Peste 3.000 de sucursale bancare - închise în Regatul Unit, din 2015

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 septembrie 2019

Peste 3.000 de sucursale bancare - închise în Regatul Unit, din 2015

Zeci de comunităţi au rămas fără o sucursală bancară ca urmare a închiderii unităţilor de profil în ultimii ani, anunţă presa străină, subliniind că a-ceastă măsură afectează cel mai mult persoanele vulnerabile, în special pe cele în vârstă, care nu mai sunt capabile să apeleze la sprijinul funcţionarilor bancari pentru operaţiuni.

Potrivit unei analize realizate de societatea "Which?", o treime din sucursalele băncilor britanice au fost închise din 2015 până acum. Datele "Which?" arată că, în intervalul ianuarie 2015 - august 2019, au fost închise 3.303 de sucursale bancare, cifra reprezentând 34% din întreaga reţea din Marea Britanie. Reţeaua s-a redus de la 9.803 de sucursale la 6.549 în perioada menţionată, când au fost deschise numai 49 de sucursale.

Dintre sucursalele bancare ale Regatului Unit care rămân deschise, 298 funcţionează acum cu program redus - patru zile pe săptămână sau mai puţin, conform "Which?".

11 din aceste sucursale - toate din Scoţia - sunt deschise numai o zi pe săptămână, iar 45 - două zile pe săptămână.

Potrivit "Which?", NatWest - parte a RBS Group - a închis 638 de sucursale în perioada analizată, iar RBS - 412, ceea ce reprezintă 74% din sucursalele sale din Regatul Unit. HSBC a închis 442 de unităţi, iar Barclays - cel puţin 481, anunţă "Which?".

În cadrul Lloyds Banking Group, Lloyds Bank a pus lacătul pe 404 unităţi, Bank of Scotland - pe 95, iar Halifax - pe 70. Totodată, Santander a închis 294 de sucursale, Co-op - 152, Yorkshire Bank - 74, conform "Which?".

În schimb, instituţia financiară mutuală Nationwide Building Society a păstrat 96% din sucursalele sale. Nationwide a promis că va păstra măcar o sucursală în oraşele în care este prezentă cel puţin până în mai 2021.

Zonele rurale au fost afectate în special de închiderile de sucursale, într-un moment în care oprirea bancomatelor alimentează şi îngrijorările legate de accesul gratuit la numerar. Spre exemplu, grupul "Which?" nu a găsit nicio sucursală bancară în întreaga circumscripţie Wentworth & Dearne din Yorkshire, care are o populaţie de 98.000 de locuitori.

Jenny Ross, editor la "Which?", declară: "Băncile îşi închid sucursalele într-un ritm alarmant, ceea ce riscă să lase multe persoane fără serviciile financiare vitale, afectându-le capacitatea de a accesa banii proprii. Sucursalele bancare au un rol crucial în cadrul comunităţilor, deservind deopotrivă consumatorii şi întreprinderile. Industria trebuie să se asigure că nimeni nu este lăsat în urmă de tranziţia la operaţiunile digitale şi că atunci când băncile îşi închid uşile, nu îşi lasă clienţii fără serviciile bancare necesare".

Pe regiuni, "Which?" arată că în perioada ianuarie 2015-august 2019 s-au pierdut 43% din sucursalele bancare din Wales, 40% din North West, 39% din South West, 38% din Scoţia, 37% din Yorkshire şi Humber, 34% din East Midlands, 30% din West Mid-lands, 29% din Irlanda de Nord, 29% din South East, 28% din East, 28% din North East, 25% din Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb