ZIARUL BURSA

30 august 2016
Ediţia din 15.08.2024
Cioloş finanţează multinaţionalele şi ignoră antreprenorii autohtoni

ŞASE COMPANII STRĂINE VOR PRIMI 621 MILIOANE LEI DE LA BUGET Cioloş finanţează multinaţionalele şi ignoră antreprenorii autohtoni

EMILIA OLESCUCompanii / 30 august 2016

Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: "Anul trecut, valoarea ajutoarelor de stat pentru companiile cu capital străin a fost de 146 milioane euro, în timp ce susţinerea societăţilor româneşti a constat în finanţarea a zece proiecte ale Ministerului Economiei, cu circa 36 milioane de euro"  

Blănculescu: "Ajutorul de stat - una dintre măsurile cu cele mai bune rezultate"

Acordarea ajutoarelor de stat companiilor cu acţionariat străin este un subiect controversat, oamenii de afaceri români susţinând că statul, în timp ce finanţează multinaţionalele, nu îi sprijină pe antreprenorii autohtoni. Este cunoscut faptul că firmele străine ocolesc legea, transferându-şi profiturile în afara ţării, pentru a nu plăti în România impozite pe profit.

Bucur Obor are două soluţii ca să îi despăgubească pe acţionarii furaţi

DUPĂ 18 ANI DE LA FURTURILE DE ACŢIUNI DIN 1998-1999 Bucur Obor are două soluţii ca să îi despăgubească pe acţionarii furaţi

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 30 august 2016

Acţionarii "Bucur Obor" (BUCU) au fost convocaţi, pe 20 octombrie, să aprobe soluţionarea situaţiei create în urma furturilor de acţiuni din anii 1998-1999, fiind propuse două variante - un program de răscumpărare, în urma căruia să fie împroprietăriţi păgubiţii, sau o majorare de capital, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea "Doi şi-un sfert", urmărită penal

PENTRU DETURNĂRI INFIME DE BANI Conducerea "Doi şi-un sfert", urmărită penal

A.S.Anticorupţie / 30 august 2016

Actualizare 19:41 Mihai Cristian Mărculescu, numit şef la DIPI

Mihai Cristian Mărculescu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne, printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată astăzi în Monitorul Oficial.

----------

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, ieri, efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane cu funcţii de conducere în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), urmaşul fostei "Doi şi-un sfert" (numită după numele fostei unităţi de informaţii a Internelor, UM 215).

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU

Andrei StanPolitică / 30 august 2016

Actualizare 17:39 Daniel Florea: "N-a plecat niciun membru din PSD Sector 5, la PRU, în afară de Rizea"

Filiala PSD Sector 5 spune că informaţia apărută în mediul on-line, conform căreia cea mai mare parte a filialei ar fi plecat către PRU, împreună cu Cristian Rizea, este "complet falsă, fără a avea o minimă legătură cu realitatea"

Actualizare 15:43 Mircea Geoană: "O coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie"

----------

Sebastian Ghiţă a decis să se înscrie să se înscrie în Partidul România Unită (PRU), formaţiune înfiinţată şi condusă de un fost coleg din PSD, anunţă Stiripesurse.ro.

"Negocierile pe tema acordului TTIP progresează"

COMISIA EUROPEANĂ ÎL CONTRAZICE PE VICE-CANCELARUL GERMAN: "Negocierile pe tema acordului TTIP progresează"

C.I.Internaţional / 30 august 2016

Actualizare 09:48 Ministerul francez al Comerţului exterior: "Franţa vrea oprirea negocierilor pentru tratatul de liber schimb transatlantic"

Guvernul francez va cere Comisiei Europene, în luna septembrie, să oprească negocierile pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), a anunţat astăzi secretarul de stat în Ministerul francez al Comerţului exterior, Matthias Fekl, informează AFP.

------

Negocierile între oficialii europeni şi americani pentru tratatul de liber schimb (TTIP) avansează, a afirmat, ieri, Comisia Europeană, la o zi după ce vice-cancelarul german, Sigmar Gabriel, a declarat că discuţiile pentru acordul TTIP au eşuat, transmite AFP.

CEC Bank Şi Banca Transilvania, partenere în implementarea START şi SRLD

MECRMA: CEC Bank Şi Banca Transilvania, partenere în implementarea START şi SRLD

George ForcoşBănci-Asigurări / 30 august 2016

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a selectat CEC Bank şi Banca Transilvania ca partenere în implementarea Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi şi Programului START 2016, informează instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

Petrache a demisionat din fruntea COSR

Petrache a demisionat din fruntea COSR

O.D.Sport / 30 august 2016

Alin Petrache a demisionat din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, anunţând de asemenea că nici nu va mai candida pentru o func-ţie în cadrul acestei structuri.

Ce ascunde "Cuminţenia Pământului"?

Ce ascunde "Cuminţenia Pământului"?

LAURENŢIU MITRACHECultură / 30 august 2016

În general, când copiii sunt exagerat de cuminţi, încearcă în mod conştient să ascundă abateri mai mari sau mai mici, comportament ce prin sine însuşi declanşează "curiozitatea" celor din jur.

George Copos audiat la DNA

George Copos audiat la DNA

Mina IrinaAnticorupţie / 30 august 2016

Fostul finanţator al Rapidului George Copos a ajuns în această dimineaţă la DNA, pentru a fi audiat în dosarul "Scriitori în puşcării", potrivit Digi24.

Oltchim a anunţat extinderea cu un an a perioadei de reorganizare

DUPĂ CE COMBINATUL A TRANSMIS CĂ SE VA VINDE PE BUCĂŢI, Oltchim a anunţat extinderea cu un an a perioadei de reorganizare

Piaţa de Capital / 30 august 2016

"Oltchim" (OLT) a anunţat, ieri, că Adunarea Creditorilor a aprobat extinderea cu un an a perioadei de reorganizare a activităţii, informaţie publicată de ziarul BURSA, încă de săptămâna trecută, când combinatul a transmis că va apela la o nouă metodă de privatizare, respectiv vânzarea pe bucăţi, în nouă pachete de active.

Vast Resources a crescut cu 2% calitatea concentratului de cupru

Vast Resources a crescut cu 2% calitatea concentratului de cupru

C.P.Companii / 30 august 2016

Vast Resources a înregistrat, în luna iulie, o creştere a calităţii concentratului de cupru extras de la cariera Mănăila cu 19%, în urma punerii în aplicare a soluţiilor găsite de experţii tehnici de origine română şi africană, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Ştiţi ce înseamnă LGBT?

LGBT - NOUA PĂTURĂ SOCIALĂ? Ştiţi ce înseamnă LGBT?

Teodor FleseruMiscellanea / 30 august 2016

Nici eu nu ştiam până ieri.

Lesbians-Gays-Bisexuals-Trans-genders.

Mai e nevoie să traduc?

Departamentul Agricol al Statelor Unite (USDA) în parteneriat cu Facultatea de Drept Drake, One Iowa, Centrul Naţional pentru Drepturile Lesbienelor şi...

Iohannis, omul PSD-ului

CATALIN AVRAMESCUEditorial / 30 august 2016

CATALIN AVRAMESCU

Amintiţi-vă scena. Suntem în seara zilei de 16 Noiembrie 2016. VV Ponta este la pământ, lăsat singur şi de cei mai apropiaţi colaboratori. A pierdut alegerile cu o diferenţă masivă, de circa 10 procente. După ce în primul tur VV Ponta avea un...

MACRO NEWSLETTER 30 August 2016

MACRO NEWSLETTER 30 August 2016

Internaţional / 30 august 2016

Vânzările retail din Suedia şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2016, până la 1,1%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%, după un declin de 0,7% în luna precedentă.

REVISTA PRESEI 30.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 30 august 2016

ADEVARUL 

De ce au bombardat americanii podul de flori de peste Prut

Basarabia nu e România. Aceasta este concluzia ambasadorului SUA la Chişinău, care a agitat apele de ambele maluri ale Prutului, maluri legate, simbolic, în 1990, printr-un...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo