PENTRU ANUL TRECUT Oil Terminal - profit de aproape nouă ori mai mare decât cel din 2018

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 februarie 2020

Veniturile din prestarea serviciilor au urcat cu 15,5%, la 166,13 milioane de lei

Oil Terminal (OIL), operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră, a raportat un profit net preliminar de 2,42 milioane de lei, pentru anul 2019, de aproape nouă ori peste cel din anul anterior, de 0,28 milioane de lei, în condiţiile unei creşteri a veniturilor din prestarea de servicii de 15,5%, până la

166,13 milioane de lei, se arată în raportul companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cheltuielile cu personalul au urcat cu 12,2% până la 89,06 milioane de lei, în timp ce la categoria "Alte cheltuieli de exploatare", creşterea a fost de 16,2%, de la 26,19 milioane lei în 2018 la 30,45 milioane de lei anul trecut.

În aceste condiţii, rezultatul din exploatare aproape s-a dublat, atingând nivelul de 6,62 milioane de lei, în 2019, în vreme ce din activitatea financiară Oil Terminal a înregistrat o pierdere de 2,29 milioane de lei, cu 59% peste cea suferită în 2018.

Este contextul în care, ieri, acţiunile OIL au urcat cu 2,33%, până la 0,264 lei, pe fondul unui volum de peste zece ori mai mare decăt media zilnică a ultimei luni de tranzacţionare.

În vara anului trecut, Global Petrol Storage (GPS) şi Amerocap au înaintat către Oil Terminal o propunere pentru preluarea pachetului majoritar al companiei de stat sau crearea unei companii mixte, deţinute de americani, ce ar urma să preia capacitatea de depozitare a operatorului petrolier.

Într-o adresă semnată de şefii GPS şi Amerocap, ce oferea o "indicaţie de interes neangajantă" către Oil Terminal, se menţiona că potenţialii investitori sunt dispuşi să aloce 100 de milioane de dolari din fonduri proprii pentru modernizarea activelor şi majorarea capacităţii de depozitare şi eficientizare a companiei.

La începutul lunii august, negocierile cu americanii, la nivel de minister şi companie se aflau în faza discuţiilor informale.

Oil Terminal este singurul operator din portul Constanţa pentru primirea, încărcarea, descărcarea produselor petroliere, petrochimice, chimice, pentru import, export şi tranzit cu asemenea mărfuri. Secundar, compania asigură depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice, activităţi de servicii anexe transporturilor pe apă, testări şi analize tehnice, transport de marfă pe calea ferată, transporturi rutiere de mărfuri, alte activităţi anexe transporturilor, transportul energiei electrice, distribuţia energiei electrice, comercializarea energiei electrice.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din companie, a cărei valoare de piaţă este de 153,76 milioane de lei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb