PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE LUI 2018 BRD raportează un profit net de 414 milioane de lei

A.I.
Bănci-Asigurări / 4 mai 2018

BRD raportează un profit net de 414 milioane de lei

Grupul BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a obţinut un rezultat net de 414 milioane de lei, în primele trei luni ale anului 2018, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului anterior, pe fondul generării solide de venituri, cheltuielilor operaţionale cvasi stabile şi a costului de risc pozitiv, potrivit unui raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Francois Bloch, Directorul general al BRD Groupe Societe Generale, a declarat: "Primul trimestru al anului 2018 a fost foarte dinamic, dupa cum arată creşterea continuă a creditelor, a depozitelor şi a volumului de tranzacţii, care, împreună cu ratele de dobândă favorabile din piaţă, au dus la o creştere de două cifre a venitului net bancar. Pe viitor, vom continua să îmbunătăţim experienţa şi satisfacţia clienţilor, prin menţinerea ritmului investiţiilor în digitalizare şi prin intermediul evoluţiei continue a modelului nostru de afaceri".

Venitul net bancar la nivel consolidat a urcat cu 11,4%, până la 724 de milioane de lei, crescând pe toate principalele categorii de venituri.

Veniturile nete din dobânzi au înregistrat o creştere de 14,2%, datorită efectului de volum pozitiv şi tendinţei ascendente a dobânzilor.

Veniturile nete din comisioane au urcat cu 5,2%, benefiiciind de creşterea numărului de tranzacţii şi de venituri mai mari din servicii de custodie şi depozitare.

Categoria "Alte venituri" a urcat cu 10,8%, datorită rezultatului din tranzacţionare în creştere.

Numărul de clienţi activi a crescut cu peste 37.000, iar creditele nete au urcat cu +6%, până la 30,4 miliarde de lei, datorită intensificării activităţii de creditare pe segmentul persoanelor fizice şi pe cel al marilor clienţi corporativi.

Pe segmentul retail, creşterea creditelor a fost susţinută de dinamica favorabilă înregistrată de creditele de consum negarantate şi de creditele pentru locuinţe. Producţia de credite pe segmentul persoanelor fizice a atins 1,4 miliarde de lei în trimestrul întâi din 2018, +9,0% în dinamică anuală, fiind susţinută de creşterea producţiei creditelor pentru locuinţe, în creştere cu +68%, în dinamică anuală, în comparaţie cu trimestrul I 2017, până la 517 milioane de lei.

Pe segmentul non retail, soldul creditelor nete a crescut uşor, +0,9% în dinamică anuală, cu o performanţă solidă înregistrată pe segmentul mari clienţi corporativi, +6,9% în dinamică anuală, compensând în întregime scăderea portofoliului de credite înregistrată pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Rata creditelor neperformante a fost de 6,2% la sfârşitul lui martie 2018, faţă de 10,3% la sfârşitul lui martie 2017, iar gradul de acoperire a creditelor neperformante a fost menţinut la un nivel ridicat, de 75,4%.

Depozitele au crescut atât pe segmentul retail cât şi non retail, atingând 44,3 miliarde lei, +7,0% în comparaţie cu finalul lunii martie 2017, cu intrări în creştere la nivelul depozitelor în conturi curente.

Creşterea depozitelor pe segmentul retail a fost de +8,5%, faţă de finalul lunii martie 2017, din care, conturile curente au fost mai mari cu 27% în dinamică anuală, în timp ce creşterea depozitelor pe segmentul non retail a fost de +4,4% faţă de finalul lunii martie 2017, din care conturile curente au fost mai mari cu 2,7%, în dinamică anuală.

Indicatorul credite nete/depozite a fost 68,6% la finalul lunii martie 2018, în scădere cu 0,6 puncte procentuale în comparaţie cu sfârşitul lunii martie 2017.

Activele totale la nivel de Grup se situau la nivelul de 55,957 miliarde de lei, în creştere cu 2,32% faţă de finalul anului trecut.

La nivel de bancă, BRD a obţinut, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 392,36 milioane de lei, cu 28% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile operaţionale au fost de 680,47 de milioane de lei, la 30 martie 2018, cu 13,2% peste cele realizate în primul trimestru al anului anterior.

În anul 2017, BRD obţinut, la nivel de grup, un profit net de 1,415 miliarde de lei, în creştere cu 85,3% faţă de cel din anul anterior, performanţă datorată veniturilor solide din activitatea de bază şi a costului de risc pozitiv, potrivit reprezentanţilor băncii.

La finalul anului trecut, BRD deţinea o cotă de piaţă de 12,5%, după totalul activelor.

Acţionarul majoritar al BRD este Grupul Societe Generale din Franţa, ce deţine 60,17% din capitalul societăţii bancare.

BRD - Groupe Societe Generale este unul dintre cei mai lichizi emitenţi de la BVB, având o capitalizare de aproape 10,59 miliarde de lei, potrivit datelor prezentate pe site-ul bursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb