Pehart extinde creditul sindicalizat obţinut în urmă cu doi ani la 78 de milioane de euro

G.D.
Companii / 15 decembrie 2022

Pehart extinde creditul sindicalizat obţinut în urmă cu doi ani la 78 de milioane de euro

Pehart Grup extinde creditul sindicalizat obţinut în urmă cu doi ani la 78 de milioane de euro. Fondurile vor susţine planul companiei de investiţii în eficientizarea energetică a echipamentelor, soluţii pentru energie verde şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie si vor suplimenta capitalul de lucru, conform unui comunicat remis redacţiei. Pehart Grup intenţionează să investească în aceste trei direcţii aproximativ 20 de milioane de euro, investiţii ce vor fi finalizate în 2023.

Potrivit sursei citate, linia de creditare obţinută în 2020 a fost susţinută de un sindicat de bănci: Banca Comercială Română în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitate şi Garanţii alături de ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA şi OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandataţi. Pentru extinderea actuală a liniei de creditare, Pehart păstrează structura aceluiaşi sindicat de bănci, coordonat şi acum tot de BCR, însă la creşterile de expunere participă de data aceasta BCR, ING şi Raiffeisen.

"Eficientizarea energetică a echipamentelor de producţie şi dezvoltarea sustenabilă sunt teme care ne preocupă de mai mulţi ani. Am considerat că aceasta este direcţia de dezvoltare pe care ne-o indică viitorul şi în ultima perioadă am investit în utilaje de la producători europeni de top. Am decis să intensificăm eforturile în direcţia optimizării tuturor maşinilor de producţie pentru reducerea consumului de energie, iar în paralel cu aceasta ne dorim o dezvoltare a capacităţilor de producţie, pentru că vrem să obţinem o creştere a volumului exporturilor. Extinderea creditului sindicalizat înseamnă investiţii în dezvoltarea capacităţii de producţie, în diversificarea produselor din portofoliu şi într-un viitor verde, singurul care oferă perspectiva unei vieţi sustenabile pentru noi toţi", spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

În afara creşterii volumului exporturilor şi a consolidării brandurilor la nivel internaţional, Pehart vizează consolidarea poziţiei de lider în producţia de hârtie tissue din România în zona de retail în ce priveşte brandurile sale, dar şi mărcile proprii ale marilor retaileri pentru care compania este producător. De asemenea, Pehart are în plan dezvoltarea segmentului de produse Away-from-Home (destinate uzului HoReCa, pentru clădiri de birouri, fabrici etc.), dar şi să investească în creşterea brandurilor sale, Pufina şi Alint, care să devină produsele preferate ale românilor. Totodată, compania vizează creşterea celui mai cunoscut brand al său, Pufina, şi la nivel internaţional. Lansarea unei game de hârtie igienică umedă reprezintă un alt segment în care compania românească va investi în perioada imediat următoare, subliniază sursa citată.

"Planurile noastre de dezvoltare acoperă zone multiple, care merg de la diversificarea gamei produselor, la optimizarea tehnologiilor, consolidarea poziţiei pe piaţa internă şi expansiunea pe cea externă, precum şi dezvoltarea sustenabilă", conchide Gabriel Stanciu.

În prezent, compania Pehart funcţionează cu două fabrici, la Sebeş, Alba şi Dej, Cluj şi produce 100.000 tone de hârtie tissue anual şi are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic şi industrial este vândută în România, iar restul merge la export. În ultimii 7 ani, compania a realizat investiţii semnificative în fabrici şi linii de producţie moderne şi inovatoare, cu tehnologii aflate în topul performanţei la nivel mondial.

Pehart este deţinătorul Pufina, brand de hârtie de uz casnic de top pe piaţa românească. Totodată, compania asigură producţia şi pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanţurilor de retail. Brandurile Alint şi Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei, care produce şi jumbo rolls, role de hârtie mari pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic şi uz industrial, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb