Peste 80% dintre grecii cu credite la bănci au probleme la plata ratelor

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 februarie 2013

Peste 80% dintre grecii cu împrumuturi la bănci au probleme la plata ratelor, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată în rândul persoanelor cu venituri reduse şi familiilor cu copii, potrivit unui studiu citat de Kathimerini.

Din totalul de 1,5 milioane de gos­podării cu datorii la bănci, 6% nu pot plăti deloc, în timp ce 78% se confruntă cu dificultăţi la achitarea ratelor, arată studiul realizat pentru anul 2012 de firma Public Issue. Procentajul de 84% a crescut puternic comparativ cu 60% în 2009, înainte ca Grecia să înceapă programul de măsuri de austeritate.

Nivelul creditelor de consum cu probleme la plată se situează la 86%, iar în cazul celor pentru companii la 90%. La împrumuturile pentru repararea locuinţei, 82% din datornici afirmă că înregistrează dificultăţi.

Cea mai mare parte a grecilor cu împrumuturi, 68%, au spus că nu au încercat să obţină o restructurare a creditelor, în timp ce 29% au reuşit să obţină noi condiţii.

Grecia va înregistra în 2013 al şaselea an consecutiv de reccesiune, potrivit estimărilor economiştilor, citate de Mediafax, ca urmare a impactului crizei şi a pierderii încrederii investitorilor din cauza îndatorării foarte ridicate a statului.

Guvernul elen a fost salvat de la colaps financiar de statele zonei euro şi FMI în ultimii ani prin două pachete de împrumuturi externe, însă acestea au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate, care au agravat recesiunea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb