Peste 1300 de ONG-uri cer partidelor politice să-şi facă publică poziţia faţă de facilităţile fiscale

A.D.
Comunicate de presă / 21 noiembrie 2024

Peste 1300 de ONG-uri cer partidelor politice să-şi facă publică poziţia faţă de facilităţile fiscale

Peste 1.300 de organizaţii neguvernamentale active din ţară au adresat astăzi o scrisoare deschisă partidelor politice, solicitându-le să îşi asume public şi în programele lor electorale o poziţie clară şi transparentă faţă de legislaţia care sprijină sectorul neguvernamental, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Scrisoarea subliniază rolul esenţial al facilităţilor fiscale în susţinerea activităţilor pe care organizaţiile le fac în interes public, cel mai adesea rezolvând probleme pe care statul nu reuşeşte să le gestioneze.

Facilităţile fiscale sunt un mecanism care a permis ca zeci de mii de companii să contribuie la proiecte ce schimbă vieţi, creând "un spaţiu de intersecţie în care statul, sectorul de afaceri şi ONG-urile colaborează pentru binele comunităţii". Este esenţial ca partidele politice să protejeze aceste mecanisme, mai ales în contextul unui an cu multe provocări bugetare şi economice,se arată în scrisoare.

Sectorul ONG contribuie cu 1,54% la PIB-ul României şi angajează peste 127.000 de specialişti în domenii esenţiale precum sănătate, educaţie, mediu şi asistenţă socială. Proiectele realizate cu sprijinul facilităţilor fiscale au ajutat milioane de români aflaţi în situaţii vulnerabile, în special în zone în care statul nu dispune de resursele necesare.

Scrisoarea subliniază că încercările repetate de a limita accesul ONG-urilor la finanţare sau de a modifica prevederile fiscale subminează direct capacitatea organizaţiilor de a răspunde nevoilor societăţii.

Scrisoarea deschisă a fost prezentată astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Centrul Steluţelor din Bucureşti.

Asociaţia pentru Valori în Educaţie este printre semnatarii scrisorii deschise.

"În România, 1 din 2 copii este analfabet funcţional şi nu ştie să scrie şi să citească. Ţara noastră are cel mai mare procent de tineri care abandonează şcoala din Europa, dintre care 17.000 sunt tinere care sunt mame minore. Un an în plus de şcoală creşte veniturile tinerilor cu 8% pe an. Iar PIB-ul României ar fi cu 300% mai mare dacă am scădea la jumătate analfabetismul funcţional. Munca ONG-urilor din educaţie în comunităţi mici, rurale şi urbane este critică pentru sute de mii de copii. Proiectele educaţionale necesită sponsorizări şi minim 3 ani pentru a da roade, iar ONG-urile au nevoie de dialog constant cu sectorul public şi companiile pentru a şti pe ce facilităţi fiscale şi venituri se bazează", a declarat la conferinţa de presă Andreea Nistor, director executiv AVE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb