Patru procurori vizaţi de Daniel Morar au cerut să fie pensionaţi

Bogdan Trăistăru
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2005

Consiliul Superior al Magis-traturii (CSM) a admis, ieri, cererea de pensionare a patru dintre procurorii propuşi spre revocare din funcţie de procurorul general al Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA), Daniel Morar. Este vorba de procurorul-şef al Serviciului teritorial Constanţa, Ioan Oţel, procurorul-şef al Serviciului teritorial Iaşi, Alois Imbrea, procurorul-şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie la nivelul central, Gheorghe Vizitiu, şi procurorul-şef al Serviciului teritorial Ploieşti, Constantin Viorel Ştefănescu.

Monica Macovei, ministrul jus-tiţiei, a declarat că este opţiunea personală a magistraţilor, dorindu-le "o pensionare fericită". La rîndul său, Daniel Morar a afirmat că a propus revocarea din funcţie a 11 procurori anticorupţie pe motiv că activitatea pe care au desfăşurat-o nu este conformă cu scopul DNA. Domnia sa a subliniat că îşi doreşte procurori mai dinamici.

Pe de altă parte, Daniel Morar a infirmat zvonul conform căruia va renunţa la peste 80 de poliţişti judiciari, precizînd că unul dintre marile cîştiguri ale Parchetului este tocmai Poliţia judiciară.

De menţionat că preşedintele CSM, Dan Lupaşcu, a precizat că, în cazul celor patru magis-traţi, cererea de revocare din funcţie nu mai are obiect, ca urmare a solicitării de pensionare. "Se pare că toţi ceilalţi procurori propuşi spre revocare ar fi făcut cerere de transfer", a declarat preşedintele CSM. În consecinţă, CSM va avea de discutat deopotrivă cererile de revocare din funcţie şi cele de transfer ale următorilor magistraţi: procurorul-şef al Serviciului teritorial Cluj, Ioan Irimie, cinci procurori ai PNA de la nivel central - Alexandru Florin Chiciu, Carmen Aurora Cojocariu, Ioan Ciofu, Gheorghe Stan, Octavian Lupescu - şi procurorul de la Serviciul teritorial Cluj Nicolae Dorel Păşcuţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb