Pesediştii ar putea fi evacuaţi din Băneasa

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2005

Corpul de Control al Ministrului Economiei şi Comerţului a început, ieri, o investigaţie a situaţiei privind imobilul din str. Ion Ionescu de la Brad nr. 1, din Băneasa, în care se află sediul central al PSD. În aceste condiţii, pesediştii s-au înarmat cu chitanţe şi documente, încercînd să demonstreze că au plătit chiria la zi, deci nu există motiv pentru o eventuală evacuare. Totuşi, contractul cu societatea "Romaero", în a cărei proprietate este sediul PSD din Băneasa, a expirat la data de 6 octombrie 2004. De menţionat că societatea "Romaero", aflată în subordinea MEC, a trimis, în 15 februarie anul acesta, o adresă prin care notifica PSD să părăsească spaţiul în termen de 30 de zile, deoarece nu a răspuns nici unei solicitări de semnare a contractului de vînzare-cumpărare.

După calculele noastre, termenul limită impus de "Romaero" prin notificarea emisă către PSD expiră peste două zile, astfel că societatea poate să ceară în instanţă evacuarea.

Totuşi, PSD a plătit chiria la zi pentru sediul din strada Ion Ionescu de Brad. 43 de milioane de lei pe lună i-au costat pe pesedişti şedinţele şi consfătuirile la sediul central.

De menţionat că nici "Romaero" nu şi-a dus treaba pînă la capăt. În timp ce solicita PSD clarificarea situţiei imobilului din Băneasa, societatea continua să emită facturi de plată, chiar dacă aşa cum au explicat în notificare, contractul expirase de la sfîrşitul anului trecut.

În acest sens, purtătorul de cuvînt al PSD, Titus Corlăţean, a subliniat, ieri, că plata pentru sediul din Băneasa a fost efectuată şi acceptată de proprietar. Titus Corlăţean l-a acuzat pe ministrul economiei şi comerţului, Codruţ Şereş, că practică un joc politic imoral, avînd în vedere că sediul din Băneasa a fost gazda nenumăratelor întîlniri dintre PUR şi PSD, în campania electorală.

Scandalul imobilului din Băneasa a izbucnit în urma declaraţiilor lui Codruţ Şereş, conform cărora PSD nu şi-a îndeplinit obligaţiile către societatea "Romaero", aflată în administraţia MEC.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb