PENTRU INEFICIENŢA SERVICIILOR DE DESZĂPEZIRE Primăria Voluntari a demis conducerea ECOVOL

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 ianuarie 2016

Primăria Voluntari a demis conducerea ECOVOL

Reprezentanţii ECOVOL: "Echipajele au fost pe străzi, dar a nins continuu şi este dificil"

Primăria Voluntari (Ilfov) l-a demis ieri pe Cătălin Zamfira din funcţia de director general al societăţii ECOVOL, pentru ineficienţa serviciilor de deszăpezire prestate zile trecute.

În cadrul unui răspuns transmis ziarului BURSA, reprezentanţii Primăriei Voluntari ne-au precizat: "Primarul Oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, a convocat în cursul acestei dimineţi (n.r. ieri) o şedinţă operativă a Comandamentului pentru deszăpezire, la care au participat conducătorii tuturor departamentelor şi ai societăţilor subordonate Primăriei, pentru a se analiza modul în care s-a derulat acţiunea de deszăpezire a oraşului în zilele de 16-17.01.2015.

Întrucât rezultatele acestei acţiuni au fost considerate nesatisfăcătoare, o dovadă în acest sens fiind şi numeroasele reclamaţii primite de la cetăţeni, conducerea societăţii ECOVOL S.A. a fost demisă, fiind numită o conducere interimară, care are ca prioritate zero finalizarea în cel mai scurt timp posibil a deszăpezirii complete a arterelor de circulaţie din Voluntari, ridicarea şi transportarea zăpezii. Pentru a se evita situaţii de genul celor din noaptea de 16 spre 17 ianuarie, când numărul insuficient de utilaje şi ninsoarea abundentă au făcut ca intervenţia să fie lipsită de eficienţă, s-a dispus închirierea unor utilaje suplimentare şi urgentarea împrăştierii de material antiderapant pe carosabil".

Societatea comercială ECOVOL, care aparţine integral Consiliului Local al Oraşului Voluntari, prestează servicii de salubrizare şi deszăpezire pe raza oraşului în baza unui contract de delegare a gestiunii încheiat în anul 2012, ne-au mai spus sursele citate.

Reprezentanţii companiei susţin că un număr de 12 utilaje au fost pe teren în zilele menţionate, dar că ninsoarea care a căzut continuu le-a îngreunat activitatea. Aseară, la închiderea ediţiei, utilajele erau încă pe străzi pentru deszăpezire, ne-au mai spus sursele citate.

Printre altele, ECOVOL prestează servicii de salubrizare; de colectare a reziduurilor industriale, pământului, gunoiului menajer; spalat mecanizat; tuns iarba; vopsit borduri; plantat pomi ornamentali; dezinsecţie; deratizare şi dezinfecţie; eliberare avize pentru salubritate.

Voluntari nu a fost singura localitate din judeţul Ilfov care a avut probleme cu serviciile de deszăpezire.

Primăria Bucureşti a sancţionat Administraţia Străzilor şi a aplicat noi amenzi operatorilor de salubrizare

În Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni, au lucrat 358 de utilaje şi 432 de operatori manuali, potrivit comunicatului transmis de primărie.

În cadrul comandamentului comvocat de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), primarul general interimar Răzvan Sava a cerut să se acţioneze cu prioritate pe arterele unde sunt şcoli şi instituţii de interes public: "Insist să se acţioneze cu prioritate pe arterele secundare, trotuare, treceri de pietoni, staţii şi refugii RATB. Mâine (astăzi) încep şcolile, iar arterele unde sunt instituţiile de învăţământ sau alte obiective de interes public trebuie deszăpezite".

Operatorii de salubrizare care asigură deszăpezirea pe raza sectoarelor 2, 4 şi 6 au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 5000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legislaţiei din domeniu.

Comunicatul primăriei anunţă că a fost sancţionată contravenţional şi Administraţia Străzilor, cu amenzi de 2000 lei, pentru nedeszăpezirea unor parcări aflate în administrare.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care, la începutul anului, inspectorii Primăriei au amendat toate firmele responsabile cu deszăpezirea din cele 6 sectoare cu câte 5000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin.

Reprezentanţii municipalităţii au subliniat, ieri, într-un comunicat: "Inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Primăriei Capitalei au avertizat astăzi (n.r. ieri) 362 de persoane juridice, dintre care 168 de asociaţii de proprietari pentru că nu au curăţat de zăpadă şi gheaţă trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea. Controalele inspectorilor vor continua şi în zilele următoare".

Operatorii de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei au declarat că au stocuri suficiente de materiale antiderapante şi că, odată cu scăderea temperaturilor, vor aplica tratamente antipolei, în special în zona rampelor, pantelor şi podurilor. În paralel, vor fi desfăşurate şi operaţiunile de degajare a zăpezii de pe arterele principale.

Primaria Capitalei atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia să înlăture zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb