Vînzarea de acţiuni, majorarea capitalului social, constituirea de noi societăţi comerciale cu participaţia potenţialilor investitori şi vînzarea de active sînt principalele metode pe care le are în vedere Guvernul pentru privatizarea "Termoelectrica", potrivit unei hotărîri de Guvern, publicată, ieri, în Monitorul Oficial.
În vederea desfăşurării în condiţii optime a procesului de restructurare, privatizare şi atragere de investiţii în filialele "Termoelectrica", acestea sînt abilitate să contracteze servicii de consultanţă, evaluare, asistenţă de specialitate juridică din partea unor societăţi civile de avocaţi, după caz. Selectarea acestora se va face, potrivit deciziei Executivului, de către filiala care se privatizează, în baza mandatului acordat de "Termoelectrica" şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Cheltuielile legate de plata onorariilor pentru consultanţi, evaluatori şi societăţi de avocatură, precum şi cele pentru pregătirea şi realizarea unor operaţiuni organizatorice, manageriale şi financiare, în vederea sporirii atractivităţii "Termoelectrica" pentru privatizare şi atragerea de investiţii, vor fi suportate de filiala care se privatizează.