Pentagonul anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 19 august 2022

Pentagonul anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina

Pentagonul a anunţat astăzi o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de circa 775 milioane de dolari, care cuprinde, în special, rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de înaltă precizie HIMARS, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această nouă tranşă de ajutor prevede de asemenea trimiterea unor sisteme de tunuri mobile şi obuze suplimentare compatibile cu armamentul furnizat de către Marea Britanie Ucrainei, a declarat presei o înaltă responsabilă din Ministerul american al Apărării.

Potrivit unui alt oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters, noul pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina include drone de supraveghere şi, pentru prima oară, vehicule rezistente la mine, precum şi 16 obuziere Howitzer.

Concret, pachetul de ajutor militar mai cuprinde 15 drone de supraveghere Scan Eagle, 40 MaxxPro MRAP (camioane de protecţie împotriva ambuscadelor, rezistente la mine) şi aproximativ 1.000 de rachete antitanc Javelin.

Această nouă tranşă de asistenţă ridică la 10,6 miliarde de dolari totalul ajutorului militar al SUA trimis Ucrainei de la declanşarea invaziei de către Rusia în 24 februarie.

Forţele ruse demonstrează o "lipsă totală de progres pe câmpul de luptă" în Ucraina, a apreciat vineri o înaltă responsabilă a Pentagonului, menţionând în special utilizarea de către forţele ucrainene a rachetelor americane HIMARS.

"Nu am constatat recucerirea de teritoriu" de către forţele ucrainene, a recunoscut această responsabilă, sub rezerva anonimatului. "Dar constatăm o slăbire evidentă a poziţiilor ruseşti în mai multe locuri", a adăugat ea.

De când trupele ruse au trecut frontiera ucraineană în luna februarie în ceea ce preşedintele rus Vladimir Putin a calificat drept "operaţiune militară specială", conflictul s-a transformat într-un război de uzură în principal în estul şi sudul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 8 )

    1. Simbolul pentagramei a fost gasit pentru prima oara in Mesopotamia, in inscriptii care dateaza din jurul anului 3000 i.Hr. Pentagramele pe care sumerienii le foloseau desemnau un unghi, o camera sau o incapere, pe cand babilonienii foloseau pentagramele pentru a se orienta. Pentagrama avea si o puternica influenta astrologica in cultura babiloniana, avand in vedere ca cele cinci colturi desemnau, de fapt, cinci planete: Jupiter, Mercur, Marte, Saturn si Venus, cea din urma fiind “Imparateasa Raiului”.

      Adeptii lui Pitagora considera pentagrama o perfectiune a matematicii, iar la baza conceperii unor impunatoare cladiri a stat proportia care caracterizeaza o pentagrama. Mai mult decat atat, se considera ca pentagrama a reprezentat modelul dupa care intregul Univers a fost conceput. 

      In cultura antica chineza, steaua in cinci colturi reprezinta cele cinci elemente folosite in feng shui si in medicina.

      Egiptenii purtau pandantive pe care erau inscriptionate pentagrame, ca simbol al bogatiei si al sanatatii. 

      Aliantza satanista Putin-Xi-barboshii din Iran va fi defiintzata dupa ce Putin va crapa.

      Americanii sunt cei care pornesc si mentin razboaiele ca sa se imbogateasca.. Intai au cumparat terenul arabil al Ukrainei si acum il apara impotriva rusilor cu amaratii de ukraineni care vor sa dezerteze in prostie si sa fuga din calea rusilor... Ii tin cu forta in transee ca daca fug ii impusca securitatea ukraineana nazista....

      Minciuni, ukrainienii nazisti folosesc ceceni kadiroviti ca si russii.

      Rusnacii n-au nicio idee pentru ce sunt macelariti prin Ucraina. Ei sunt cei care demisioneaza, daca mai apuca. :)

    Sa le trimiteti si niste pachete de tigari si niste pachete cu sandvisuri.

    1. Le-au trimis exact ce le trebuie. Ceilalți au postere în buda din curte cu pachete de țigări occidentale și meniul de la mec. :)

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb