Percheziţii DNA la firma fratelui lui Sebastian Ghiţă

E.D.
Anticorupţie / 23 februarie 2015

Percheziţii DNA la firma fratelui lui Sebastian Ghiţă

Actualizare 19:04 Sebastian Ghiţă, despre dosarul fratelui său: "Să avem încredere în procuratură"

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat astăzi, la Parlament, că nu cunoaşte bine cazul fratelui său, dar, din câte a înţeles, procurorii caută documente despre un proiect în care a participat şi firma în cauză, parlamentarul exprimându-şi convingerea că "nu s-a întâmplat nimic grav acolo şi că oamenii se vor lămuri".

Politicianul a afirmat: "Astăzi, am fost sunat de presă înainte să înceapă percheziţiile, probabil că se ştia în presă de subiect. După ce m-a sunat presa, am încercat să aflu mai multe detalii. Ştiţi bine că declaraţia standard în această situaţie este că aşteptăm să vedem ceea ce spun procurorii. Dar, din câte am înţeles, doresc să obţină nişte documente despre un proiect în care a participat şi acea firmă şi eu sunt convins că nu s-a întâmplat nimic grav acolo şi că oamenii se vor lămuri".

Întrebat dacă se simte la fel cum s-a simţit fostul preşedinte Traian Băsescu cu fratele său, Mircea, Sebastian Ghiţă a răspuns că nu ştie dacă există o apropiere sau nu, "dar nu avem ce să facem într-o astfel de situaţie".

Fostul membru PSD a detaliat: "E foarte important ca toate documentele să fie la dispoziţia procurorilor, toţi cei din companii trebuie să colaboreze şi să spună tot ceea ce ştiu şi cunosc despre respectivele cazuri. Nu-mi dau seama dacă nu cumva un denunţ al unor oameni care, fără să scape de anumite fapte, nu i-a făcut pe procurori să meargă şi să verifice alte piste şi alte zone. Haideţi să avem încredere în Procuratură şi să vedem ce ne spun dânşii. Probabil că vor da un comunicat oficial şi vom afla mai multe amănunte".

Întrebat dacă are şi adversari, deputatul a răspuns: "Da, cred că procurorii îşi vor da seama în valul acesta de denunţuri care sunt denunţurile pe care le fac ca unii să nu ajungă în închisoare şi care sunt denunţurile care arată într-adevăr fapte de corupţie sau probleme".

(V.B.)

---

Actualizare 14:42 Ponta nu comentează percheziţiile în dosarul "Internet în şcoala ta"

Premierul Victor Ponta a admis, astăzi, că a participat la semnarea programului "Internet în şcoala ta", dar a spus că nu cunoaşte şi nu poate să comenteze suspiciunile de fraudă, legate de acest caz în care ar fi vizată firma SC 2K Telecom SRL, aparţinându-i lui Alexandru Ghiţă, scriu surse din presă.

Prim-ministrul a declarat: "Nu cunosc şi nu pot să comentez. În cei trei ani de când sunt prim-ministru, am fost la câteva sute de inaugurări de proiecte. Aş minţi să vă spun că ştiu exact fiecare în parte în ce stadiu este. Pot să mă informez şi să vă spun".

(Valentin Busuioc)

---

Procurorii DNA efectuează percheziţii la firma 2K Telekom, deţinută de Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, anchetatorii vizează nereguli la proiectul "Internet în şcoala ta", implementat în 2013. Proiectul a fost finanţat integral din fonduri europene, iar valoarea a fost de 33 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează percheziţii privind infracţiuni de corupţie, comise în anul 2013, în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului pentru proiectul "Internet în şcoala ta", finanţat integral din fonduri europene.

Documentul relevă că anchetatorii vizează 2 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb