Vast Resources a crescut cu 2% calitatea concentratului de cupru

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 30 august 2016

Vast Resources a crescut cu 2% calitatea concentratului de cupru

Vast Resources a înregistrat, în luna iulie, o creştere a calităţii concentratului de cupru extras de la cariera Mănăila cu 19%, în urma punerii în aplicare a soluţiilor găsite de experţii tehnici de origine română şi africană, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În plus, compania va putea aplica tehnici similare şi pentru concentratul de zinc, se mai arată în comunicat.

Prin începerea procesului de separare a zincului de concentratul de cupru, nivelul de zinc a fost redus la 3%, de la o medie de 12% din concentratul extras. În acest mod a fost maximizată valoarea celor două tipuri de minereu.

"La mai puţin de o lună de la implementarea noilor tehnici de separare a concentratelor, Vast Resources înregis-trează primele creşteri, calitative şi cantitative. Cu toate că la începutul lunii am întâmpinat dificultăţi din cauza inundaţilor cauzate de ploi, compania a investit în repararea drumurilor şi în curăţarea şi scoaterea apei din carieră. Astfel, am reuşit să ne atingem targetul de a creşte cu 2,5% calitatea concentratului de cupru, la 19%," a declarat Andrew Prelea, Preşedinte şi Director Executiv Vast Resources România.

Investiţiile realizate în vederea îmbunătăţirii calităţii materialelor extrase sunt doar o parte din planul pe care Vast Resources l-a pregătit în anul 2016 pentru dezvoltarea minei de la Mănăila, judeţul Suceava, se mai arată în comunicat.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business. Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spaţiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie şi elemente de managementul riscului, care au scopul de a susţine proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb