PENTRU A TREIA OARĂ ÎN ULTIMII ZECE ANI "Alitalia"a lansat procedura de insolvenţă

Ziarul BURSA #Internaţional / 3 mai 2017

"Alitalia"a lansat procedura de insolvenţă

Compania aeriană italiană "Alitalia" SpA a început, pentru a treia oară în ultimii zece ani, procedura de insolvenţă, după ce angajaţii au respins planul de recapitalizare de două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), care prevedea o reducere a salariilor de 8% pentru personalul de zbor, precum şi eliminarea a 1.700 de posturi în cazul personalului de la sol, transmite Bloomberg.

Acţionarii "Alitalia" au votat în unanimitate plasarea sub administrare specială, a anunţat, ieri, compania aeriană italiană. Conform legislaţiei italiene, Guvernul va trebui să furnizeze fonduri pentru menţinerea operaţiunilor şi va numi supervizori care să redreseze compania sau să ceară lichidarea ei, conform Agerpres.

Administratorii vor prelua afacerea şi vor prezenta o nouă strategie, care ar putea include vânzarea de active, reducerea operaţiunilor şi a locurilor de muncă. Strategia ar umări să facă viabilă compania în următorii doi ani.

"Alitalia", care are 12.500 de angajaţi, nu a mai înregistrat profit după 2002. Compania a fost privatizată în 2008, după un sprijin financiar generos din partea statului, iar din 2014 compania aeriană "Etihad" din Abu Dhabi a devenit cel mai mare acţionar, cu un pachet de 49%, fără a reuşi însă să o readucă pe profit.

Ministrul italian de Finanţe, Pier Carlo Padoan, declara, săptămâna trecută, că nu va pompa mai mulţi bani pentru majorarea capitalului "Alitalia", care este o "companie privată" şi soarta sa este "în mâinile acţionarilor şi a conducerii".

Pe de altă parte, ministrul italian al Transporturilor, Graziano Delrio, a declarat, săptămâna trecută, că "Alitalia" va fi vândută celui mai bun ofertant, iar grupul german "Lufthansa" este binevenit să înainteze o ofertă.

"Compania va fi vândută celui mai bun ofertant. Unii au crezut că va avea loc o nouă salvare publică dar vă spun în mod clar că nu va exista o astfel de intervenţie", a spus Delrio, într-un interviu acordat cotidianului La Stampa.

Întrebat despre posibilitatea ca transportatorul german "Lufthansa", cea mai mare companie aeriană europeană, să preia "Alitalia", Delrio a răspuns: "Nu există niciun obstacol, dar acţionarii vor fi cei care vor decide acest lucru". În presa italiană au apărut speculaţii privind o posibilă preluare a "Alitalia" de către "Lufthansa", chiar dacă grupul german nu şi-a exprimat public interesul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb