AFIRMAŢIILE LUI MUGUR ISĂRESCU ATRAG REACŢII CRITICE Cîţu: "Mi se face silă când văd ce declaraţii face Guvernatorul BNR"

A.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 august 2016

Cîţu: "Mi se face silă când văd ce declaraţii face Guvernatorul BNR"

Isărescu: "Romano Prodi m-a avertizat (n.r. înainte de 2007) că nu suntem pregătiţi, inclusiv aici (n.r. arătând spre cap), nu suntem pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană"

Blănculescu: "Dacă am fi acceptaţi în zona euro, atunci am înşela din nou aşteptările europenilor, ca acum aproape zece ani"

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu continuă să atragă atenţia prin declaraţiile sale controversate şi să dea ocazia analiştilor din piaţă să-şi exprime opiniile negative faţă de afirmaţiile pe care le-a făcut în ultima perioadă.

La conferinţa de presă de vineri, 26 august, care a avut loc la Alba Iulia, acesta i-a uimit din nou pe unii dintre specialişti.

Guvernatorul Isărescu a afirmat că România nu a fost pregătită să devină membru al Uniunii Europene, în anul 2007, dar că, dacă aderarea nu avea loc atunci, exista posibilitatea ca aceasta să nu se mai fi concretizat.

Mugur Isărescu a afirmat, citat de Mediafax: "Adevărul e că noi n-am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană, în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condiţii de inflaţie mai mare, dar dacă nu intram, în 2007, nu ştiu dacă mai intram şi, pentru asta, îmi asum toată responsabilitatea, pentru că eu am negociat, ca premier, cu Romano Prodi (n.r. fost preşedinte al Comisiei Europene) şi m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiţi, inclusiv aici (n.r. arătând spre cap), nu suntem pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană. S-a făcut pasul acesta".

Mugur Isărescu a fost premier al României în perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000.

Unii analişti consideră că şeful Băncii Naţionale a României "are un comportament inadmisibil, în condiţiile în care BNR şi guvernatorul însuşi au profitat din plin de aderarea la UE, de fiecare dată de câte ori le convenea făcând afirmaţii de genul «nu ne lasă UE»".

Analistul economic Florin Cîţu s-a arătat indignat de comportamentul conducerii BNR: "În acest caz este valabilă zicala «după război, mulţi viteji se-arată». Discuţiile pe care domnul Isărescu le-a avut, în calitate de premier cu oficialii UE, au fost în anul 2000, când ocupa această funcţie, după care, în 2004, am ratat aderarea la UE. Atât România, cât şi Bulgaria au intrat în Uniune în 2007. Aderarea la UE în 2007 era legată de guvernator? Şi pentru Bulgaria tot domnul Guvernator a aranjat? Nu putem să credem că ce a vorbit domnia sa în 2000 cu autorităţile europene era valabil pentru 2007. Adevărul este altul - că în 2004 nu am reuşit să intrăm, iar în 2007 am intrat.

Sunt atât de multe afirmaţii făcute de echipa BNR care nu au legătură cu realitatea economică! Mi se face silă când văd ce declaraţii face Guvernatorul BNR!"

Florin Cîţu consideră că intrarea ţării noastre în UE şi în NATO sunt două lucruri bune pentru România, dar nu sunt de ajuns: "Problema este că cei care ne conduc încă sunt comunişti, iar menatalitatea lor ne strică pe noi, ca naţie. Eu cred că pentru a merge înainte este important controlul. Atâta vreme cât între cei care ne conduc există cultura personalităţii, nu putem să mergem înainte".

Sunt şi specialişti care îi dau dreptate domnului Isărescu.

Consultantul economic Ionel Blănculescu întăreşte afirmaţia că am intrat în UE nepregătiţi, explicându-ne: "Într-adevăr, România nu a fost pregătită în 2007 să intre în UE, dar a intrat. Guvernele din perioada 2000-2004 au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să se compatibilizeze procedural, prin preluarea cadrului legislativ. Guvernele din 2000-2004 au făcut tot ceea ce a depins de ele pentru implementare legislativă, iar Guvernul 2005-2007 a făcut tot ce a putut pentru pregătirea intrării efective în UE.

Vorbim de aceeaşi situaţie ca cea prezentă, în care România este nepregătită să adere la zona euro, din motive legislative, de convergenţă nominală şi reală.

Dacă şi în 2007 aplicam acelaşi comportament ca astăzi, spunând că nu suntem pregătiţi pentru aderare, atunci nu am fi intrat în UE. Dar conducerea de atunci şi-a asumat acest risc să aderăm la un club elitist".

Domnul Blănculescu este de părere că preţul plătit pentru faptul că am intrat nepregătiţi în Uniunea Europeană este pierderea a miliarde de euro din fonduri europene, pentru că nu am avut create nici infrastructura şi nici forţa de muncă în vederea atragerii acestor bani. "Un alt preţ este reprezentat de fondurile cheltuite pentru orice fel de proiect ciudat, care nu aduce plus valoare", a completat specialistul.

Cu toate acestea, decizia să aderăm la UE în 2007 a fost una favorabilă ţării noastre, dezvoltarea cât de cât a româniei datorându-se acestui pas important, conchide consultantul.

În opinia domniei sale, problema este că nu suntem pregătiţi nici acum şi că, dacă am fi acceptaţi în zona euro, atunci am înşela din nou aşteptările europenilor, ca acum aproape zece ani.

Opinia Cititorului ( 58 )

  1. Citule, cand erai mare si tare la trezoreria ING Bank te purtai cu Nemuritoru' numai cu manusi. Acu' ca te-au dat afara din sistem, in suturi te tii numai de sudalmi. La fel si bancherita de la RBS, cu vila ca-n filme, in Voluntari, care acum se plange ca e "furata de banci", desi viloiul e luat cu dobanda preferentiala de bancher plus alte beneficii. Ce ti-e si cu astia care musca mana din care au mancat...

    1. O da, rochita cu guler alb fosta,angajata RBS este una dintre sustinatoarele acerbe, prin interpudi ca sa nu-i crape falcile de rusine, ca bancile le-au dat "consumatorilor" credite "toxice". Povestea se dezvoltape aliniamentul consumatorii nu aveau de unde sa stie cum va evolua francul si gulerele albe hraparete au profitat de naivitatea. Ca ei nu inteleg ce si cum cu riscul valutar si cu clauzele abuzive si ca statul trebuia sa-i apere.

      Numaica rochita cu guler alb e plina de pete. Daca bancile stiau trebuia sa stie si ea de la o banca prestigioasa ca RBS. Bineinteles ca stia si bineinteles ca stiau di restul dar, hei, decat sa stsi intr-un apartament mic la periferie mai bine in unul mare in centru. Sau chiar intr-o casa, ce, ei nu merita? 

      Teoria cu creditele toxice care le-au fost bagate pe gat cade chiar di prin acest exemplu care demonstreaza ca in banci nu se astepta nimeni la o intarire puternica a CHF si cresterea ratelor.  

      Ca sa nu mai zic de argumentul fals inventat de rochita cu "nu v-au dat lei" cand ea stie f. bine cum se fac operatiunile. Legiunea anslfabeta inteleg ca nu pricepe, gen Robu gura de activist cu cetera si tambal, dar o fosta angajata RBS? 

      Oricum s-au speriat Piperea si Zamfir. Dovada ca nu isi mai permit sa scrie sau zica in public van groh. Au reusit sa-i invete numele spelbului austriac. 

      Singur spui ca nu stia nimeni cum va evolua francul. Creditele in franci sunt instrumente financiare derivate. In Franta bancherii care au acordat astfel de credite sunt la pârnaie.

      Sobolanule, intre timp am aflat unde sta pretenu tau van groh groh... Anunta-l si pe el. Iar legat de teoria creditelor toxice, cum o numeste insignifiantul tau creier, stai numai sa vezi ce v-am pregatit.... Tinem aproape, Enterobius vermicularis care esti...

      Tambal aveti. Vad ca s-a imputit treaba prin tara cantoanelor. Pai ce-am facut, ma, nene, ma? Tot fugari, tot fugari?

      Ce penibil esti, robul lui Dumnezeu cu strabunuc eliberat din belciug :-))))

      Keep calm ca va leaga!!! :-)))) 

      Escrocii umblă liberi, e normal să fie legați restul.

      Robulica, da cum a ajuns luminatia ta la concluzia ca as fibpreren cu van groh. Eu sunt preten cu adevaru, un fel de haiduc, nu cu hotua in gasca cum o practici tu. Zarzarel, frarele lui Omida, vezi ca a aparut pe zona pretenasul tau Sima. Un Lamotesti sa va dregeti maine pe la 9?

      Keep calm ca esti varza rau, minoritarule croncanici :-)))) 

    Asa este, nu am fost pregatiti. Si ? UE ne-a vrut ca piata de desfacere. Si ne-au "avut". Iar pentru acest lucru sunt politicienii nostri care trebuie luati de nas; Isarel este doar o piesa pe tabla asta.

    Cizmărescul a mai prognozat crestere de 3,5% in 2010, dar realitatea i-a dat cu prognoza-n cap:scadere -7,5%, rezultatul?? Personajul fabulează si azi, fara a fi pacient la Balaceanca ....

    1. te referi la taierile lui basescu care au provocat colapsul pib?

      Sunt predictiile lui Isarescu facute în 2008, după falimentul Lehman, pentru anul 2009, când Boc și Băsescu ne asigurau că totul e roz și organizau petreceri cu oi pe dealuri. Evoluția PIB-ului a fost -7,1%, s-a reales paiața securistă și, după toate asigurările lui Boc că se vor plăti pensiile și salariile, le-au tăiat. :)

      Predictiile lui Isarescu erau facute dar exista si un avertisment privind actiunile guvernului. Populismul pre-electoral din 2009 a facut victimele din 2010.

      Isărescu a fost reales de parlamentul controlat de Băsescu. Isărescu n-a spus nimic în 2009 în afară de creștere în V.

      Ba a avertizat asupra politicilor bugetare, de cheltuieli pe deficit. Citeste.

      Aia era harneală în timpul guvernării Tăriceanu.

      În același timp BNR aproba majorarea gradului de îndatorare.

      Mai citește și pune și pe cineva care știe toate literele să-ți explice sensul cuvintelor. 

      Cele trei mari agentii de rating acordau rating de AAA atat pentru Lehman Brothers cat si pentru AIG, chiar inainte ca acestea sa se prabuseasca. Spre comparatie ratingul suveran acordat Romaniei este Baa3 acordat de Moody's, iar in 2008 era chiar mai jos. Acum nu ca vreau sa ii iau apararea lui Basescu si Boc, dar acesteia aveau in 2008 cu 200.000 mai multi bugetari decat in urma cu 4 ani, iar in 2009 sectorul privat care sustinea atat bugetarii cat si pensionarii a pierdut 400.000 locuri de munca. Tot atunci pe fondul crizei externe dobanzile au sarit facand imposibila contractarea de imprumuturi pentru plata cheltuielilor bugetare. Stiu ca multi o sa sariti, ca s-a furat si aveti dreptate. Cei care au furat, trebuie sa plateasca. Insa chiar daca nu se fura cheltuielile nu aveau de unde sa fie acoperite in acea perioada. Poate ca inainte sa aruncati cu piatra, ar fi bine sa va dezlegati la ochi, sa va uitati pe cifre si sa incercati sa intelegeti. Daca nu faceti asta nu o sa va treziti niciodata si o sa actionati ca o turma in spatele unui manipulator pe care il veti vedea ca lider.

      În loc să reformeze statul, așa cum trâbițau zi lumină, au furat banii prin mafia securistă. Au lăsat în urmă o datorie publică dublă, salariile tăiate au fost plătite de către contribuabili, iar aparatul bugetar a rămas la fel de uriaș.

      Propagandișt ii uită că propaganda comunistă era posibilă doar prin ascunderea realității. Astăzi nu mai este posibil. 

    Era prin 2000 când, într-o discuţie informală cu Romano Prodi, pe atunci proaspăt preşedinte al Comisiei Europene, Mugur Isărescu, proaspăt şi el premier al României, negocia data intrării în Uniune a ţării noastre. 2007! a zis Isărescu. De ce 2007? a întrebat Prodi. Isărescu n-avea nici cea mai vagă idee dacă România va putea fi gata de aderare în 2007, dar cine ar fi avut?

     

    Progresele erau lente, în salturi, economia tocmai ieşise dintr-o criză ce aruncase PIB-ul ţării înapoi la nivelul de pe la jumătatea anilor ’80, iar clasa politică urmărea doar declarativ integrarea… Mai târziu, Isărescu avea să recunoască faptul că a ales cifra şapte doar pentru că i-a sunat lui a cifră biblică, dar lui Prodi nu-i putea spune asta, că ar fi părut neserios. 

     

    Aşa că a început să îi înşire lui Prodi o simulare a evoluţiei economiei, din care chiar reieşea că România va fi gata în şapte ani pentru a deveni stat membru UE. O avea de acasă, gata făcută, nici nu e greu să faci din astea, depinde ce vrei să demonstrezi cu ele. 

     

    Însă Prodi nu l-a crezut pe Isărescu. I-a spus: Tot nu veţi fi pregătiţi şi veţi suferi mult din cauza integrării precoce în UE. Dacă şapte ani vreţi, şapte ani punem, dar, spuneţi-mi, de ce vreţi în 2007? 

     

    Pentru că o astfel de ţintă mobilizează altfel energiile societăţii şi, mai ales, îi responsabilizează pe politicieni, răspunse Isărescu. 

     

    Zis şi făcut. România a intrat într-adevăr în UE în 2007, dar, aşa cum proorocise Romano Prodi, a intrat nepregătită. N-avea nici cea mai vagă idee cum să atragă uriaşele fonduri europene puse la dispoziţie. Când a învăţat, a învăţat mai întâi cum să le fure, iar apoi a experimentat dureroasele mecanisme de corecţie prin care statul dă înapoi banii furaţi. 

     

    De fapt, până de foarte curând, România putea spune că e printre contributorii UE, căci nu reuşea să atragă fonduri nici cât suma pe care o cotiza anual la bugetul Uniunii. 

     

    Şi, totuşi, Prodi n-a avut dreptate. 

    Anunţarea aderării la UE în 2007 a deschis poarta investiţiilor, astfel încât, între 2000 şi 2007, PIB-ul României s-a triplat. Nu mi-e clar cum ar fi putut Isărescu să prevadă asta, fără calităţi paranormale nu prea avea cum, dar sunt sigur că dacă în 2000 nu s-ar fi anunţat 2007 ca dată a aderării, probabil azi economia n-ar fi arătat foarte diferit de cea de atunci. 

    1. Citatele din limbricul isărescian sunt elocvente. Cu un an în urmă propaganda BNR folosea poziția lui Prodi pentru a demonstra progresul comunismului românesc în UE.

    Dle Citu, replica dv nu are nicio noimă. Nu pricepeți nimic din contextul în care Isărescu a făcut afirmația. Îmi este silă că vorbiți aiurea. Isărescu afirmă că Prodi îl avertiza în 2000, când era Isărescu premier, că România nu este pregătită. Avertizările lui Prodi erau chiar publice, nu doar confidențe către un premier.

     

    Listele pentru aderarea din 2004 erau făcute în 2002 la un Consiliu. Iată ce spune Prodi în oct 1999: 

     

    "- negotiations with Romania should not begin until the Romanian authorities have acted decisively and effectively to reform their child care institutions and to provide adequate funds for them. On this delicate issue I received yesterday an encouraging letter from the President of the Republic qnd the Prime Minister of Romania: we will examine it with the utmost attention. 

     

    - negotiations with Romania should not begin until we have good reason to be confident that the Romanian government will take the necessary steps to deal with the country's macro-economic situation" 

     

    In dec 2001, cu câteva luni înainte ca primele zece țări să termine negocierea întregului acquis comunitar din 2002, Prodi spune: 

     

    "President of the European Commission, Romano Prodi, has rejected the idea, put forward by the French Foreign Minister Hubert Védrine, that Romania and Bulgaria should join the EU at the same time as the 10 ‘front-runners’. In a debate on the “state of the Union” in the European Parliament in Strasbourg, Mr Prodi said that further stages in the enlargement negotiations “will be extremely delicate”. 

     

    Many EU officials believe privately that many of the Eastern European countries are not ready for membership and that the EU is not ready to receive them. However, these fears have not been expressed publicly because the EU has politically committed to admit the best prepared candidates as early as in 2004. The Commission’s annual report on enlargement, published in November 2001, said that as many as 10 candidates may join the EU in 2004." 

     

     

    Dle Cîțu, Prodi spune la final de 1999 că negocierile cu noi nu vor începe în lipsa a două condiții. Asta înseamnă că în doi ani, 2000 și 2001, România nu putea să rezolve negocierea tuturor capitolelor (ar fi fost imposibil) și nici condițiile de creștere economică nu erau. Creșterea a început abia în 2002. S-a spus la vremea respectivă că nu suntem pregătiți și era evident. 

     

    "The Copenhagen European Council of December 2002 found that 10 of the 13 candidate countries (Cyprus, Estonia, Hungary, Poland, the Czech Republic, Slovenia, Latvia, Lithuania, Malta and Slovakia) fulfilled the conditions necessary for joining the EU. They therefore signed their Accession Treaty on 16 April 2003 in Athens and officially joined the EU on 1 May 2004 after the ratification procedures were completed." 

     

    Acestea fiind faptele vremii, iar replica dv foarte stranie și total nepotrivită, sunteți poftit să mai vă informați. Că nu strică nimănui. 

    1. "sa mai vă informați"

      Când nu-i copy-past, e din capul tău gol. :) 

      poate este din teleorman, din bucuresti, din ardeal

      sau poate vroia initial sa spuna sa mai cititi, dupa care a sters si a scris va informati, mai cap gaunos 

      E o delicatesă intimă scăpată de cultul propagandei comuniste BNR.

      restul comentariului este de o suta de ori mai bun decat prostiile lui citu

      bravo cristi c 

      De ce il bagi la seama? De ce ai citit tot comentariu pan la ultimul cuvint? Nu se merita. Noi tre sa raminim uniti contra lu bnr. mi place sa citesc pareri de oameni destepti ca voi nu de la cristic. imvat de la voi ca vreu sa fiu ca voi deja sunt ca voi. benr tre sa dea locuri de munca unora ca noi sa avem ce hrani la familie ca tineretu ca noi sa nu mai plece afar

      Si noi stim cum e treaba la benereu. asta ce ii zice isarescu nu stie multa carte la el. zice si el ce ii trece prin capu lui gol. aia de benereu sint niste golani nespalati si fara carte, care au dat credite in franci si amu se fuck ca nu stiu nica. citu asta este al nostru, ca si brincoveanu. daca ciolos zice, eu donez ceva pentru citu asta. are si asta ceva mizgalitura sau o oala de lut de 11 milioane de euro.

      tu esti deja bun de trader fx sau de militant gccc

      Sistemul neofeudalist promovează parazitismul și pedepsește munca.

      E normal să culegeți ce semănați. 

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      Regret exprimarea nefericită din final. A fost o reformulare. Am scris inițial alt verb și mi-am dat seama că probabil lui Cîțu i s-a cerut o părere pe care acesta nu a gândit-o. Am crezut inițial că Bursa a luat de pe blogul lui și am citit acolo. Nu, nu este de pe blog. Pe blog el scrie materiale mai gândite. Atunci m-am răzgândit, mi-am imaginat că acesta a răspuns în grabă la o solicitare a Bursa, poate telefonic, poate în scris, și am schimbat verbul. Am pus "vă informați" fără să mai schimb ordinea lui "mai". Asta este. Nu sunt Dostoievski.

    catule fa si tu ceva util in viata asta si lasa-i pe altii care se pricep sa-si faca treaba; ataci aiurea una dintre putinele institutii care si-au facut treaba din 89 incoace, gaseste alti vinovati

    1. Mesaj eliminat, conform regulamentului.

    UE este un "club elitist"? Aceasta Uniune practica minciuna si intimidarea, jaful populatiei si distrugerea democratiei.

    Cat de elitist poate fi un club din care se retrag britanicii? 

    Spui ca tu-e sila, Citule? Ce-ai facut tu si Isar, bai baiete, pentru tara asta, in afara sa chelalaiti ca niste catei vreme de 8 ani de zile pentru ca nu ati reusti atunci sa va-mbogatiti subit din atacul valutar pus la cale in strainatate? Ce-ai facut ma tu in viata ta in afara a sute de injuraturi coordonate cu amicul tau de frustrare Lucian isar? In numele carei alte notorietati publice (in afara celei de bloger adulat de cativa ametiti) iti permiti sa ti se faca sila respectiva? Trantesti de ani de zile niste grafice si teorii de 2 bani pe facebook , nu ai un studiu cat de cat serios publicat, dar ca si LI dai lectii BNR si economistilor de-acolo cocotat pe piedestalul neputintei tale. Te-ai transformat in coada de topor ca si patronul ziarului asta, care macar e ziarist si are o scuza pentru ceea ce face! Mie mi-e scarba de tine si de josnicia ta Florin Citu!

    1. `Ce-ai facut tu si Isar, bai baiete, pentru tara asta?` Replica asta am auzit-o de mai multe ori de la un escroc pe care l-am prins cu o frauda de peste 20 000 euro si pe care l-am facut cu un dosar penal... Doar asa, ca fapt divers....

      Graficele și teoriile de doi bani, publicate de Florin Citu, sunt depasesc prin calitate toate studiile publicate de membrii CA ai BNR în Carpathian Journal of Fakonomics sau Metalurgia International.

      Ce scuza am, domnule Cris 111 ?

      Ce ai cu mine, domnule Cris 111 ? 

      Ma vezi pe mine pe aici, implicat in vreun fel? 

      Ce-s eu pentru tine, domnule Cris 111, ingerul Gabriel la orizont? 

      Ai de gind sa scrii Coranul BNR? 

      MAKE, Citu si ai lui / Infidelii Domnului? 

      Nu-ti dai seama ca astfel de mesaje sint semne de boala, baiete? 

      Observa ca nici sa respecti gramatica nu mai esti in stare si din cite intuiesc, de fapt cunosti forma corecta a expresiei "ziarului asta". 

      Baiete, mintea ti s-a intunecat. In comentariile de ieri, in jurul articolului meu, nu ai indraznit sa semnezi nici macar cu acest pseudonim al pseudonimului de altadata. 

      E boala, baiete!

      Sint doar opinii, baiete, nu-i cazul sa-ti tragi pe cap balaclava. 

      Pastiluta si recomandarea unui doctor bun Make. 

      de la purtatorul de cuvant al BNR nici nu ma asteptam la mai multa minte...

      Domnule Make, oricine critica pe Isarescu este coada de topor, tradator de neam si patrie, un corupt platit de rusi si de americani. Asta-i noua idee care strabate ca un fir rosu postarile bancarde de doua zile incoace.

      Melinte, esti penibil iremediabil.

      Keep calm ca sunteti pe faras! :-)))' 

    Vedeti diferenta de atitudine si logica si analiza dintre Citu si Blanculescu. Primul caruia i se face sila si cand trece pe langa BNR ca n-are loc in piata de Mugurel si de alti comuinisti care ne conduc si al doilea care isi vede de afacerile lui si cam tot ce a zis si tot ce spune sunt lucruri care se confirma sau sunt echilibrate si reale, fara ura fara tipete si urlete. Toti vor sa vina lupii tineri infometati sa-i schimbe pe comunistii astia imbuibati care habar n-au cum merg pietele. Oare e bine? Vedeti ce caracter au astia tinerii incepand cu premierul MTO si terminand cu analistii financiari care sunt ca taximetristii in Bucuresti. Multi adica. Si care vorbesc nult si le stiu pe toate. Vedeti si primul comentariu despre Citu, eu as putea spune despre Lucica, sotuil lui Gorghiu mai cunoscut. Vedeti daca ne-ar ajuta. Nu stiu cum se face ca astia vocali preluati si citati de toata presa au si cele mai multe probleme sub o forma sau alta. Iar la rubrica "realizari" e nula na nula.

    Inca de pe vremea lui Nastase se negocia aderarea la UE ca sa ne indepartam de rusi si UE era singura solutie. Sigur ca n-am fost pregatiti s-au fortat lucrurile, sunt decizii politice. Daca nu erau reguli stricte acum aveam si euro dar cu ce costuri si ce impact asupra vietii. Si normal ca a liberalizat si contul de capital pentru ca n-aveai cum sa intri. Ei au stiut ailalti au stiut asta e, ca si cu grecii si alte tari care au intrat mai mult sau mai putin pregatite. Plus ca cine-si mai aduce aminte, lumea habar n-avea ce e UE si ce inseamna intrarea in asa ceva. Dar toti voiau sa intram. Pentru multi asta insemna ca o sa avem banane si Pepsi la liber. Asa si carne de porc. Si cu toate astea suntem unde suntem pentru ca am intrat in UE. Desi s-a furat la greu. 

    1. Eu stiu ca Gicu din Poplaca este un oier excelent. Vreo legatura? 

    Vad ca cei 2 postaci bancari nu au dormit toată noaptea încercând sa ne convingă ca împăratul nu e gol.

    Dacă dormeați,filosofi ramaneati. 

    Acum îmi dau seama ca Macroprudentul șef si-a menținut aura imaculata cu scribi . 

    Cum apare o întrebare sau opinie în media care nu preaslaveste marele cârmaci , 

    Cum sar postacii sa "combata" sau sa denigreze pe cei care indraznesc sa vorbească . 

    Întrebarea e : 

    Combateți și denigrați pe bani din "profitul BNR" sau ați găsit o forma de plată din bani care nu sunt publici? 

    1. Cei doi postaci, sunt unul. Dar frenetic! :)))

      Sunt agramați diferiți.

      Postacule debitard chf ce esti. Isarescu poate fi criticat dar ce face cu aceasta afirmatie Citu nu demonstreaza decat (...), in timp ce pe blogul lui pare a incerca rationamente economice. Isar este (...). Cand acesti domni fac declaratii politice, acestea sunt de cele mai multe ori calomniatoare. Asa sa stii postac de nimic.

      Si Robu e Chrila cand e in unifirma si Melinte cand e pe Lamotesti. Hai robule, sa traiesti! :-))))))))))))))

      Bichichi e Oanță când nu e Tarța.

    Citule, so ajuns pe mana cameleonului. He denigreaza sub cate pseudonime si anonimate vrea el. Ai grija ca stie despre tine cam tot stie si Google. Are dosarul tau dedicat. Si daca Inca nu a facut-o, te va si ameninta cu publicarea a , te miri ce informatii detine el, de care tu habar nu ai! Ai grija sa nu te publice :))))

    1. Unde sa l publice?

      La "elita faiantei" sau oficiosul "știri calde"? 

      Vai, amenințări securiste de la gogoșari comuniști, ce noutate!!!

      Hadarene taci dracu' din gura!

    Tuturor imprumutatilor in monezi straine va spun ,capul sus , va rasaru soarele si pe strada noastra [...] !!!

    1. Bravo constantine

      Esti tipic pentru clasa de debitarzi chf

      Vezi sa nu iti cada tine ceva in cap ca poate nu ai asigurare medicala pentru a plati creditul in timpul spitalizarii 

    sa-mi fac o parere buna despre tinerii Citu si Isar. Cum sa-mi fac cind citesc ceva de genul:

    Citu: "În acest caz este valabilă zicala «după război, mulţi viteji se-arată». Discuţiile pe care domnul Isărescu le-a avut, în calitate de premier cu oficialii UE, au fost în anul 2000, când ocupa această funcţie, după care, în 2004, am ratat aderarea la UE. Atât România, cât şi Bulgaria au intrat în Uniune în 2007. Aderarea la UE în 2007 era legată de guvernator? Şi pentru Bulgaria tot domnul Guvernator a aranjat? Nu putem să credem că ce a vorbit domnia sa în 2000 cu autorităţile europene era valabil pentru 2007. Adevărul este altul - că în 2004 nu am reuşit să intrăm, iar în 2007 am intrat. 

    Sunt atât de multe afirmaţii făcute de echipa BNR care nu au legătură cu realitatea economică! Mi se face silă când văd ce declaraţii face Guvernatorul BNR!" 

    "Problema este că cei care ne conduc încă sunt comunişti, iar menatalitatea lor ne strică pe noi, ca naţie. Eu cred că pentru a merge înainte este important controlul. Atâta vreme cât între cei care ne conduc există cultura personalităţii, nu putem să mergem înainte". 

    Ce-i asta? 

    Cine-i comunist? Iohannis? Ciolos? Cel care a batut la poarta intrarii in UE, "viteazul" Isarescu, il strica pe Citu, ca natie? Stupid! 

    E stupid sa crezi ca intrarea in UE s-a facut cind a batut cineva din palme, si ca acel cineva n-a fost Isarescu. A fost si Isarescu si Declaratia de la Snagov si multi altii! 

    Este clar ca in 2007 inca n-am fost pregatiti pentru intrarea in UE. Aderarea a insemnat o liberalizare toala a Romaniei care a pus pe romanul sarac si vai de el sa concureze in toate cu prosperul vestic. Rezultatul este clar: cu guvernari care mai de care mai improvizate si mai dezastruoase, romanul sarac, fara bani, a ajuns sa se vinda pe el si bruma de avere=resursele naturale si nici macar nu stie pentru ce. Pentru un orizont care pare a fi tot mai departe. Pentru un vis!

    se pare ca gasca de idioti utili anti bnr continua cu agitatiile ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb