Peste 430 de afaceri româneşti finanţate cu 24 milioane de euro prin factory by Raiffeisen Bank

A.F.
Bănci-Asigurări / 7 februarie

Peste 430 de afaceri româneşti finanţate cu 24 milioane de euro prin factory by Raiffeisen Bank

Programul factory by Raiffeisen Bank, lansat în urmă cu şase ani pentru a sprijini antreprenorii aflaţi la început de drum, a ajuns la peste 430 de business-uri finanţate, valoarea totală a finanţărilor fiind de aproximativ 24 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, din 2018 şi până în prezent în platforma factory au fost înscrise peste 1240 de business-uri, iar dintre acestea 740 au fost selectate pentru etapa finală a interviului.

Suma medie accesată per business a fost de 37.000 euro, bani necesari în principal pentru investiţii (60%), dar şi pentru capital de lucru (40%).

Prin intermediul programului factory by Raiffeisen Bank, compania sprijină business-uri din domenii tot mai variate. Astfel, 31% dintre afacerile creditate vin din zona de producţie, 13% din HORECA, 10% din IT&C, 10% din Servicii, 7% din Sănătate, 7% din Educaţie şi 22% din alte industrii (Consultanţă, activităţi de recreere, Turism, etc).

În ceea ce priveşte profilul beneficiarilor, vârsta medie a aplicanţilor este de 38 de ani, iar majoritatea sunt din Bucureşti - Ilfov (45%). De asemenea, din totalul business-urilor creditate, 33% sunt conduse de femei antreprenor.

"Am observat în ultimii ani un interes în continuă creştere din partea antreprenorilor pentru a dezvolta afaceri cu impact pozitiv în societate, cu grijă faţă de mediu şi care consolidează comunităţile din jurul lor. Este exact ceea ce susţinem noi la factory by Raiffeisen Bank. Aşa că, dacă ai un plan de business concret, factory by Raiffeisen Bank îţi dă ocazia să îl transformi în realitate", a declarat Bianca Chişulescu, Program Manager, factory by Raiffeisen Bank România.

Programul factory by Raiffeisen Bank este deschis pe tot parcursul anului, neavând o perioadă limită de înscriere a proiectelor. De asemenea, pentru a accesa finanţarea nu se solicită garanţii financiare sau istoric de business.

Factory are 3 piloni de dezvoltare, prin care să răspundă atât business-urilor aflate în stadiul de idee, cât şi celor aflate în proces de scalare:

Startup Studio by Factory - modulul de educaţie antreprenorială adresat celor care aspiră să devină antreprenori, cu o idee de afacere, însă fără un plan de business bine conturat. Aceştia au acces la evenimente dedicate, recomandări şi primesc instrumentele de care au nevoie pentru ca ideile lor de afaceri să se transforme în realitate.

Factory - identifică şi încurajează companiile startup orientate spre impact din diverse sectoare, oferind credite de până la 50.000 de euro per proiect pentru lansarea unei idei sau unui serviciu nou în piaţă.

Factory GROW - dedicat companiilor care au depăşit faza de startup şi au un plan ambiţios de creştere. Oferă o strategie personalizată de scalare, mijloace financiare pentru implementarea acesteia (un împrumut de până la 0,5 milioane de euro) şi îndrumare din partea echipei factory GROW, formată din specialişti Raiffeisen Bank şi antreprenori cu experienţă în procesul de scalare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb