"Călimăneşti-Căciulata" - creştere cu 38% a vînzărilor în acest an

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2005

Societatea "Călimăneşti - Căciulata" a raportat, la sfîrşitul anului 2004, vînzări de 180 de miliarde de lei, mai mari cu 12,5% faţă de anul precedent. Constantin Necşoiu, directorul general al societăţii, ne-a declarat că, pentru anul în curs, societatea estimează să ob-ţină o cifră de afaceri de 250 de miliarde de lei, mai mare cu 38% faţă de anul 2004.

Compania a preliminat pentru sfîrşitul anului 2004 un profit brut de 352 de milioane de lei, mai mic cu 7% faţă de rezultatul de anul precedent. Simultan, profitul net a crescut cu 17%, pînă la 169 de milioane de lei. Directorul general al socie-tăţii ne-a spus că rezultatele ob-ţi-nute depăşesc prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli elaborat la începutul anului. Po-trivit declaraţiilor manageru-lui societăţii, la obţinerea aces-tor rezultate bune au contribuit gradul de ocupare mai ridicat şi diversificarea activităţilor de pro-ducţie. Societatea a construit, anul trecut, o carmangerie şi un atelier de preparat carne.

Investiţii de 60 de miliarde de lei

Volumul investiţiilor efec-tuate anul trecut de societate s-a ridicat la 60 de miliarde de lei. Principalele obiective realizate de companie au fost schimbarea lifturilor, lucrările de modernizare la hotelul "Cozia" şi construcţia carmangeriei şi a atelierului de preparat carne. Programul de investiţii va fi definitivat la începutul acestui an. Conform spuselor domnului Nec-şoiu, societatea estimează că volumul investiţiilor realizat în anul 2005 îl va depăşi pe cel din anul trecut. "Călimăneşti-Căciulata" va moderniza, cu fondurile respective, "Vila Teilor" şi hotelul "Cozia".

Activitatea a crescut cu 9%

Activitatea desfăşurată de societate, anul trecut, a cunoscut o intensificare de 9%, reflectată în majorarea veniturilor şi cheltuielilor totale cu 9 puncte procentuale. Veniturile totale ale societăţii au însumat 200,8 de miliarde de lei, în timp ce cheltuielile totale au ajuns la 200,4 de miliarde de lei. Datoriile totale ale societăţii au scăzut cu 18%, pînă la 31,2 de miliarde de lei. Creanţele au înregistrat o evoluţie contrară, crescînd cu 84% şi ajungînd la 10,2 miliarde de lei. Societatea nu are de efectuat plăţi restante. "Că-li-mă-neşti-Căciulata" a funcţionat în anul 2004 cu un număr mediu de 511 salariaţi, mai mare cu 7% faţă de anul anterior. Fiecare salariat a avut în anul ce a trecut o productivitate de 353 de milioane de lei, în creştere uşoară, cu 5% faţă de anul 2003.

Principalele active ale "Călimăneşti-Căciulata" sînt hotelurile "Căciulata", "Oltul", "Cozia" şi "Central", vilele "Liliacul &Trandafirul" şi şase vile cu o capacitate totală de 273 de locuri, clasificate la categoria o stea. Activitatea de alimentaţie publică desfăşurată de societate se realizează prin intermediul a 4 restaurante, cu 1.500 de locuri în saloane, terase cu o capacitate de 332 de locuri şi un discobar cu o capacitate de 440 de locuri. Societatea dispune de un capital social de 60,3 de miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei.

Acţionarul principal al societăţii este "Contexim Com" SRL, cu o ponde-re de 83,57% în capitalul social. Titlurile emise de societate sînt lis-tate pe piaţa Rasdaq, sub simbolul CALU. Ultima tranzac-ţie a fost în-che-iată la 7 martie 2005, la preţul de 1.210 lei/acţiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb