PE MODEL OCCIDENTAL Bursa de Valori Bucureşti se va deschide săptămînal cu spectacol

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2004

Bursa de Valori îşi va deschide şedinţele de tranzacţionare în mod oficial în fiecare săptămînă. O persoană publică importantă va participa la deschiderea fiecărei sedinţei bursiere de luni. Au fost invitate personalităţi politice, reprezentanţi ai unor instituţii internaţionale, oameni de afaceri de succes, sportivi, artişti şi oameni de cultură. Primul invitat care va deschide şedinţa de luni este chiar preşedintele Ro-mâ-niei, Ion Iliescu.

Stere Farmache, directorul general al BVB, ne-a declarat că Bursa are o responsabilitate publică de educare şi de informare a publicului: "Avînd în vedere că Bursa este complet informatizată, avem menirea să aducem jocul bursier în rîndul populaţiei. Promovarea în acest fel va aduce Bursei mai multă credibilitate şi vizibilitate în public". Practica de deschidere oficială a şedinţelor bursiere a devenit o tradiţie în pieţele de capital mature. Spectacolul este asigurat de către o personalitate publică sau o vedetă care, după un scurt discurs, va deschide şedinţa bursieră.

În contextul fuziunii celor două pieţe, Bursa de Valori Bucureşti şi Rasdaq, în acest proiect de promovare a pieţei de capital au colaborat reprezentanţii celor două pieţe. Anca Dumitru, director general al Rasdaq, ne-a precizat: "Inaugurarea seriei deschiderilor oficiale ale Bursei reprezintă unul dintre proiectele la care echipele BVB şi Rasdaq lucrează împreună. Face parte din strategia comună de promovare a viitoarei Burse consolidate şi este coordonat de preşedintele Rasdaq, Siminel Andrei". Deschiderile oficiale ale şedinţelor bursiere vor fi organizate în noul "show-room" amenajat în spaţiul BVB, prin contribuţia financiară a ANSVM şi BVB şi vor fi transmise în emisiuni TV. Sala ar putea să constituie noua emblemă - mai plină de viaţă - a pieţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb