Peste 3.500 de elevi de liceu vor învăţa la şcoală cum funcţionează piaţa de capital

E.D.
Piaţa de Capital / 3 octombrie 2014

Elevi din mai multe licee vor beneficia în cadrul anului şcolar 2014 - 2015 de un program educaţional opţional care îi va învăţa cum funcţionează piaţa de capital, program derulat de organizaţia Junior Achievement cu sprijinul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi Intercapital, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit acestuia, elevii vor avea oportunitatea să afle prin intermediul acestui opţional care sunt principalele produse şi servicii financiare existente pe o piaţă şi vor învăţa care sunt factorii de care depinde o investiţie de succes.

Tinerii vor înţelege ce înseamnă şi cum funcţioneză acţiunile, economia de piaţă, rentabilitatea, fondurile de pensii şi alte concepte economice.

Conceput special pentru elevii de 16 - 19 ani, programul cuprinde o serie de şase activităţi interactive care pot fi implementate sub formă de curs opţional, extracurricular-cerc sau material auxiliar la cursurile din şcoală. Conţinutul programului a fost revizuit pentru acest an şcolar de Intercapital şi Bursa de Valori Bucureşti, partener al programului din 2009.

"Ne bucurăm să putem susţine un program important de educaţie financiară pentru tineri. Educaţia financiară influenţează bunăstarea fiecăruia dintre noi; cu cât procesul de educaţie în acest domeniu începe mai devreme, cu atât efectele vor fi mai puternice", declară Răzvan Pasol, director general Intercapital Invest.

La finalizarea programului, liceenii vor şti să analizeze şi să coreleze resursele şi contextul economic pentru a şti să minimizeze riscurile şi să realizeze o investiţie eficientă.

"Educaţia financiară este direct corelată cu înţelegerea felului în care economia funcţionează. Economia reală funcţionează atunci când lucrează în armonie cu sectorul financiar, iar acest mecanism trebuie învăţat încă din copilărie, în şcoală, dar chiar şi de către adulţi. Nimic nu poate înlocui rolul educaţional al instituţiilor şi stakeholder-ilor din piaţa de capital, iar munca acestora nu ar trebui să se considere niciodată încheiată. Noile generaţii trebuie sa aibă mereu acces la iniţiative educaţionale, iar educaţia financiară trebuie să înceapă din şcoală, astfel încât oamenii să fie educaţi cât mai curând posibil", declară Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, elevii de liceu au ocazia să participe la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a BVB în cadrul seriei de evenimente săptămânale "Ziua porţilor deschise la Bursa de Valori Bucureşti".

Până în prezent, în cadrul programului, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB, au participat la deschiderea sesiunilor de tranzacţionare şi au participat la o sesiune de iniţiere în piaţa de capital.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bravo, bravo ar trebui sa existe materie obligatorie un an referitoare la burse dar si la fondurile ue.cel putin la facultatile economice astea ar trebui sa fie obligatori

    Bravo! Oamenii trebuie sa invete de mici ce este domeniul financiar. Asa invata lumea sa fie atenta cand mai suna brokerii sa le zica ca au ratat sansa unui castig cand a crescut petrolul sau $, sa nu mai zicem de protejarea si inmultirea banilor,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb