PENTRU PRIMA JUMĂTATE A ANULUI Grupul TTS - profit de 61,3 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada ianuarie-iunie 2021

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 29 august 2022

Grupul TTS - profit de 61,3 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada ianuarie-iunie 2021

"Principala consecinţă a reconfigurării fluxurilor de mărfuri transportate pe Dunăre şi a celor operate în portul Constanţa a fost creşterea masivă a cererii de servicii pe aceste pieţe", se arată în raportul companiei

Transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (TTS) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, o cifră de afaceri consolidată de 402,4 milioane de lei, cu 46,9% peste cea din prima jumătate a lui 2021, în timp ce profitul net s-a ridicat la 61,3 milioane de lei, mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada ianuarie-iunie 2021, după cum se arată în raportul companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În condiţiile generate de reconfigurarea lanţurilor logistice - efecte ale războiului din Ucraina, care au condus la modificări substanţiale ale condiţiilor de piaţă, Grupul TTS a înregistrat creşteri, atât ale cifrei de afaceri, cât şi ale nivelului de profitabilitate, atât la nivel consolidat, cât şi la nivelul Transport Trade Services SA", se arată în raport.

Potrivit documentului, principalele pieţe în care Grupul TTS este activ - piaţa serviciilor de transport fluvial pe Dunăre şi piaţa serviciilor de operare portuară în Constanţa, au fost puternic influenţate de efectele războiului din Ucraina. "Aceste efecte s-au manifestat cu precădere în trimestrul al doilea al anului şi au condus în primul rând la creşterea masivă a fluxurilor de produse agricole, alimentate atât de exporturile ucrainene de cereale, cât şi de revenirea fluxurilor de cereale din Serbia şi Ungaria - oprite o lungă perioadă din cauza distorsiunilor din piaţa cerealelor. În acelaşi timp, ca efect al sancţiunilor economice aplicate Rusiei, s-au redus semnificativ o parte din fluxurile de materii prime minerale (bauxită şi materii prime pentru industria siderurgică) şi au dispărut din piaţă o parte din fluxurile de îngrăşăminte chimice", conform raportului.

În acest context, principala consecinţă a reconfigurării fluxurilor de mărfuri transportate pe Dunăre şi a celor operate în portul Constanţa a fost creşterea masivă a cererii de servicii pe aceste pieţe. "În condiţiile unei oferte de servicii limitată de capacităţile fizice de transport şi de operare disponibile, creşterea cererii a condus la o creştere generală a tarifelor practicate în piaţă", se mai punctează în raport.

Din punct de vedere operaţional, Grupul TTS a realizat în primul semestru un volum total de 7,68 milioane de tone mărfuri transportate pe cale fluvială şi operate în porturi, mai mare cu 4,38% faţă de cele din primul semestru al anului trecut. Cele mai semnificative creşteri le-au înregistrat volumele de mărfuri operate în porturi (+19,55% faţă de nivelul atins în primele şase luni ale lui 2021) şi volumul de produse agricole transportate şi operate (+28,47% faţă de nivelul atins în primul semestru al anului trecut).

În perioada ianuarie-iunie a acestui an, Grupul TTS a avut cheltuieli cu materiile prime şi contractorii de 60,76 milioane de lei, cu 75% mai mari decât cele din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu subcontractorii au fost de 150,19 milioane de lei, cu 67% peste cele din aceeaşi perioadă a lui 2021.

În acest context, în prima jumătate a anului, profitul din exploatare al Grupului TTS s-a ridicat la 73,85 milioane de lei, cu 118% peste cel din primele şase luni ale lui 2021, rezultatul fiind uşor erodat de o mică pierdere financiară.

La nivel individual, Transport Trade Services a avut un profit net de 31,03 milioane de lei, faţă de cel de 17,7 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut.

Acţiunile TTS au debutat la BVB în data de 14 iunie anului trecut, după o ofertă publică prin care acţionarii au vândut 50% din companie. Evaluarea bursieră a transportatorului de mărfuri se ridică la circa 564 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Din pacate pt ei capacitățile transportate pe Dunăre scad datorită debitului sub jumatate din iunie la zi. Șlepurile se încarcă la Galați cu maxim 10 t, unele au rămas blocate în nisip și cu 7 t la bord.

    1. asa este si vor suferi pe S2, probabil stiu si ei asta si au dat totusi un BVC conservator, dar important e sa il faca ca sa dovedeasca actionarilor ca sunt seriosi. TOTUSI, nu pot sa nu remarc cat hate este la adresa aceste companip, aici pe bursa numa 20 articole la comments doar hate hate si iarasi hate pe grupurile de fb multi se dau cunoscatori ca domne daca ar putea ar face short pe compania asta ca e dunarea mica. Domnilor, chiar va rog faceti short la bvb, ah stai...nu e gata shortarea? pai vine acusi, dati cu hate sa iau sho mai ieftin, cam la cat a luat conducerea :))

      Rezultatele sunt super. Iar cu debitul se rezolva in 2,3 saptamani pentru ca vin ploile in toata Europa. E buna si azi iar maine va fi si mai buna actiunea asta.

      Corect.

      Oare de ce cineva care ar vrea sa cumpere fara a ridica pretul isi lauda peste tot emitentul?Raspunsul e unul singur:pentru ca vrea sa vanda(persoana) sau pentru ca vrea sa justifice achizitiile ulterioare la orice pret(fonduri de pensii)

    Cu riscul de a fi catalogat ca fiind unul din echipa de propaganda TTS:

    Rezultatele sunt cu adevarat extraordinare tinand cont de toate vicisitudinile din ultima perioada. 

    BRAVO din nou, TTS!!! Nu-mi pare rau ca am subscris si ca am continuat sa investesc in voi. 

    Nu am de gand sa vand. Este o actiune long, asa cum am mai spus. 

    Si nu am niciun interes, doar sunt incantat de rezultate! ;) 

    (high cu hate-ul) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb