REZULTATELE TRIMESTRIALE, RAPORTATE ÎNAINTE DE DEPUNEREA OFERTELOR ANGAJANTE Creştere de 75% a profitului "Oltchim"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 mai 2017

Creştere de 75% a profitului "Oltchim"

Administratorul judiciar: "Recâştigarea pieţelor de desfacere cu preponderenţă externe şi retehnologizările efectuate la principalele instalaţii tehnologice au contribuit la obţinerea acestor rezultate"

------------

Actualizare 18:45 Titlurile "Oltchim" (OLT) au închis în apeciere în această seară la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu 14,75%, ajungând ca preţul unitar la închidere să fie de 0,2800 lei.

(A.C.)

------------

Actualizare 10:53

Titlurile "Oltchim" (OLT) se apreciază în această dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu 8,2%, ajungând să fie tranzacţionate la preţul unitar de 0,264 lei, după ce combinatul a afişat ieri profitul pentru primul trimestru din acest an, în creştere cu aproape 76%.

(S.A.)

------------

Combinatul Oltchim a înregistrat în trimestrul I 2017, un profit net de 1,68 milioane de euro, în creştere cu 75,5% faţă de perioada similară din 2016, pe fondul unor afaceri de 49,06 milioane de euro, cu 30% în urcare, potrivit raportului publicat, ieri de companiei.

"Structura rezultatului brut, aferent trimestrului I 2017, respectiv profitul în suma de 2.264 mii euro, este următoarea: -Profit brut de 3.125 mii euro aferent activelor funcţionale de pe platforma industrială de la Râmnicu. Vâlcea; - Cheltuieli de conservare de 618 mii euro aferente Diviziei Petrochimice Bradu - nefuncţională; - Cheltuieli de conservare de 243 mii euro aferente activelor nefuncţionale de pe platforma industrială de la Rm. Vâlcea", se arată în raportul administratorului judiciar.

Conform reprezentanţilor companiei, recâştigarea pieţelor de desfacere cu preponderenţă externe şi retehnologizările efectuate la principalele instalaţii tehnologice au contribuit la obţinerea acestor rezultate precum şi la creşterea cantităţilor de produse finite comercializate: "Astfel, societatea a reuşit intrarea semnificativă şi pe piaţa oxo - alcoolilor, vânzările fiind de 4 ori mai mari decat în trimestrul I 2016. De asemenea, la grupa de produse polioli - polieteri, vânzarile sunt cu 4% mai mari, în primul trimestru al acestui an decat cele din trimestrul I 2016. La produsele clorosodice creşterea a fost de numai 1% deoarece în luna martie 2017 instalaţia de electroliză cu membrane a funcţionat redus fiind retehnologizat şi cel de-al şaptelea electrolizor (ultimul)".

Valoarea cumulată pe 23 luni a indicatorului EBITDA este mai mare cu 13,96 milioane euro faţă de cea prevăzută în planul de reorganizare (EBITDA cumulat realizat pe 23 luni - 27,26 milioane euro, comparativ cu suma de 13,30 milioane euro - prevăzută în Plan), se mai arată în comunicat.

Raportul rezultatelor trimestriale vine înainte de depunerea ofertelor angajante pentru cele nouă active ale companiei.

Recent, acest termen a fost extins până la 26 iunie.

"Oltchim" a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,37 milioane lei (2,5 milioane euro), după pierderi de 48,46 milioane lei în 2015, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754,8 milioane lei, conform rezultatelor financiare preliminare transmise BVB.

"Oltchim" a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după privatizarea eşuată cu Dan Diaconescu din 2012.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea "Oltchim", dar fără succes.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ar fi o ironie a sortii ca Oltchim sa fie spart in bucati si vandut.

    Mai ales sa incapa pe mana lui Vuza, inglobat in Chimcomplex. 

    Chimcomplex nu are cifra de afaceri anuala cat face Oltchim la trimestru.

    1. Când lipsește voința politică a statului de a menține economia românească în speță sectorul chimic spargerea pe bucăți e doar o etapă ... totul se va vinde chiar și la fier vechi ...

      Statul e acționar majoritar și nimeni din conducerea ministerului economiei nu va răspunde pentru lichidarea Oltchim așa cum nu a răspuns nimeni pentru ștergerea de pe suprafața pământului a atâtor combinate chimice românești ! 

      Vuza e un întreprinzător român care pare interesant să activeze în chimia vâlceană!  

      Că are o activitate în domeniul chimic pe meleaguri băcăoane poate constitui un punct de plecare în preluarea și menținerea Oltchim !

      Dac-ar prima interesul național Oltchim n-ar fi scos la vânzare pe bucăți ! 

      Nu mai dati vina pe stat, nu va mai amintiti cine a condus combinatul de a ajuns la faliment? Omul e bine mrci si nu a fost nici macar tras de maneca!

      Cand RC a condus OLT nu era statul actionar majoritar?

      Nu statul a cerut TVA Oltchim-ului pentru utilajele contractate inainte de legiferarea TVA-ului dar sosite ulterior? 

      Nu statul vindea curent electric la pret mai mic rusilor de la Slatina decat OLT-ului? 

      Statul l-a pus in functie pe RC si tot el l-a mentinut cand OLT mergea pe muchie de cutit si contracta datorii din ce in ce mai mari?

    Păcat ca aceste rezultate nu sunt pentru acționarii companiei, cărora pare să li se fi adresat comunicatul de Ieri! E ca un os, pe care i-l arăți câinelui și nu i-l Dai! Ce Jalnic!

    1. Minoritarii captivi la OLT pot sa-si ia adio de la actiunile detinute la OLT daca totul va fi vandut pe bucati!

      Cui ii pasa de minoritari? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb