Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2016

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 17:39 Daniel Florea: "N-a plecat niciun membru din PSD Sector 5, la PRU, în afară de Rizea"

Filiala PSD Sector 5 spune că informaţia apărută în mediul on-line, conform căreia cea mai mare parte a filialei ar fi plecat către PRU, împreună cu Cristian Rizea, este "complet falsă, fără a avea o minimă legătură cu realitatea"

"Nu a plecat nimeni din partid, în afară de Rizea, care a zis că s-a înscris în alt partid. N-a plecat niciun membru din PSD Sector 5 la PRU. El nu a mai fost la partid de când a avut problemele acelea penale. Nici nu cred că ştie unde e noul sediu sau dacă ştie n-a intrat în el niciodată", a declarat Daniel Florea, preşedintele PSD Sector 5, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Cele două sedii principale, în care social-democraţii desfăşoară activităţi specifice unei organizaţii politice, sunt PSD Sector 5 din strada Vâltoarei nr. 3 şi PSD Sector 5 din strada Mărgeanului 17-19, precizează comunicatul.

"Avem două sedii în care funcţionăm şi le-am preluat din luna aprilie a acestui an. Sediul despre care vorbeşte Rizea era unul situat în Ferentari, pe care l-a luat el în ianuarie şi care este pustiu acum", a adăugat Daniel Florea.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:43 Mircea Geoană: "O coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie"

Senatorul Mircea Geoană a recunoscut astăzi, pe Facebook, că a discutat cu liderul Partidului România Unită (PRU) Bogdan Diaconu şi a precizat că negocierile continuă, în contextul în care "o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie, dar nu în orice condiţii".

"Am văzut în presă tot felul de speculaţii. Aşa că cel mai bine este să clarific eu situaţia. Aşa cum am spus şi ieri, pericolul ca Tăriceanu şi Băsescu, doi luptători împotriva justiţiei şi a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate este extrem de mare. În principal din acest motiv, o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie. Dar nu în orice condiţii. Ci o acţiune în jurul PSRO, respectând criteriile şi valorile noastre privind o altă politică economică şi socială, integritate, transparenţă şi direcţia pro-occidentală a României. Aceste lucruri nu sunt negociabile" a scris Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a vorbit şi despre fotografiile care au apărut în presă, în care a fost surprins alături de Bogdan Diaconu şi Sebastian Ghiţă.

Mircea Geoană a precizat: "Cât despre faimoasele poze, o discuţie nu înseamnă un acord. Iar discuţiile viitoare cu toţi posibilii parteneri vor depinde de respectarea acestor condiţii şi valori."

(I.S.)

-----------

Sebastian Ghiţă a decis să se înscrie să se înscrie în Partidul România Unită (PRU), formaţiune înfiinţată şi condusă de un fost coleg din PSD, anunţă Stiripesurse.ro.

La plecarea din PSD, Ghiţă promitea că îşi va face un partid nou, însă a ajuns să se înscrie în PRU.

Sebastian Ghiţă este implicat în patru dosare penale.

"Nu e un proiect anti - PSD sau anti - PNL, ci un proiect care să facă ce nu fac aceste partide. Capitalul românesc e ucis continuu. Orice partid politic din România şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%. Nu am discutat cu Victor Ponta, e plecat din ţară. Rămâne să vedem care va fi opţiunea lui. PNL are 23-24% în sondaje, iar PSD beneficiază de această impotenţă politică a PNL. Dacă ALDE nu ia un scor de 10%, acest PRU e o opţiune de colaborare pe scena politică", a declarat, la B1 TV, Sebastian Ghiţă.

Intrarea lui Sebastian Ghiţă în PRU alimentează şi mai mult teoria potrivit căreia ex-premierul Victor Ponta şi-ar negocia şi el plecarea din PSD în favoarea Partidului România Unită (deşi, până acum, fostul lider social-democrat a încercat să infirme scenariul), scrie Digi24.ro. De altfel, preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat, în mai multe rânduri, că îl aşteaptă pe Victor Ponta în partid şi că, dacă aceasta va veni, este dispus să-i cedeze conducerea formaţiunii naţionaliste.

În cursul zilei de ieri, s-au mai înscris în PRU senatorul Daniel Savu şi deputatul Ion Eparu.

De asemenea, şi-a anunţat intrarea în formaţiunea condusă de Bogdan Diaconu deputatul Cristian Rizea. În declaraţia postată pe Facebook, acesta a lansat un atac dur la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea: "Astăzi, după 16 ani ca membru activ PSD, am ales să intru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulţi prieteni şi colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU! Din păcate, nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5 dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!".

În PRU au mai intrat senatorul Constantin Popa (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP) şi deputaţii Dorin Petrea (ex-UNPR, ex-PSD, ex-PMP), Răzvan Tănase (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-Partidul Naţional Democrat), Camelia Khraibani (ex-PSD), Mario Caloianu (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP), Marius Manolache (ex-PSD) şi Mihai Sturzu (ex-PSD).

Director de comunicare şi purtător de cuvânt al PRU este, de săptămâna trecută, fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. a penalilor. Vedeti sa nu-l uitati pe Geoana, ca vi-l aduce sponsor pe prietenul si consilierul Vintu.

    Doar o coalitie a oamenilor cinstiti, bine intentionati si competenti poate reprezenta solutia!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb