PENTRU UN APARTAMENT DE 70.000 DE EURO, Credit ipotecar de maxim 53.000 de euro

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 aprilie 2009

53.497 euro este creditul ipotecar maxim pe care l-ar putea lua o familie cu un venit mediu lunar net de 4.000 de lei, pentru a-şi achiziţiona un apartament de trei camere, de 70.000 de euro, potrivit unui calcul făcut de brokerul specializat în credite cu ipotecă, CreditZone.

Familia luată în considerare în studiu, formată din soţ şi soţie, nu are alte datorii financiare sau alte proprietăţi şi solicită creditul pe perioada maximă din oferta băncilor.

Suma maximă poate fi obţinută dacă familia se adresează Raiffeisen Bank, urmând să plătească o rată lunară de 465 de euro.

La Banca Comercială Română, familia poate primi maximum 50.000 de euro, la o rată de 382 euro, în timp ce Alpha Bank poate oferi cel mult 49.500 euro, cu o rată lunară de 433,66 euro.

În clasament, urmează Banca Românească, de la care cei doi membrii ai familiei prezentate pot contracta până la 47.174 de euro, caz în care ar plăti în fiecare lună 392,96 euro.

ATEbank oferă 46.761 de euro, conform ipotezelor luate în calcul de brokerii de la Credit Zone, cu o rată ce ajunge la 360,7 euro.

Subsidiara Royal Bank of Scotland din ţara noastră acordă un împrumut ipotecar de cel mult 40.485 de euro, la o rată lunară de 412 euro.

Ultimul loc din clasamentul realizat de brokerii de credite ipotecare este ocupat de Bank Leumi România unde valoarea împrumutului aferent familiei este de 38.800 euro, la care se plătesc 326,53 euro în fiecare luna.

Totuşi, pentru un credit ipotecar avansul minim solicitat este de 25%, mai exact 17.500 euro în cazul prezentat de Credit Zone, iar diferenţa de 52.500 euro trebuie acoperită printr-un credit.

În acest caz, din datele prezentate, se observă că doar Raiffeisen Bank oferă un credit suficient pentru achiziţionarea apartamentului de trei camere. La alegerea unui credit ipotecar de la o altă bancă este nevoie de o suplimentare a veniturilor cu ajutorul unui codebitor.

Băncile de pe piaţă stabilesc prin normele interne, în conformitate cu reglementările Băncii Naţionale a României, gradul de îndatorare şi condiţiile de eligibilitate pentru fiecare categorie de clienţi. Printre condiţii se numără şi obţinerea unui salariu minim, iar calculul sumei maxime a creditului este realizat ţinând cont şi de cheltuielile de subzistenţă pe care solicitantul le are

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb