotărârii adunării generale a acţionarilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb