PENTRUL ANUL TRECUT Softbinator Technologies raportează o cifră de afaceri de 19 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 11 februarie 2022

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Softbinator Technologies (BVB: CODE) a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri consolidată de 19,1 milioane de lei, un profit brut de 4,7 milioane de lei şi profit net de 3,3 milioane de lei, conform unui comunicat de presă.

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies, a declarat: "În 2021 am fost extrem de activi în lărgirea expertizei noastre şi a portofoliului de clienţi prin achiziţionarea de participaţii în companii de tehnologie, precum TechMind, Ixperi, WiseUp şi Crave. Anul trecut am dublat numărul de clienţi recurenţi, am intensificat vânzările în SUA, Israel şi Europa de Vest, cele mai importante pieţe în care activăm. Astfel, la patru ani de la lansarea companiei, am înregistrat o creştere accelerată în fiecare an, încununată prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Având alături de noi antreprenori români cunoscuţi, precum Andrei Pitiş şi Andrei Cionca, vom continua dezvoltarea afacerii noastre şi în 2022. Suntem o companie de IT care a ieşit deja din tiparele clasicului outsourcing şi ne axăm pe dezvoltarea de produse şi furnizarea de servicii complete clienţilor noştri - consultanţă, design UI/UX, dezvoltare şi testare. Această abordare ne-a adus clienţi recurenţi şi ne-a scos din zona de proiecte pe termen limitat, livrate şi predate la cheie. Suntem încântaţi de ce ne rezervă 2022 şi vom depune toate eforturile să furnizăm rezultatele promise faţă de acţionarii noştri."

Potrivit sursei citate, la nivel individual, în 2021, veniturile Softbinator Technologies au crescut cu 34%, ajungând la 16,7 milioane de lei, cu aproximativ 0,5 milioane de lei peste bugetul prezentat de companie în memorandumul de listare. Principala contribuţie la cifra de afaceri netă este reprezentată de dezvoltarea de software personalizat, care a fost de 14,5 milioane de lei în 2021. Restul veniturilor au provenit din servicii conexe, precum training-uri de tehnologie, servicii de consultanţă software, vânzarea SMS şi servicii BPO.

În 2021, compania a consolidat şi a atras în portofoliu clienţi mari şi cu potenţial ridicat de upselling. Softbinator Technologies a adăugat în portofoliu nouă noi clienţi recurenţi, iar la nivel de grup încă 11 noi clienţi recurenţi prin WiseUp şi Ixperi. Printre clienţii companiei se numără UiPath, Google, 888 sau Porsche.

Pe parcursul anului trecut, compania a crescut echipa de DevOps în vederea lansării unui nou serviciu de migrat aplicaţii masive către cloud. De asemenea, a dezvoltat şi continuă să dezvolte şi anul acesta propriul produs - Softbinator Magic Stack - o suită de librării şi componente construite şi întreţinute de companie, prin care sunt dezvoltate mai rapid şi mai sigur soluţii pentru clienţi. Acest tip de produs mai poate fi regăsit doar la marii furnizori globali de soluţii software, precum IBM şi Accenture.

Andrei Pitiş, Preşedinte Consiliu de Administraţie, Softbinator Technologies, a declarat: "Sunt impresionat de energia şi entuziasmul întregii echipe. Deşi lumea continuă să se confrunte cu provocări, acest fapt nu ne-a încetinit ritmul, şi am rămas concentraţi pe drumul clienţilor noştri de a-şi moderniza aplicaţiile prin dezvoltarea de tehnologie cutting-edge. Softbinator este excelent poziţionată pentru a livra promisiunea modernizării viitorului prin tehnologii de ultimă generaţie, cu focus pe scalare şi profunzimea inovaţiei software. În acest sens, susţin iniţiativa de a construi primul Innovation Board al unei companii de tehnologie listate din România, board ce va fi format din experţi în domeniu, profesori universitari şi cercetători, care să identifice idei şi produse inovatoare încă din stadiile incipiente ale acestora."

În ceea ce priveşte planurile pentru anul 2022, Softbinator Technologies va deschide în acest an un birou în Silicon Valley, SUA şi îşi va consolida parteneriatele pe piaţa din Israel, unde domeniul tehnologiei a depăşit deja pragul de 20% contribuţie la PIB. Pe această piaţă se regăsesc mai multe companii de tip "unicorn" şi de tehnologie listate pe bursa din SUA decât în toată Europa de Vest la un loc. Compania va continua să activeze şi în zona de M&A şi vizează realizarea a două tranzacţii de acest tip, pe fondul interesului tot mai ridicat al companiilor cu care poartă deja discuţii.

Conform comunicatului, începând cu 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, prin care urmăreşte să atragă venituri care să reprezinte cel puţin 10% din cifra de afaceri din soluţii blockchain. Având în vedere că universul blockchain, în special zona de crypto, este finanţat preponderent cu criptomonede, Softbinator Technologies vizează să fie printre primii furnizori de blockchain care acceptă plata cu astfel de monede (stable coins).

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 70 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai ce facem baieti?unde e CAGRu de 70% anuntat la plasament,s-a pierdut pe drum.Asta dupa ce ati bagat si leaseback in venituri si altele sa se mai umfle.Bun,sa zicem ca pentru 2021 a iesit aproape ca in memorandum,nu ne mai luam de la 150.000 in minus la profit ca la 3.300.000 e vorba de doar 5%.Acum sa vedem cum facem CAGR 70% 4 ani la rand,ca asa era basmul!

    In piata lasam ce e cu actiunea ca e comedie.Asta era si treaba cu free float mic ca s-o faceti prastie,sa se laude BNET si ROCA ca fac profit pe financiar.Poate intreaba ASF cum s-au scos acum 10 zile toate ordinele din Ask la comanda :)) La astia gradul de concertare e 90% dar pe hartie are freefloat urias.

    Sa nu uitam memorandumul.Deci de la 16 la anul 26 venituri,anul urmator inca 20 mil si next year inca 40 milioane se adauga!Sa ne anuntati din timp cand va luati o cladire de birouri cu 10 etaje cu totul ca la treaba asta va mai trebuie cateva sute de angajati.Asa e cu softul,nu e hard,trebuie clampanitori in taste. 

    Micutzii astia sunt doar o alta unitate mili sub acoperire. Hiding in plain sight, vorba aia.

    Ce-i separa puternic de altii e ca pana recent gestionau "baietii rai" din eveonline, aka o corporatie care vanau in joc diversi indivizi, LA COMANDA culmea fiind ca numele corporatiei era fix CODE :) 

    Deci inca un mmorpg aparent inocent, de care armata se foloseste pentru a conspira in viata reala impotriva unor persoane fizice!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb