PENTRU PRIMELE TREI TRIMESTRE ALE ANULUI Grupul BVB - profit de 7,91 milioane de lei, cu 18% peste cel din ianuarie-septembrie 2019

A.I.
Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2020

Grupul BVB - profit de 7,91 milioane de lei, cu 18% peste cel din ianuarie-septembrie 2019

Venituri operţionale de 31,63 milioane de lei, în creştere cu 20%

Echipa de management a BVB are drept obiectiv finalizarea procesului de autorizare şi începerea efectivă a operaţiunilor de clearing prin CCP în 2022

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat, pentru primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat de 7,91 milioane de lei, cu 18% peste cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile operaţionale au urcat cu 20%, la 31,63 milioane de lei, se arată în raportul operatorului pieţei noastre de capital publicat, astăzi, pe propriul site.

Veniturile din segmentul de tranzacţionare au crescut cu 27%, în primele trei trimestre ale anului, la 19,1 milioane de lei, ca urmare a creşterii valorilor tranzacţionate pe piaţa principală de acţiuni, atât tranzacţii regular cât şi oferte, informează compania.

Valoarea totală a tranzacţiilor pe toate pieţele, inclusiv ofertele, pentru primele nouă luni ale anului, s-a ridicat la 12,69 miliarde de lei, în creştere cu 56% faţă de cea din primele trei trimestre ale lui 2019, în special ca urmare a creşterii valorii ofertelor publice secundare tranzacţionate pe piaţa principală de acţiuni dar şi a listării titlurilor de stat pentru investitorii de retail în cadrul pieţei instrumentelor cu venit fix.

Valoarea totală a tranzacţiilor pe piaţa reglementată de acţiuni, excluzând ofertele, a crescut cu 13% faţă de perioada similară din 2019, la 8,46 miliarde de lei, creştere influenţată pozitiv şi de tranzacţiile de tip "deals" în valoare de 790 milioane de lei, realizate în luna septembrie 2020. Tranzacţiile cu acţiuni, excluzând ofertele publice iniţiale şi secundare, reprezintă 67% din total valori tranzacţionate în primele nouă luni ale lui 2020, respectiv 92% în perioada similară din 2019.

Valoarea tranzacţiilor cu produse structurate (certificate) a crescut de peste trei ori, comparativ cu primele nouă luni din 2019, de la 133 milioane de lei la 591 milioane de lei.

Veniturile aferente segmentului post-tranzacţionare (DC) au crescut cu 7% în primele nouă luni din 2020, până la 7,92 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor din menţinerea calităţii de custode în sistemul Depozitarului Central, dar şi a creşterii veniturilor din decontare, influenţate de creşterea valorilor tranzacţionate la BVB. Veniturile aferente segmentului registru (DC) au crescut de asemenea cu 10%, la 3,86 milioane de lei.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale au urcat cu 9%, de la 22,43 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2019, la 24,44 milioane de lei în primele nouă luni din 2020, în principal ca urmare a avansului cheltuielilor de personal cu 1,28 milioane de lei şi a cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi cu 0,68 milioane lei.

În aceste condiţii profitul operaţional al Grupului BVB a urcat cu 79%, de la 4,02 milioane de lei în primele trei trimestre din 2019, la 7,19 milioane de lei în aceeaşi perioadă a acestui an.

Pentru primele nouă luni, veniturile financiare ale Grupului BVB au scăzut cu 43%, la 2,22 milioane de lei, în principal ca urmare a reducerii valorii diferenţelor nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută, care au generat un câştig de 0,04 milioane de lei, faţă de cel din ianuarie-septembrie 2019, de 1,28 milioane de lei, dar şi în urma înregistrării unor venituri one-off din vânzarea de titluri de stat în trimestrul al treilea din 2019, venituri ce nu au mai fost înregistrate în anul 2020.

La nivel individual, Bursa de Valori Bucureşti a raportat, pentru primele nouă luni ale anului, un profit net de 8,76 milioane de lei, cu 29% peste cel din primele trei trimestre ale lui 2019, cu o marjă netă de 43%.

În trimestrul al treilea al anului, proiectul contrapărţii centrale, CCP.RO a intrat în faza de implementare, după semnarea contractului de consultanţă pentru suport tehnic şi consultanţă cu CC&G. Echipa de management a Bursei de Valori Bucureşti are drept obiectiv finalizarea procesului de autorizare şi începerea efectivă a operaţiunilor de clearing în 2022.

La ora 11:30, preţul acţiunii BVB era de 23,4 lei, ceea ridică valoarea de piaţă a bursei noastre la 188,35 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupa cum se vede tot prosti am ramas. Pai ce ai facut ma poporule, iar ai votat PSD si PNL, iar acum te vei vaita ca astea nu fac nimic pentru tine. Pai ma poporule ce iti mai place sa te vaieti si sa votezi PSD si PNL care ti-au vandut resursele pe gratis (petrol si gaz). Avem gaz de exportat la ungurii sa le fie cald si bine, iar ai tai sa stea in frig ca nu ai fost in stare sa maresti infrastructura (35% acoperire in Romania fata de 95% in Ungaria) si tu popor vii si ii votezi, iar si iar sau lasi sistemul la nesfarsit sa decida pentru tine. Mafioti si Hoti asta votezi mai poporule, daca ai fi normal PSD=PNL=1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb