ZIARUL BURSA

03 mai 2017
Ediţia din 15.08.2024
În lumea Bitcoin, fiecare este un Isărescu

O EXPLICAŢIE ASUPRA BITCOIN ŞI VIITORUL TEHNOLOGIILOR BLOCKCHAIN În lumea Bitcoin, fiecare este un Isărescu

Mihnea DumitruBănci-Asigurări / 3 mai 2017

Tehnologia blockchain face parte dintr-o revoluţie tehnologică recentă, începută în 2008 cu moneda alternativă Bitcoin. În siajul apariţiei programelor p2p (peer-to-peer sau de la egal-la-egal, ex: BitTorrent, Napster, KaZaA), o arhitectură care permitea, în limbaj non-tehnic, împărţirea unor fişiere şi răspândirea lor rapidă pe internet, utilitatea tehnologiei aferente a devenit evidentă în context financiar.

Bitcoin a fost inventată de Satoshi Nakamoto, poate cel mai misterios creator de software al prezentului. Puţine detalii sunt ştiute despre el, aparent este un bărbat născut în 1975 şi care locuieşte în Japonia. Identitatea lui are valenţe unor conspiraţii globale în cercurile internaute, cu mulţi indivizi autodezvăluindu-se drept Nakamoto, fără dovezi 100% concludente, de-a lungul anilor.

Aceasta este zona euro în care suntem obligaţi să intrăm?

Aceasta este zona euro în care suntem obligaţi să intrăm?

Călin RecheaInternaţional / 3 mai 2017

Călin Rechea

Eşecul politicii monetare a Băncii Centrale Europene a fost confirmat zilele trecute printr-un studiu realizat de 14 economişti ai instituţiei.

Sub titlul "The use of the Eurosystem's monetary policy instruments and operational framework since 2012" şi după precizarea că "opiniile din articol nu reprezintă punctul de vedere al băncii", cei 14 economişti au analizat rezultatele programelor BCE, inclusiv a celui de relaxare cantitativă, din T3 2012 până în T1 2016.

Concluzia? Circa 90% din banii injectaţi în economia zonei euro s-au acumulat în cinci dintre cele mai bogate ţări, respectiv Germania, Franţa, Olanda, Luxemburg şi Finlanda.

Albalact, mulsă de la BVB

Albalact, mulsă de la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 mai 2017

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi comunitatea brokerilor solicită, în permanenţă, statului listarea companiilor din portofoliu, ca motor pentru dezvoltarea pieţei de capital şi promovarea acesteia la statutul de piaţă emergentă.

Creştere de 75% a profitului "Oltchim"

REZULTATELE TRIMESTRIALE, RAPORTATE ÎNAINTE DE DEPUNEREA OFERTELOR ANGAJANTE Creştere de 75% a profitului "Oltchim"

A.A.Piaţa de Capital / 3 mai 2017

Actualizare 18:45 Titlurile "Oltchim" (OLT) au închis în apeciere în această seară la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu 14,75%, ajungând ca preţul unitar la închidere să fie de 0,2800 lei.

-----------

Combinatul Oltchim a înregistrat în trimestrul I 2017, un profit net de 1,68 milioane de euro, în creştere cu 75,5% faţă de perioada similară din 2016, pe fondul unor afaceri de 49,06 milioane de euro, cu 30% în urcare, potrivit raportului publicat, ieri de companiei.

Prin fum de mici şi sangloturi de manele

CORNEL CODIŢĂEditorial / 3 mai 2017

CORNEL CODIŢĂ

... A mai trecut o dată pe lîngă noi prilejul de a ne ridica bucuria Primăverii la rang de trăire spirituală, colectivă. Aşa cum au făcut-o oamenii şi marile lor comunităţi, din zorii ştiuţi ai istoriei şi pînă de curînd, pînă cînd viaţa publică a lumii moderne a fost scufundată de valurile vomei ideologice secretată incontinent de politica dornică să făurească, cu orice preţ, "Omul Nou".

"Alitalia"a lansat procedura de insolvenţă

PENTRU A TREIA OARĂ ÎN ULTIMII ZECE ANI "Alitalia"a lansat procedura de insolvenţă

Internaţional / 3 mai 2017

Compania aeriană italiană "Alitalia" SpA a început, pentru a treia oară în ultimii zece ani, procedura de insolvenţă, după ce angajaţii au respins planul de recapitalizare de două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), care prevedea o reducere a salariilor de 8% pentru personalul de zbor, precum şi eliminarea a 1.700 de posturi în cazul personalului de la sol, transmite Bloomberg.

BCE: "Acordul pentru Basel III trebuie realizat cât mai curând"

V.R.Jurnal de criză / 3 mai 2017

Autorităţile de reglementare de la nivel global ar trebui să cadă de acord "cât mai curând posibil" asupra nivelului minim de capital pe care trebuie să îl deţină băncile, conform noilor norme Basel III, susţine Daniele Nouy, preşedintele diviziei de supraveghere din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo