Petrache a demisionat din fruntea COSR

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 30 august 2016

Petrache a demisionat din fruntea COSR
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Alin Petrache a demisionat din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, anunţând de asemenea că nici nu va mai candida pentru o func-ţie în cadrul acestei structuri. Rezultatele sub aşteptări de la Jocurile Olimpice de la Rio au dus la această demisie. Partea proastă o reprezintă faptul că mai mulţi mari sportivi autohtoni, printre care şi Ivan Patzaichin, au lăsat să se înţeleagă că nu sunt deloc interesaţi de acest post. De altfel, situaţia este destul de grea, în plus mai sunt de "decontat" nişte probleme mai vechi, inclusiv poves-tea cu echipamentul livrat sportivilor, cercetată acum şi de către procurori.

    Petrache a declarat că regretă că nu a reuşit să îndeplinească obiectivele fixate şi tocmai de aceea va face un pas în spate: "Având în vedere că Echipa Olimpică a României nu a reuşit, la Jocurile Olimpice de la Rio, să îşi îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică şi federaţiile naţionale (6-8 medalii), şi aşa cum am anunţat deja că voi face, mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al COSR în faţa Comitetului Executiv, care va urma paşii statutari pentru preluarea prerogativelor. Regret enorm că nu le-am putut oferi romanilor medaliile şi rezultatele pe care şi le doreau. Ştiu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă şi care nu poate fi rezolvată cu soluţii de moment. Referitor la chestiunea legată de disfuncţionalităţile echipamentului sportiv de la Rio, am încredere totală în instituţiile statului că îşi vor face datoria cu prisosinţă şi aştept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar şi pe cea internă a COSR.Toată lumea trebuie să înţelea-gă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio. Consider că, demonstrez, din nou, că nu am ţinut niciodată la funcţii sau la anumite poziţii, indiferent de importanţa acestora. Rămân acelaşi manager sportiv onest, care spune ce gândeşte, indiferent cât de urât sună adevărul uneori şi care îşi respectă cuvântul. Cred în continuare că proiectul meu, România Olimpică 2014-2024, este un program care poa-te revitaliza sportul românesc. Cred că avem nevoie de un Acord Naţional pentru Sport pentru următorii 20 de ani. Am convingerea că sunt necesare şi alte ingrediente precum echipa, fair-play-ul, respectul, solidaritatea şi patriotismul, valori demult uitate în societatea românească. Ca să evităm orice speculaţie de presă şi ca să fie clar pentru toţi editorialiştii care îşi mai aduc aminte de sportul românesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc să mai candidez pentru vreo funcţie în cadrul COSR la următoarele alegeri".

    La vârful sportului autohton se dis-cută tot mai intens şi de oportunitatea demisiilor de onoare ale unor şefi de federaţii, care nu şi-au atins obiectivele propuse. Desigur, din discuţie ies puţinele discipline care au adus medalii de la Rio.

    Dopajul a împuţinat zestrea de medalii

    Gabriel Sîncrăian, unul dintre puţinii medaliaţi ai delegaţiei ţării noastre la Jocurile Olimpice, a primit, ieri, o veste care, cel mai probabil, îi va pune capăt carierei de sportiv. Halterofilul a fost depistat dopat şi automat i se va retrage medalia obţinută la Rio, la categoria 85 de kilograme, masculin, a anunţat televiziunea publică. Cum nu este prima oară când Sîncrăian este depistat pozitiv, a mai fost sus-pendat pentru dopaj între 2013 şi 2015, cel mai probabil de această dată pedeapsa va fi foarte dură. Ultima speranţă a sportivului este legată de proba B a testului antidoping, care ar putea, teoretic, să-i confirme nevinovăţia. În plus, COSR riscă o amendă de 100.000 de euro din această cauză.

    În timpul Olimpiadei, Oliver Caruso, antrenorul lotului de haltere al Germaniei, a oferit un interviu cotidianului german Bild, în cadrul căruia acuza mai multe ţări că ar fi recurs la un program de dopaj sistematic în ceea ce priveşte acest sport: "Pe lângă Rusia şi Bulgaria, excluse de la JO, mai multe ţări au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, Româ-nia şi Ucraina ar fi trebuit la rândul lor excluse. Aceste ţări ne-au furat locuri la Jocuri şi poate chiar şi medalii".

    Astfel, cu o medalie în minus, recolta de la Rio o egalează pe cea de la Helsinki 1952, cea mai slabă din ultimii 64 de ani.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Cuvinte mari spuse de cel care este foarte onest cind primeste banii in plic. Oameni mari dom'le ce sa zic !

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    digi.ro
    aages.ro
    danescu.ro
    librarie.net
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    21 Noi. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9766
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
    Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Mirosul Crăciunului
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    petreceriperfecte.ro
    targuldeturism.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb