Peste 3000 de oportunităţi de carieră la noua ediţie a evenimentului "Angajatori de TOP Timişoara"

T.B.
Companii / 4 octombrie 2023

Peste 3000 de oportunităţi de carieră la noua ediţie a evenimentului "Angajatori de TOP Timişoara"

Angajatori de TOP Timişoara, cel mai longeviv eveniment de carieră din Banat, revine în această toamnă cu o nouă ediţie, se arată într-un comunicat al Catalyst Solutions, remis redacţiei. Evenimentul va avea loc pe 13-14 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Participanţii, atât profesionişti, cât şi persoane aflate la început de carieră, vor avea la dispoziţie o largă ofertă de locuri de muncă şi, pe deasupra, vor putea participa la conferinţele IT I LOVE Tech şi la o serie de workshop-uri pe diverse teme, se mai arată în comunicat. Având în vedere impactul pe care automatizarea şi digitalizarea joburilor îl au asupra pieţei muncii, marile companii participante din cadrul Angajatori de TOP Timişoara au desemnat top 5 joburi care nu vor dispărea până în 2033, conform sursei citate.

Încă din 2006, evenimentul crează un spaţiu unic în care cei mai doriţi angajatori din diverse industrii interacţionează direct cu cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, conform comunicatului. Ediţia aceasta, târgul de carieră reuneşte 40 de companii care oferă peste 3000 de oportunităţi de carieră în diverse domenii: Inginerie, IT, Telecom, Financiar-Bancar, Vânzări, Achiziţii şi Logistică. În ceea ce priveşte nivelul de experienţă cerut de angajatori, există peste 1500 de joburi pentru profesionişti, peste 1500 pentru cei cu o experienţă cuprinsă între 1-5 ani şi peste 800 de job-uri Entry-Level, informează sursa precizată.

Pe lângă numeroasele oferte de angajare, în cadrul Angajatori de TOP Timişoara, candidaţii pot participa şi la o serie de workshop-uri gratuite în care vor fi abordate subiecte precum consilierea în carieră, arta inteligenţei emoţionale la muncă, dezvoltarea profesională şi orientarea profesională, mai transmite sursa citată.

Pentru cei pasionaţi de tehnologie şi inginerie, evenimentul IT I LOVE Tech se întoarce pentru a doua ediţie în Timişoara cu 2 scene pe care vor urca speakeri locali şi internaţionali din companii precum Amazon, Microsoft, HELLA România, Intel, Continental şi DRAXELMAIER Group, arată datele comunicatului.

Indiferent de industrie, automatizarea şi digitalizarea proceselor unei organizaţii îşi dovedesc eficienţa din punct de vedere al costului şi al timpului, potrivit comunicatului. Piaţa muncii se află într-o continuă şi semnificativă transformare, avansul adoptării sistemelor şi tehnologiilor inteligente fiind considerat de experţi drept o nouă provocare atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi. În ceea ce priveşte companiile, acestea vor trebui să se adapteze astfel încât să integreze cât mai armonios inteligenţa artificială cu cea umană. În schimb, angajaţii trebuie să rămână mereu la curent cu tendinţele de pe piaţa muncii şi să fie deschişi spre a învăţa noi abilităţi şi competenţe specifice joburilor viitorului, informează sursa citată.

Din perspectiva celor mai mari companii care vor lua parte la Angajatori de TOP Timişoara, topul celor 5 joburi care vor exista şi în 2033 cuprinde poziţii precum: inginer hardware, agricultor, programator, şofer şi specialist în Digital Marketing, se mai anunţă în comunicat. Conform angajatorilor care vor fi prezenţi la eveniment, indiferent de transfomările tehnologice care vor continua în anii următori, aceste joburi nu se află în pericol de a dispărea de pe piaţa muncii, aşa cum transmite sursa citată.

La polul opus, previziunile cu privire la joburile care vor dispărea în următorii 10 ani sunt dificile, deoarece există multe aspecte care pot influenţa evoluţia pieţei forţei de muncă. În urma analizei realizate în rândul companiilor care vor fi prezente la Angajatori de TOP Timişoara a reieşit că, în general, meseriile care implică sarcini repetitive şi rutine pot fi automatizate, ceea ce ar putea duce la reducerea numărului de locuri de muncă în aceste domenii, reiese din comunicat. În plus, dezvoltarea tehnologică şi prezenţa inteligenţei artificiale pot duce la dispartia unor meserii care necesită abilităţi tehnice. Astfel, recomandarea specialiştilor este ca cei care, în prezent, ocupă funcţia de traducător, operator call-center, vânzător comercial şi operator introducere date să îşi lărgească aria intereselor şi să investească în dezvoltarea personală şi profesională pentru a se putea adapta uşor noilor cerinţe de pe piaţa muncii, potrivit sursei precizate.

Pentru a aplica la joburi, tot ceea ce trebuie să facă participanţii este să îşi creeze un CV în mod gratuit pe hipo.ro, să descarce versiunea CV Barcode a acestuia şi să o prezinte la standurile companiilor, informează sursa citată.

Companiile care au planuri de recrutare în această toamnă pot trimite până pe 6 octombrie un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro pentru a afla cum pot lua parte la cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP Timişoara, mai transmite compania.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb