DUPĂ CE COMBINATUL A TRANSMIS CĂ SE VA VINDE PE BUCĂŢI, Oltchim a anunţat extinderea cu un an a perioadei de reorganizare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2016

Oltchim a anunţat extinderea cu un an a perioadei de reorganizare

"Oltchim" (OLT) a anunţat, ieri, că Adunarea Creditorilor a aprobat extinderea cu un an a perioadei de reorganizare a activităţii, informaţie publicată de ziarul BURSA, încă de săptămâna trecută, când combinatul a transmis că va apela la o nouă metodă de privatizare, respectiv vânzarea pe bucăţi, în nouă pachete de active.

Cele două informaţii par să se bată cap în cap. Logic ar fi fost ca, mai întâi, creditorii să aprobe o modificare a planului de reorganizare, înainte să anunţe vânzarea pe bucăţi.

"Oltchim" a anunţat că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, acţiune care are ca termen finalul lunii decembrie.

Conform surselor noastre, cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.

Unele voci susţin că sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări. Conform unor surse, cel mai mare client al combinatului aduce 11% din venituri, iar primii 10 clienţi, 49% din venituri.

Comisia Europeană a început, în aprilie, o investigaţie privind un eventual ajutor de stat, privind ştergerea datoriilor combinatului.

În luna ianuarie, reprezentanţii companiei declarau că Oltchim a primit trei scrisori de intenţie pentru privatizare din partea unei companii din China şi a două din România.

"Compania chineză Junlun nu şi-a pierdut interesul pentru a achiziţiona Oltchim. Ei cunosc foarte bine starea combinatului şi ce se întâmplă aici. Însă au nevoie de un investitor care, credem noi, încă nu a luat o decizie finală. Pe de altă parte, partea chineză preferă să nu se facă publice prea multe aspecte înainte de a se întâmpla ceva concret pe această temă. Însă interesul încă există şi vor veni în luna martie într-o vizită la Vâlcea", a declarat atunci Nicolae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring, firmă care, împreună cu Rominsolv, asigură administrarea judiciară a combinatului, potrivit Agerpres.

În plus, mai există alte două firme româneşti interesate de preluarea combinatului, a mai spus, tot la acea dată, Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv. El a refuzat să dea vreun nume, însă a precizat că este vorba despre un consorţiu de companii şi de o firmă de pe piaţa de capital.

Pe lângă compania chineză Junlun Petroleum, anii trecuţi şi-au manifestat dorinţa de a participa la privatizarea Oltchim fondul de investiţii SIF Transilvania, compania Chimcomplex, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, dar şi compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR.

Chimcomplex a reiterat, într-un comunicat remis vineri, că este interesat de procesul de vânzare a activelor Oltchim şi vrea să realizeze o Companie Română de Chimie pe nucleul format din cele două companii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca Chimcomplex a reiterat interesul pt Oltchim inseamna ca nu mai e in carti, ceea ce mi se pare un lucru pozitiv pt viitorul sanatos al fabricii.

    Ca actionar al Oltchim minoritar ce se merita sa fac cu actiunile?

    In mod normal medita pastrate daca vine un investitor dar..... 

    1. Speranta moare ultima dar sansele sa recuperezi c/v actiunilor nu e mare !

      Aci se potriveste vorba veche "boala lunga .. moarte sigura"

      Ar trebui sa nu te bazezi pe ele ...  

      Consider ca investigatia ajutorului de stat va fii acceptata de UE si un moment bun de exit este decembrie 2016.

      altfel ai fi stiut cat sunt evaluate si cum Oltchim a ajutat PCC sa aiba Profit:-)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb