PE LISTA SCURTĂ: Cinci companii favorite pentru construirea interconectorului de gaze Bulgaria-Grecia

I.I.
Companii / 6 februarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Cinci companii şi consorţii s-au calificat pe lista scurtă pentru a depune oferte în cadrul unei licitaţii în valoare de 145 de milioane de euro destinată conceperii şi construirii interconectorului de gaze IGB, care va face legătura între Bulgaria şi Grecia, începând din 2020, a anunţat marţi compania ICGB, care se ocupă de supervizarea acestui proiect, transmite Reuters.

În prima fază, 11 companii au depus oferte iniţiale.

Pe lista scurtă s-au calificat: un consorţiu compus din două companii de construcţii din Bulgaria şi firma italiană Bonatti, un joint venture între firmele Max Streicher (Germania) şi Terna (Grecia), un consorţiu alcătuit din societăţile Spiecapag, o divizie a grupului francez Vinci şi Bulgarian Trace Group, compania J&P AVAX din Grecia şi un joint venture între China Petroleum Pipeline Engineering şi firma Aktor din Grecia.

Ofertanţii selectaţi vor trebui să depună ofertele finale luna viitoare pentru a construi conducta cu o lungime de 182 de kilometri, care este destinată să transporte în special gaze naturale din Azerbaidjan în Bulgaria şi să reducă dependenţa ţării vecine de livrările de gaze naturale din Rusia.

Luna trecută, ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova, declara că lucrările de construcţie la interconectorul de gaze IGB ar urma să înceapă în două-trei luni, iar conducta va fi terminată şi dată în folosinţă în a doua jumătate a anului 2020. Oficialul citat a subliniat că, după finalizarea Coridorului sudic de gaze şi a Interconectorului Grecia-Bulgaria (IGB), Bulgaria va putea să primească un miliard de metri cubi de gaze naturale din Azerbaidjan.

"Această cantitate este echivalentă cu o treime din consumul de gaze naturale al Bulgariei. În aceste condiţii, putem vorbi de o diversificare reală şi de un mediu competitiv", a spus Petkova.

Bulgaria a semnat un contract cu SOCAR, compania energetică de stat din Azerbaidjan, pentru a importa un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an de la zăcământul Shah Deniz II.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb