QATAR - MĂSURI PENTRU CREŞTEREA VENITURILOR PE FONDUL SCĂDERII PREŢULUI PETROLULUI  Taxă de circa 10 dolari pentru fiecare pasager care utilizează aeroportul din Doha

I.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2016

Taxă de circa 10 dolari pentru fiecare pasager care utilizează aeroportul din Doha

Pasagerii care trec prin aeroportul din Doha (Qatar) vor plăti, începând de azi, o taxă de 35 de riyali (în jur de 10 dolari), în condiţiile în care emiratul caută noi surse de venit pe fondul scăderii preţului petrolului, informează Reuters.

Conform unui comunicat de presă, fiecare pasager care va părăsi Qatarul de pe aeroportul internaţional din Doha (Hamad International Airport), inclusiv pasagerii în tranzit, vor fi taxaţi cu 35 de riyali (în jur de 10 dolari) pentru utilizarea facilităţilor aeroportului. Taxa se va aplica biletelor emise după data de 30 august, urmând ca banii să fie utilizaţi pentru "noi majorări ale capacităţii aeroportului şi investiţii în noi infrastructuri", se precizează în comunicat.

Taxele de aeroport nu au fost aplicate până recent în statele din Golful Persic pentru a oferi un avantaj competitiv pentru afaceri şi a deveni astfel hub-uri regionale. La începutul acestui an şi aeroporturile din Emiratele Arabe Unite au anunţat introducerea de taxe similare, în timp ce în alte părţi ale lumii, sunt considerate ceva normal, potrivit Agerpres.

Aproximativ 1,33 milioane pasageri au trecut prin aeroportul internaţional din Doha numai în luna iunie a acestui an.

Preţurile scăzute la petrol pun presiune pe finanţele guvernelor din Golful Persic, astfel că autorităţile din Qatar au început să caute alte modalităţi decât împrumuturile pentru a-şi putea finanţa proiectele, inclusiv prin majorarea preţurilor locale la benzină. Pentru acest an, Qatarul estimează, potrivit sursei citate, că va înregistra un deficit bugetar de 46,5 miliarde riyali (9,44 miliarde lire sterline), primul său deficit din ultimii 15 ani, urmând să continue să înregistreze deficite pentru o perioadă de cel puţin trei ani, în condiţiile în care preţurile scăzute la petrol şi gaze naturale îi vor afecta veniturile, iar ţara se pregăteşte să găzduiască Campionatul Mondial la fotbal din 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb