ZIARUL BURSA

15 martie 2005
Ediţia din 18.09.2024

"Delphin" prins la vama Cenad

Politică / 15 martie 2005

Vameşii de la Cenad au descoperit, recent, în bagajele unui cetăţean ceh, implicat în jocul de tip piramidal "Delphin", peste 9.000 de euro, bani ascunşi şi nedeclaraţi de respectivul turist, transmite Rompres.

Memorandumul cu FMI... mai aşteaptă

Romana PuiuleţPolitică / 15 martie 2005

Guvernul a amînat cu patru luni semnarea Memorandumului suplimentar cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Deşi premierul Călin Popescu Tăriceanu a prezentat săptămîna trecută rezultatul încasărilor pe primele trei luni la bugetul de stat, se pare că reprezentanţii Fondului nu au fost impresionaţi de suma rezultată din colectările invocate de demnitarii noştri.

PSD pregăteşte o moţiune de cenzură

Romana Puiuleţ, Marina EnePolitică / 15 martie 2005

Partidul Social Democrat va iniţia o moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru modificările Codului muncii, în forma negociată pînă în acest moment.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Timpul trece, auditul "Rafo" rămîne...în stand-by

Raluca BâraCompanii / 15 martie 2005

Auditul economico - financiar al rafinăriei "Rafo" Oneşti nu a început încă. "Nici o firmă nu a venit să efectueze expertiza anunţată de Ministerul Finanţelor, deşi au rămas numai 16 zile din cele 90 date prin Ordonanţa de...

O victorie mare cît o înfrîngere

Radu F. AlexandruEditorial / 15 martie 2005

Radu F. Alexandru

O recentă emisiune, pe un post de televiziune, îşi propunea să descifreze răspunsul cel mai plauzibil la întrebarea tranşantă: "Mai are sau nu mai are vreun viitor politic Adrian Năstase?".

Aproape 15.000 de automobile au fost vîndute luna trecută

Eli RomanCompanii / 15 martie 2005 /

Piaţa auto aproape a atins pra-gul a 15.000 de automobile comercializate, în luna februarie, datorită creşterii vînzărilor de autoturisme autohtone cu 92,2% şi a celor importate cu 61%, faţă de perioada similară a anului trecut, reiese din...

Circa 100 de firme s-au înscris pînă acum la CERF 2005

Carola IonescuCompanii / 15 martie 2005

Cea de-a XIV-a ediţie anuală a expoziţiei şi conferinţei interna-ţionale de tehnologia informa-ţiei şi comunicaţii, CERF, se va desfăşura, în perioada 20-24 aprilie 2005, la Complexul expoziţional şi de conferinţe Romexpo Bucureşti.

Vom importa şi îngrăşăminte chimice pentru agricultură?

Alina CiobanuCompanii / 15 martie 2005 /

Fabricile de îngrăşăminte chimice au asigurat anul trecut consumul intern de în-gră-şă-minte chimice şi au adus peste 500 milioane dolari din export. Anul acesta a debutat ca şi cel de anul trecut destul de prost. Preţul gazului a crescut...

Un cadou pentru forumişti

Mihai Iordache Piaţa de Capital / 15 martie 2005

În forumul de discuţii de pe site-ul unei societăţi de brokeraj vizitatorii au deseori plăcerea să se refere şi la mine. Mărturisesc faptul că nu am văzut nici măcar din întîmplare ce se scrie acolo. Acum două zile un prieten mi-a comunicat că a...

PIAŢA VALUTARĂ Euro revine peste 36.000 lei

Bănci-Asigurări / 15 martie 2005

Moneda naţională s-a depreciat la începutul acestei săptămîni. O parte din jucătorii din piaţa valutară interbancară consideră că Banca Naţională ar fi intervenit în favoarea leului. În deschidere, euro valora 35.800 lei la cumpărare şi 35.900...

Preţul şroturilor de soia a crescut

E.R.Materii Prime / 15 martie 2005 /

Preţul şroturilor de soia a variat foarte mult, în ultimele luni ale anului trecut, iar în prezent acesta a ajuns pînă în jurul valorii de 8.000 lei/kg, în funcţie de concentraţia proteică.

Scandal la SC "Nicovala" SA Sighişoara

Companii / 15 martie 2005

Angajaţii Societăţii "Nicovala" SA Sighişoara au ameninţat, ieri, că vor da patronatul în judecată pentru nerespectarea an-gajamentelor semnate în Contractul Colectiv de Muncă, transmite Rompres.

Şcoala de "intraprenori"

Companii / 15 martie 2005

"Intraprenoriatul" este un termen nou apărut în mediul de afaceri românesc şi reprezintă provocarea de a impune spiritul şi abilităţile de antreprenor într-o companie deja existentă.

Arabia Saudită susţine majorarea cotelor OPEC

Alina VasiescuInternaţional / 15 martie 2005

Ministrul saudit al petrolului, Ali Al-Naimi, a declarat, ieri, că ţara sa va pleda, la reuniunea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), pentru majorarea cu 500.000 barili pe zi a cotelor de producţie ale cartelului.

Primul kibutz listat pe Nasdaq

Alina VasiescuInternaţional / 15 martie 2005

Kibutz-ul Shamir a intrat în istorie, la finele săptămînii trecute, o dată cu listarea pe piaţa electronică americană Nasdaq, pentru prima dată, a unei societăţi comerciale ce îi aparţine.

Taxe reduse pentru companiile ruse

A.V.Internaţional / 15 martie 2005

Noile propuneri legislative adoptate recent de guvernul rus vor reduce taxele plătite de companiile din ţară cu aproximativ şapte miliarde dolari pe an, anunţă ministrul de finanţe Alexei Kudrin.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo