PENTRU 2009, "Rehau" estimează afaceri cu 35% mai mici faţă de anul trecut

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 11 iunie 2009

Producătorul de sisteme şi componente pe bază de polimer, "Rehau" România, estimează o scădere a afacerilor cu circa 30% faţă de anul anterior, după ce, în 2008 a înregistrat o cifră de afaceri de circa 70 de milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, citat de NewsIn.

"Pentru acest an estimăm o scădere a afacerilor cu circa 25-30% faţă de anul precedent şi estimăm că piaţa construcţiilor va reveni în perioada următoare, proces care a început deja din luna mai", a spus directorul general al "Rehau Poly­mer" România, domnul Emil Pop.

De asemenea, domnia sa a precizat că în primele cinci luni ale anului compania a investit aproximativ trei milioane de euro pentru deschiderea unui centru logistic, sumă ce include şi valoarea terenului. Acesta a mai spus că pentru anul curent compania nu mai are planificate alte investiţii.

Totodată, reprezentanţii "Rehau Polymer" au precizat că piaţa cons­trucţiilor va scădea cu 30% în următoarea perioadă, în timp ce piaţa locală de tubulatură va înregistra o uşoară creştere, faţă de valoarea de 50-60 de milioane înregistrată anul trecut.

"Compania "Rehau Polymer" a lansat, ieri, în ţara noastră, gama de pompe de căldură, un sistem de răcire şi încălzire pentru pardoseli, pereţi şi plafoane. Acest sistem a fost lansat deja în alte ţări, iar în România piaţa are destul potenţial", a precizat inginerul senior al departamentului de energii regenerabile al "Rehau" România, domnul Alexandru Oprea. În plus, acesta a spus că în ultimii trei ani vânzările pentru sisteme de pompe de căldură a crescut exponenţial, de la cinci unităţi comercializate în 2006, la 70 în 2007 şi aproximativ 150 de unităţi anul trecut.

Directorul general al "Rehau Poly­mer" România a declarat că, în prezent, compania are circa 155 de angajaţi, comparativ cu 180, câţi erau la începutul anului, înainte de res­tructurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb