PENTRU AL TREILEA AN CONSECUTIV UniCredit Bank continuă finanţările pentru companii prin programul IMM Invest Plus

G.D.
Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2022

UniCredit Bank continuă finanţările pentru companii prin programul IMM Invest Plus

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor alocările de plafoane de garantare a creditelor pentru întreprinderile eligibile din cadrul programului IMM Invest Plus, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potivit sursei citate, statul român, prin Ministerul de Finanţe, reprezentat prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. (FGCR) sau Fondul Român de Contragarantare (FRC), după caz, garantează în proporţie de maximum 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, dobânzile fiind subvenţionate de stat pe o perioadă de 12 luni de la data acordării creditului, iar comisioanele de risc şi de administrare sunt subvenţionate pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate. Valoarea dobânzilor percepute este reprezentată de ROBOR la 3 luni la care se adaugă o marjă între 0,75% şi 2,50% în funcţie de tipul creditului şi/sau componenţa programului.

Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi împrumutate sume de până la 10 milioane de lei în cazul creditelor de investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru.

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: "Susţinerea mediului de afaceri şi în particular a întreprinderilor mici şi mijlocii rămâne pentru noi o prioritate. Prin participarea la programul IMM Invest Plus, UniCredit Bank oferă sprijin unei game largi de companii printr-un mix optim între fondurile proprii şi garanţiile de stat, contribuind la dezvoltarea activităţii şi a rezilienţei acestora în faţa adversităţilor".

Componentele programului IMM Invest Plus 2022 sunt:

✓IMM INVEST România: facilitează accesul la finanţare pentru IMM-urile care nu sunt eligibile pe componentele specifice AGRO IMM Invest, IMM PROD, GARANT Construct, INNOVATION, RURAL Invest.

✓AGRO IMM Invest şi RURAL Invest: susţin companiile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar.

✓GARANT Construct: susţine implementarea proiectelor privind îmbunătăţirea eficienţei energetice, investiţii în domeniul energiei verzi şi aliniere la obiectivele de mediu.

✓IMM Prod: susţine asigurarea lichidităţilor şi finanţarea investiţiilor realizate de către întreprinderile mici şi mijlocii inclusiv start-up-uri din zona urbană pentru încurajarea producţiei autohtone de bunuri de larg consum, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, digitalizarea activităţii, alinierea/îmbunătăţirea standardelor de mediu, inclusiv îmbunătăţirea eficienţei energetice în cadrul proceselor de producţie.

✓INNOVATION: dedicat proiectelor innovative, urmăreşte încurajarea internaţionalizării, stimularea digitalizării şi a comerţului electronic, retehnologizarea şi brevetele.

Detalii privind soluţiile de finanţare oferite de UniCredit Bank întreprinderilor mici şi mijlocii sunt disponibile pe site-ul web al băncii, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb