PAUL PRODAN, PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE SUPRAVEGHERE AL TRANSILVANIA INVESTMENTS: "Vrem ca în următorii trei-cinci ani să avem un portofoliu mult mai diversificat"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2022

"Vrem ca în următorii trei-cinci ani să avem un portofoliu mult mai diversificat"

Radu Roşca, preşedintele executiv al Transilvania Investments: "Vrem să dezvoltăm un portofoliu de private-equity, de venture capital"

Vrem ca în următorii trei-cinci ani să avem un portofoliu mult mai diversificat decât cel din momentul actual, care este puţin cam concentrat, a spus ieri Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transilvania Investments, cu ocazia evenimentului ce a marcat rebranding-ul fondului de investiţii.

Domnia sa a afirmat: "Astăzi asistăm la botezul Transilvania Investments şi nu vrem ca momentul să reprezinte doar o simplă schimbare de denumire. Vrem să însemne o schimbare de filosofie, de mentalitate, de viziune. Vrem să fim pregătiţi pentru ceea ce va urma după pandemie, după război, să fim pregătiţi pentru absolut toate provocările pe care le vom avea. Vrem să ajungem să fim o companie listată în adevăratul sens al cuvântului. Să fim o companie care se tranzacţionează, care naşte interes pentru acţionari, pentru viitorii investitori. Vrem să ne adresăm nu numai retailului, ci şi marilor fonduri de investiţii. Orice investitor este binevenit, şi vrem ca în următorii trei-cinci ani să avem un portofoliu de investiţii mult mai diversificat faţă de cel de acum."

Paul Prodan a adăugat: "În prezent suntem puţin cam concentraţi. Vă dau un exemplu - puţină lume ştie că fostul SIF3, actualul Transilvania Investments, este cel mai mare proprietar de camere de hotel din România. Avem peste 8.000 de camere de hotel. Nu am ştiut până acum ce să facem cu toate. Aşa că am adus lângă noi un grup de consultanţi în materie de turism (...). Să vedem cum putem să construim împreună turism în România de o calitate cum nu s-a mai construit".

La finele trimestrului al treilea al anului trecut, ponderea turismului în portofoliul Transilvania Investments era 21,5%, societatea controlând companii precum Turism Felixm, ARO Palace Braşov sau Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră. Sectorul bancar avea o pondere de 36,7% din portofoliul companiei, iar cel imobiliar de 11,7%, conform ultimuliu raport trimestrial al societăţii.

Radu Roşca, preşedintele executiv al Transilvania Investments a spus: "Pe lângă portofoliul pe care l-am moştenit avem şi un portofoliu pe care vrem să-l dezvoltăm. Un portofoliu de private-equity, de venture capital, spre care ne uităm şi unde acum facem setările necesare pentru a vedea care sunt cele mai bune proiecte".

În ultimul an, odată cu numirea unei noi echipe la conducerea fondului şi pornirea procesului de rebranding, Transilvania Investments s-a concentrat pe identificarea potenţialului oferit de fiecare dintre sectoarele în care fondul are active semnificative, în principal turism, imobiliare, financiar şi industrial, conform unui comunicat de ieri al emitentului.

De asemenea, Transilvania Investments şi-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. În plus, au fost făcuţi primii paşi în susţinerea unor proiecte noi, din sectoare inovative, Transilvania Investments regăsindu-se, în prezent, ca investitor în mai multe companii din zona tech, se mai menţionează în raport.

"Prioritizăm activele care au potenţial de dezvoltare şi ne uităm cu atenţie la oportunităţile ce apar în toate industriile în care putem creşte zona de private equity," spune Radu Roşca. "Ne bazăm pe analize detaliate şi pe dorinţa de a menţine o creştere sustenabilă, un risc moderat al expunerii noastre şi o poziţie financiară solidă."

Acţiunile Transilvania Investments se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti din luna noiembrie a anului 1999, fiind printre primele companii listate la bursa locală. La finalul şedinţei de tranzacţionare de miercuri 9 martie, ultima şedinţă de tranzacţionare a acţiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Transilvania Investments era de 689 milioane lei. În cei 22 de ani de când este listată la bursă, au fost tranzacţionate un număr de peste opt miliarde de acţiuni, cu o valoare a tranzacţiilor de peste şase miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mult success pe mai departe, iar pe langa portofoliul mentionat, putin cunosc ca TRANSILVANIA INVESTMENTS mai detine circa 50 % si la SANTIRUL NAVAL ORSOVA, societate cotata destul de bine pe piata, cu contracte comerciale de circa 12 mil. euro. MULT SUCCES!

    1. Evenimente importante de raportat –Completare ordine de zi AGEA convocata pentru

      25/28.03.2022  

      Urmare a solicitarii de completare a Ordinii de zi a sedintei Adunarii Generale Extraordinare  

      a Actionarilor societatii COMCM S.A, convocata pentru 25/28.03.2022, primita de la actionarul  

      Fratila Constantin  

      2. Aprobarea împuternicirii consiliului de administraţie pentru întocmirea unui proiect de  

      divizare asimetrică a Societăţii COMCM S.A. Constanţa.  

      Sa vedem cum vor apara interesele actionarilor TRANSI conducerea Transilvania Investments in divizarea asimetrică a Societăţii COMCM S.A. Constanţa pe care o vrea Fratila?  

      Vom avea o actiune in raspundere pentru conducerea executiva si consiliul de supravegere de la Transilvania Investments daca nu apara corect interesele societatii in raport cu COMCM S.A. Constanţa? 

      Asteptam punctul de vedere al societatii Transilvania Investments cu interes. 

      Nu am inteles cum ar fi afectate interesele actionarilor TRANSI daca Societatea ar obtine 56 % din activele COMCM , conform detinerii ...

      Pe vremuri , SIF 3 vindea participatiile minoritare de 40 % cu 20 - 30 % din pretul obtinut anterior de FPS/APAPS /AVAS pentru actiunile respective . 

      Pen' ca nu aflase de posibilitatea divizarii activelor , probabil ... 

      Ar fi interesant de constatat cu cat au revandut cei care au cumparat astfel de la SIF 3 - unele tranzactii / cifre au fost facute publice ... 

      Conducerea TRANSI pare sa fi uitat de chestiunea actiunilor in raspundere ... 

      Poate le reaminteste cine trebuie de chestiunea actiunilor in raspundere. Ar fi cazul dupa doi ani in care au facut r....ul praf.

      Pai poate ne explici cum a putut Fratila minoritar fiind sa vanda o participatie din Scut pe care o detinea COMCM unde actionar majoritar e Transilvania Investments?

      Activele au fost spoliate deja de catre Fratila chiar daca este minoritar. 

    ieri a fost spectacol de lichiditate la Transilvania Investments pe piata principala a BVB.

    :))) 

    conducerea se premiaza dar actionarii asteapta dupa dividende care uita sa mai vina.

    spectacol aceasta conducere EVER-TLV. 

    1. dar nici azi nu imi este rusine cu un volum total de 37.474 pana la aceasta ora.

      fainosag

      :)))))) 

    Bine ca stiti sa spuneti cuvinte pompoase, dar cam la asta se rezuma tot ce stiti. Vorbe multe, actiune minima/deloc.

    Dar bine ca stiti sa va premiati. Hai sa vedem pana cand mai tine coarda, ca la bla-bla-bla suntem buni.  

    Pana si modelul de raportare a fost furat de la EVER.

    Nu e frumos asa ceva si nu va sade bine.

    Sa mai zica cineva ca nu e controlat de grupul TLV-EVER. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb